ADD GENEL BAŞKANI BOZKURT,
GÜNDEM 5.01.2023 15:09:00 937 0

ADD GENEL BAŞKANI BOZKURT, "MİLLETİMİZ ATATÜRK TÜRKİYESİ'Nİ ÖZLÜYOR"

ADD Genel Başkanı M.Hüsnü Bozkurt,"En son Adana'ya geldiğimizden beri 50 il dolaştık. Gittiğimiz her yerde de milletin bu gidişattan mutlu olmadığını görüyoruz. Hiç tartışmasız millet yeniden Atatürk Cumhuriyeti'ni özlüyor"dedi.

5 Ocak Adana'nın Kurtuluş Bayramı nedeniyle Adana'ya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı M.Hüsnü Bozkurt, ADD Genel Saymanı Basri Gürsoy, ADD Genel Başkan Yardımcısı Özgür Çınar, ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan Gazetemizi ziyaret ederek, Yeni Adana'nın 105. kuruluş yıldönümü ve 5 Ocak Adana'nın kurtuluş gününü kutladı.

Adana'ya her gelişinde Yeni Adana Gazetesi'ni ziyaret ettiğini söyleyen ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, "En son Adana'ya geldiğimizden beri 50 il dolaştık. Gittiğimiz her yerde de milletin bu gidişattan mutlu olmadığını görüyoruz. Hiç tartışmasız millet yeniden Atatürk Cumhuriyeti'ni özlüyor. Yeniden o üretim yapan, çocuklarını bilgi ile donatan dönemi özlüyor. Ama bunu siyasete kanalize edecek henüz bir yolu maalesef bulabilmiş değiliz. Bu noktada arkadaşlarımızı devamlı uyarıyoruz" dedi.

"YENİ ADANA'NIN HER AŞAMASI AYRI BİR MACERA"

Bozkurt,“Yüregirzadelerin Milli Mücadele için verdiği uğraşlar o kadar değerlidir ki, çok anlamlı ve farklıdır. O günün koşullarında gazetenin çıkarılması, kapatılması, yeniden yaşatılması çok anlamlı. Her aşaması ayrı bir macera. Vagonda mürekkep bulunamıyor, kurum toplanıyor, işlemlerden geçiriliyor, mürekkebe dönüştürülüyor, gazete basılıyor" dedi.

"TELGRAFÇILAR DA ÇOK ÖNEMLİ"

Aynı durumun telgrafçılar için de geçerli olduğunu ifade eden ADD Genel Başkanı Bozkurt, "Mustafa Kemal, milli mücadeleyi biz telgraf telleri ile kazandık diyor. O zamanın iletişim aracı o. Şimdi nasıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidarını sürdürmek için basını ele geçirdiyse, o zamanın iletişim aracı telgraftı. İstanbul'un işgal edildiğini, askerlerimizin şehit edildiğini saraydaki padişahtan önce Ankara'da Mustafa Kemal öğreniyor. Niye? Telgrafçılar sayesinde" diye konuştu.

"ADANA SİMGESEL BİR KENT"

ADD Genel Başkanı olarak Adana'yı çok önemsediğini kaydeden Bozkurt, "Adana çok simgesel bir kent. Tabi ki Maraş'ta öyle Urfa, Gaziantep, Şahinbey, Mersin de önemli. Atatürk Adana'da “İngilizler İskenderun'a çıkarsa ateş edin üzerine” diyor. Atatürk'ün Yıldırım Orduları kumandanlığını iptal ediyorlar, 11 gün Adana'da kalıyor. Daha sonra buradan trene biniyor 13 Kasım'da Haydarpaşa'ya gidiyor. O nedenle Adana çok önemlidir. Atatürk, “Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur” demiştir. Ben bu sözün yeteri kadar değerlendirildiğini düşünmüyorum. Adana'nın kurtuluş günüğnde devlet arkanı burada olmalı bence. Buradan Dünya'ya bir mesaj vermelidir" dedi.

"YENİ ADANA VE KASTOMONU DOĞRUSÖZ GAZETELERİ PAMUKLARA SARILIP KORUNMALI"

"Dünya'da 105 yıl yaşayan gazete çok az" diyen Bozkurt, "Hele bu iletişim çağında, herkesin elinde cep telefonu varken, herkes dijital dünyaya erişmişken yazılı gazetenin baskısını yapıp da yaşatmak çok önemli. Yeni Adana Gazetesi ile Kastamonu Doğrusöz" söz gazetesini pamuklara sarıp korumak gerekir. Ben devlet olarak bu gazetenin yaşatılması için her gereken şeyi yapardım. Bu devletin varlık nedeni olan bu gazetelerdir. Hakimiyet-i Milliye Gazetesidir. Telgrafçı Hamdi'nin mezarı nerede bilen yok. Bir iktidar değişikliği olursa ADD Genel Başkanı olarak bunları gidip söyleyeceğim. Millet silkelensin şöyle bir kendine gelsin" şeklinde konuştu.

ŞAHİN'E ATATÜRK ROZETİ TAKTI

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı M.Hüsnü Bozkurt, ziyaretinin sonunda Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Vahit Şahin'e Atatürk rozeti taktı. 

Ziyaret anı fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı