ADANAY´I KARNAVAL HEYECANI SARDI
GÜNDEM 7.04.2017 15:34:37 775 1

ADANAY´I KARNAVAL HEYECANI SARDI

Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde yarattığı mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu tüm Türkiye´nin ve dünyanın yaşaması fikriyle ortaya çıkan ?Nisan´da Adana´da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı? bu yıl da yerli ve yabancı misafirlerini

(HABER ? CİHAT OVALI) ?Nisan´da Adana´da Portakal Çiçeği Karnavalı? ile ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel ve karnaval fikrinin öncüsü Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO´su Ali Haydar Bozkurt´un katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

 

2013 yılından bu yana düzenlenen yüzlerce etkinlikle Adana´yı büyük bir şölen alanına çeviren karnaval, bu yıl da dolu dolu etkinliklerle 9 Nisan tarihine kadar sürecek. Karnaval boyunca; kültür ve sanatsal aktiviteler, konserler, sergiler, söyleşiler, kapalı mekan organizasyonları, imza günleri, tanıtımlar, çeşitli açık hava atölyeleri yapılacak, sportif gösteriler düzenlenecek ve aynı zamanda lezzet istasyonları oluşturularak Adana´nın dünyaya malolmuş tatları katılımcılara sunulacak.

 

Bozkurt ?Karnaval Halkın Karnavalı Oldu?

Bu yıl beşinci kez insanları portakal çiçeklerinin kokuları eşlginde baharı karşılamak üzere Adana´da buluşturan Portakal Çiçeği Karnavalı´nın fikir önderi Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO´su Ali Haydar Bozkurt, karnavalın halkın moral değerlerini yükseltmenin yanında şehrin ve bölgenin ekonomisine de önemli katkılar sağladığını belirtiyor.

 

?Yola çıkarken hedeflediğimiz gibi karnaval artık ?halkın karnavalı. Çok daha uzun bir süre için hedeflediğimiz konuma, 5 yıl gibi bir sürede ulaşmayı başarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz? diyen Bozkurt, ?Bugün geldiğimiz noktada oteller, mağazalar, taksi şoförleri, küçük ve büyük esnaf, hediyelik eşya satıcıları, lokantalar, kafeler, sokakta çiçek satan kadınlar, şırdancılar, bici bicitezgahlarının her yıl karnavalın gelmesini sabırsızlıkla beklediklerini görüyoruz. Böylelikle yaratılan ekonomiden faydalanan herkes,

 

karnavala özel programlar, ürünler hazırlıyorlar ve böylece büyük bir ekonomik canlanma yaşanıyor? diye konuştu.

 

Karnaval için yolculuğa başlarken karnavalın tek bir şahıs veya kurumun değil, Adana halkının olacağını sıklıkla ifade ettiklerini de söyleyen Bozkurt,

?Karnavalın kimseyi ötekileştirmemesi ve herkesin karnavalı olması ilkelerimizin en başında geliyordu. Adana´dan tüm dünyaya bir bahar daveti yollayarak siyasetin olmadığı, bir şölen, bir bayram coşkusuyla toplumun her rengindenfarklıkesimleri, gerçekkardeşlikhavasında, hoşgörüylekucaklamakamacındaydık. Geldiğimiz noktada bu ilkelerimizden hiç taviz vermeden bunu başardık? dedi.

 

?Nisan´da Adana´da ? Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı?nın aynı zamanda Adana´ya değil bölgenin ve ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunan bir turizm hareketi haline de gelmiş durumda olduğunu da söyleyen Bozkurt şunları söyledi;

?Özellikle uluslararası katılımcıların artmasıyla karnaval için Türkiye´nin ve dünyanın birçok yerinden Adana´ya gelen yerli ve yabancı turistler, karnaval boyunca yaşadıkları deneyimlerle, bir çeşit "Turizm Elçisi" kimliğini taşımaya başlıyorlar. Bu elçiler; yaşadıkları şehir ve ülkelerde karnaval üzerinden kentimizin, bölgenin ve hatta Türkiye´nin tanıtımına doğrudan katkıda bulunuyorlar. Karnaval günleri boyunca yine yurtiçinden ve yurtdışından gelecek olan misafirlerimizi de en iyi şekilde ağırlayacağımızdan ve muhteşem bir deneyim yaşatarak güzel anılarla ayrılmalarını sağlayacağımızdan da hiç kuşkum yok.?

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü toplantıda yaptığı konuşmada ?Nisan´da Adana´da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nın birkaç yıl içerisinde yalnızca Adana´nın değil, tüm Türkiye´nin gözbebeği olan bir karnavalı haline geldiğini dile getirerek ?Adana, Türkiye´nin alışık olduğu deniz ve yayla turizminin dışında, farklı renkleri bir araya getirmesiyle önem kazanan ?Portakal Çiçeği Karnavalı´ ile yeni bir turizm cephesi açtı.Karnaval ateşinin her geçen yıl daha da büyüdüğünü görmek, Adana´nın böylesi kültürel etkinliklerle ulusal ve uluslararası anlamda isminin anılmasına tanıklık etmek mutluluk verici? dedi.

 

Sözlü, Adana´nın kalkınmasında yalnızca ekonomik yönden gelişim ve değişimin yeterli olmayacağını da kaydederek ?Gelişmişlik çıtasının sosyokültürel faaliyetler, sanatsal aktivitelerle yükseleceğine inanıyoruz.Adana´yı dünyaya tanıtan ve katılımcılarına yaşam boyu unutmayacakları hatıralar bırakan Türkiye´nin ilk ve tek sokak karnavalı niteliğindeki böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı gururluyuz? şeklinde konuştu.

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise  ?Nisan´da Adana´da - Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nın Adana´nın sahip olduğu değerleri,

 

yansıttığı renkleri tüm dünyaya tanıtmak açısından ilk günden beri yararlı olduğunu dikkat çekerek ?Şu bir gerçektir ki kentlerin sahip olduğu kültürel etkinlikler, o kentin aynı zamanda ruhu, onuru, gururudur. Çok isabetli bir kararla, portakal çiçeği kokusunun en yoğun yaşandığı nisan ayında yapılan bu karnaval, artık, Adana´nın sembol etkinliklerinden biridir? dedi.

 

Karnaval için ünlü simalar bu yıl da Adana´ya akın etti. Bu yıl beşincisi düzenlenecek Portakal ÇiçeğiKarnavalı´na çok sayıda sanatçı ile birlikte iş ve cemiyet hayatından çok sayıda ünlü isim de katılıyor. Portakal Çiçeği Karnavalı için Adana´ya gelecek isimler arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Timur Savcı, Arif Keskiner, Nebil Özgentürk, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Nur Veziroğlu, Levent Özdilek, Mehmet  Turgut ve Galip Erdal bulunuyor.

 

ATILLA ÖZDEMIROĞLU´NU ANMA KONSERI 9 NISAN´DA

 

Geçen yıl aramızdan ayrılan ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila

Özdemiroğlu, 9 Nisan pazar günü saat 20.30´da Mimar Sinan Amfi Tiyatro´da adına düzenlenecek konserle anılacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek konserde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası´nın eşliğinde Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin Attila Özdemiroğlu bestelerini seslendirecekler.

2017 günü saat 20.30´da Mimar

Nisan´da Adana´da - 5´inci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 4 muhteşem isim ve müzik grubu konser verecek. Galleria Karnaval Yerleşkesi´nde gerçekleşecek konserlerde 7 Nisan Cuma günü saat 19.00´da Redd grubu ve Umut Kuzey, 8 Nisan Cumartesi günü yine aynı saatte Pandora ve Kolpa grupları katılımcılarla buluşacak. Karnavalın bu muhteşem konserlerini sakın kaçırmayın.

 

?Kostüm Tasarım Yarışması?

Nisan´da Adana´da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nda ?Kostüm Tasarım Yarışması´ yine büyük heyecana sahne olacak. Başkanlığını Ümit Temurçin´in üstleneceği jüri tarafından belirlenip finale kalan 10 kostüm arasından ilk 3 dereceye girenler karnavalın gala gecesindeki defilede açıklanacak. Kostüm yarışmasında birinci olanyarışmacı 5 bin lira para ödülünün yanı sıra Ümit Temurçin´in eşlik edeceği ?PremiéreVision Paris Fuarı´ ziyareti ile ödüllendirilecek. İkinci olan yarışmacı 3 bin lira, üçüncü olan yarışmacı da 2 bin lira para ödülü ile birlikte İstanbul Moda Akademisi´nde dikiş teknikleri eğitimi almaya hak kazanacak.

 

KARNAVALDA ÖDÜLLÜ HALK KOŞUSU

 

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı? etkinlikleri arasında bu yıl ?Ödüllü Halk Koşusu? da düzenlenecek. Ödüllü Halk Koşusu 9 Nisan saat 9´da Adana Tarihi

 

Büyüksaat Kulesi önünden başlayacak ve Merkez Park´ta sona erecek. Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına göre düzenlenecek 10

 

kilometrelik koşuya, kulüp sporcusu, ferdi sporcular ve tüm Türk vatandaşları katılabilecek. Kadın ve erkekler kategorilerinde düzenlenecek koşuda kadın ve erkekler kategorilerinde birinci olanlar 3 bin TL, ikinciler 2 bin TL ve üçüncü olarak koşuyu bitirenler de 1000 TL ödül kazanacaklar.

 

Karnavalda ayrıca Merkezpark´ta 9 Nisan Pazar günü saat 11´de 800 metrelik kostümlü karnaval koşusu ile birlikte Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu da düzenlenecek. Herkesin katılımına açık olacak kostümlü karnaval koşusuna  katılımcılar ister kendi hazırladıkları ilginç kıyafetleriyle ya da organizasyonun hazırlayacağı kostüm sepetinden alacakları kıyafetlerle koşabilecekler. Elisa&Gökçe Anne Baba Çocuk Koşusu´na da  anne babalarıyla birlikte dileyen her çocuk katılabilecek.

 

TJK PORTAKAL ÇİÇEĞİ KOŞUSU

Bu yılki karnavalda Türkiye Jokey Kulubü´nün Adana programında Portakal Çiçeği Koşusu da yer alacak. Adana Hipodromunda yapılacak koşu 9 Nisan Pazar günü saat 19:30´da koşulacak.

 

SÖZLÜ: ?PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALI ADANA´YA ÇOK YAKIŞTI?

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Basın Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Portakal Çiçeği Karnavalı´nın Türkiye´nin yegane sokak karnavalı olduğunu vurguladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar´ın katılımı Portakal Çiçeği Karnavalı fikir önderi Ali Haydar Bozkurt´un ev sahipliğinde yapılan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı basın toplantısında konuşan Ali Haydar Bozkurt karnavalın içeriği hakkında bilgilendirme yaparken, karnavalda bu sene referandum çalışmaları dolayısıyla fiziki koşulların uygun olmadığını ve kortej yapılmayacağını ancak önümüzdeki yıl için kortejin hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ifade etti.Yapılacak karnavala Adana Büyükşehir Belediyesi´nin desteğini esirgemediğini söyleyen Bozkurt, desteklerinden dolayı Başkan Sözlü´ye teşekkür etti.

?ADANA´YI TURİZM BÖLGESİNE KAZANDIRIYOR?

Bozkurt´un ardından konuşan Başkan Sözlü,  Adana´nın Portakal Çiçeği Karnavalı´nı Adana halkının sahiplenip benimsediğini, karnavalın beşinci kez düzenleniyor olmasının da bunun göstergesi olduğunu belirtti. Portakal Çiçeği Karnavalı´nı2013 yılında 50 bin, 2014 yılında 140 bin, 2015 yılında 350 bin kişinin izlediğini, korteje 2013 yılında 15 bin, 2014 yılında30 bin, 2015 yılında 90 bin kişi katıldığını, karnavalda 2013 yılında 39, 2014 yılında 87, 2015 yılında 188 etkinlik düzenlendiğini hatırlatan Başkan Sözlü, ?Adana´yı turizm bölgesine kazandırmak adına en önemli alternatiflerimizden bir tanesi Portakal Çiçeği Karnavalı? Karnaval süresince Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Adana´ya dışardan gelecek misafirlerin karnavalda mutlu ve huzurlu bir zaman dilimi geçirmeleri için tam kadro mesaide olacağız. Adana´ya karnaval çok yakıştı? dedi.

 

ADANA´YA YENİ BİR KARNAVAL ALANI KAZANDIRILDI

5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana Büyükşehir Belediyesi´nce Galeria yanında oluşturulan Karnaval Yerleşkesi´nde başladı. 3 gün sürecek festivalin yapılacağı alandaki ışık ve ses sistemleri ile süslemelerinin tamamı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. 600´e yakın standın kurulması ve denetlenmesi de Büyükşehir zabıtalarınca gerçekleştiriliyor.

 

5. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı´nın güvenli ve sağlıklı şekilde yütürülmesi için Adana Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 1 aydır hummalı bir şekilde çalıştı ve hazırlık yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, karnaval alanında 500´ü aşkın stant kurdu. Karavan, motosiklet sürücüleri ve Volswagen (woswos) tutkunları için kamp alanları oluşturdu. Ayrıca 30 bin araçlık ücretsiz otopark alanı meydana getirildi. Merkez Park içindeki Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu çeşitli konserler için hazırlandı. Adana Büyükşehir Belediye Zabıtası da hem güvenlik konusunda emniyet güçlerine destek olmak, hem de gıda satışı yapılan stantların denetlemesini yapmak için çalışmalarını ilk günden itibaren büyük bir titizlikle yürütmeye başladı.

Karnavalın ilk günü Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanat ve halk müziği grupları ile Adana Büyükşehir Belediye Bandosu, katılımcılara coşkulu saatler yaşattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmaları sonucu Adana´ya yeni bir karnaval alanı kazandırılırken, 3 gün sürecek etkinlikler boyunca, Adanalıların güvenli şekilde eğlenmesi, karnavalın tadını çıkarması ve faaliyetlere katılabilmesi için çaba gösterilmeye devam edilecek. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
I.Ergec
11.04.2017 17:20:34
Karnavalin Adi Portakal cicegi Festifali olsaydi Adanamizadaha cok yakisirdi tahmin ederim

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu