ADD, “LOZAN ZULME KARŞI İSYAN MAZLUM DEVLETLERE YOL GÖSTEREN ANTLAŞMADIR”
GÜNDEM 24.07.2022 13:46:00 618 0

ADD, “LOZAN ZULME KARŞI İSYAN MAZLUM DEVLETLERE YOL GÖSTEREN ANTLAŞMADIR”

“ADD, Türkiye Cumhuriyeti’ni olduğu gibi, Tapu Senedi ’ni de sonsuza dek korumayı, bu tarihi zaferi Ulusumuza kazandıranlara, saygısızlık edenlerle olanca gücüyle mücadele etmeyi görevi saydığını kamuoyuna saygı ile duyurur.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi İsa Kayadan, “99. yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapu Senedi Lozan Antlaşması; ülkemizin sınırlarını Misakı Milli kararlarına göre dünyaya kabul ettirmiş olması yanında, 1699 Karlofça’dan 223 yıl sonra masadan başı dik kalktığımız tek antlaşmadır. (1739 Belgrad Antlaşması çok küçük toprak kazançları sağlamış ise de 35 yıl sonra tarihe gömülmüştür.) “ dedi.

Kayadan, aynı zamanda Lozan’ın; Osmanlı Devleti’ni 400 yıl ekonomik esarete sokan kapitülasyonlara son veren, siyasal bağımsızlığın ancak ekonomik bağımsızlıkla tam olarak sağlanabileceğini vurgulayan, bu anlamda ezilen uluslara da yol gösteren tarihin en önemli belgelerinden olduğunu belirterek,”Tarih bilimdir, asla nankör değildir, ve hükmünü vermiştir: Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedidir. Maddeleri kanla yazılmıştır, hiçbir güç değiştiremez. Lozan’ı tartışmaya açmak, Sevr paçavrasına ve türevi emperyal planlara boyun eğmektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Ulusu var oldukça Lozan Antlaşması da var olacaktır. Ne yüzüncü yılında ne de gelecekte değişecek, ne de yürürlükten kalkacak gizli maddeleri vardır. Nokta.” Dedi.

Kayadan şunları kaydetti:

“Bugün değerlerimize, kazanımlarımıza, yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza, kişisel hak ve özgürlüklerimize karşı, yapılan tüm bu çirkin, pervasız, anti demokratik, hukuksuz, saldırılar karşısında; biz yurtseverler, bağımsızlıktan yana olanlar, bölünmez bütünlük, yurtta barış dünyada barış diyenler, Lozan’ da İsmet Paşanın soylu görünümlü küstah buyurganlara söylediği şu sözü hatırlamalıyız.

“Beni buraya yedi düvele dünyayı dar eden irade gönderdi. Anadolu’ da emperyalizmi darmadağın eden çılgın Türklerin temsilcisiyim ben. Arkamda Yüce Türk Milleti ve onun Başkomutanı Mustafa Kemal var”

 Atatürkçü Düşünce Derneği; Türkiye Cumhuriyeti’ni olduğu gibi, Tapu Senedi ’ni de sonsuza dek korumayı, bu tarihi zaferi Ulusumuza kazandıranlara, saygısızlık edenlerle olanca gücüyle mücadele etmeyi görevi saydığını kamuoyuna saygı ile duyururken, değişmez önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Lozan’ın bilge diplomatı İsmet İnönü’yü, Kuvayı Milliye Kahramanlarımızı ve bu toprakları vatan yapan aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, şükranla , saygıyla anmaktadır. …

Barış, ışın demetleridir yaz tarlalarında, iyilik alfabesidir o, dizlerinde şafağın. Herkesin kardeşim demesidir birbirine, yarın yeni bir dünya kuracağız demesidir; ve kurmamızdır bu dünyayı türkülerle. Barış budur işte. “YUTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ “ Yiannis Ritros .

Lozan Barış Antlaşması’nın 99. yılı kutlu olsun! “

(VŞ)     


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı