Adanalı, Balcalı Hastanesi İçin Tek Yürek Oldu
SAĞLIK 19.07.2023 14:20:00 797 0

Adanalı, Balcalı Hastanesi İçin Tek Yürek Oldu

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin sağlıklı binada hizmet vermesi için başlatılan eylemlere sağlık bileşenlerinden, Adana Milletvekillerinden, STK’lardan, meslek örgütlerinden ve siyasi partilerden destek geldi.

Adana Tabip Odası, depremde zarar gören Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin sağlıklı binada hizmet vermesi için başlattığı eylemlere sağlık bileşenlerinden, Adana Milletvekillerinden, STK’lardan, meslek örgütlerinden ve siyasi partilerden destek geldi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kan Merkezi önünde bir araya gelen aktivistler deprem de yitirilen hekim, sağlık çalışanları ve binlerce insan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak oturma eylemi yaptı.

YARIM ASIRLIK BU ÇINAR YOK OLMAMALIDIR!

51 yıllık geçmişe sahip olan ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin yarım asırlık bir çınar olduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Selahattin Menteş, yaptığı açıklamada “Tıp Eğitimi dendiğinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ülkemizde en iyi eğitim anlamında üst sırada yer alan elli bir yıllık tarihe sahip koca bir çınardır. Yarım asırlık bu çınar yok olmamalıdır!

Evet! Toplamda 11 ilimizi olumsuz etkileyen 6 Şubat depremi; 81 ilimiz de milyonlarca insanımızın canını yaktı. Resmi rakamlara göre 50 bin insanımızı yitirdik. Bu büyük depremde maalesef 103 meslektaşımızı da yitirdik. Tüm kayıplarımızı rahmetle anıyor ve anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.

Bu depremde Adana sağlık sistemi de maalesef hasar gördü. Seyhan Hastanesine bağlı Meydan Çocuk Hastanesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ciddi hasar görerek hizmet veremez hale geldi.”

ŞUAN EĞİTİM DE, TEDAVİLER DE YAPILAMAMAKTADIR

“21 Şubat günü boşaltılma kararı alınarak hastaları ilimizdeki diğer hastanelere verilen Balcalı Hastanesi o günden bugüne kaderine terk edilmiştir. Akıbeti belli değildir. Yüksek puan alınarak girilen fakültede çok seçkin bir eğitim verilmekteydi. Ülkemize iyi hekim ve uzmanlar yetiştirirken hiçbir yerde yapılamayan ameliyat ve tıbbi hizmet bu hastanede verilmekteydi.  Bugüne kadar 10 bine yakın tıp doktoru yetiştirmiştir. Halen iki bin civarı Tıp Fakültesi Öğrencisi, 738 Uzmanlık Öğrencisi vardır. Tıp Fakültesinde 170’i profesör olmak üzere 340 öğretim üyesi barındıran bir bilim yuvasıdır. Şuan eğitimde, tedavilerde yapılamamaktadır.”

BALCALI MİLLİ SERVETİMİZDİR

“Bölgemizin can damarı olan Balcalı Hastanesinin dağıtıldığı günden sonra en yetkili ağızlardan çözüm üretileceği söylenmesine karşın beş ay geçmiş ve hala akılcı hiçbir çözüm üretilmemiş. Tıp Fakültesi Hastanesi kaderine teslim edilmiştir. Hastane şu an neredeyse atıl durumda ve kapasitesinin yüzde onu ile hizmet vermektedir. Milli servetimiz olan Balcalı Hastanesi içindeki tüm değerli alet ve cihazlarıyla birlikte adeta çürümeye terk edilmiştir.

Yıllardır sadece Çukurova’ya değil doğu, güneydoğu ve hatta yurtdışına hizmet veren hastane kaderine terk edilmiş ve yok olmasına seyirci kalınmaktadır.” diye konuştu.

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ile Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Tülay Hatimoğulları Balcalı Hastanesinin biran önce çözüme kavuşturulması için yetkilileri göreve davet eden birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından oturma eylemi gerçekleştirildi.

KATILIMCILAR:

Oturma Eylemine Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Tülay Hatimoğulları, TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, SES, Adana Barosu ve Adana Eczacı odası yöneticileri, Siyasi Parti temsilcileri, Genel iş 1 ve 2 Nolu Şube Yöneticileri, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu ve oda başkanları, Disk Emekli Sen, Dev Sağlık İş, Hekim Birliği Sendikası ile akademisyenler katıldı.

(VŞ)
 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı