ADANA´DAKİ EMLAKÇILARA ?WEB -TAPU SİSTEMİ´ BİLGİLENDİRMESİ
EKONOMİ 23.10.2017 15:49:15 413 0

ADANA´DAKİ EMLAKÇILARA ?WEB -TAPU SİSTEMİ´ BİLGİLENDİRMESİ

Tapu işlemleri sürecinde, başta sahtecilik olmak üzere birçok sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik olarak geçtiğimiz ay uygulamaya konulan web-tapu sistemi konusunda, Adana Ticaret Odası tarafından emlak sektörünün temsilcilerine bilgilendirme toplan

Adana Ticaret Odası 41. Grup Meslek Komitesi ile Adana Emlakçılar Esnaf Odası işbirliğiyle, ATO Meclis salonunda düzenlenen toplantıya Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Daire Başkanı Adnan Kahveci, Hatay Tapu Kadastro Bölge Müdürü Burhan Göksu, ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Meclis Üyesi Ahmet Sürerdamar, ATO Meslek Komitesi üyeleri ile Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar ve sektörde faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan ATO Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, baş döndürücü hızla gelişen teknolojik yeniliklerin tapu işlemlerinde de, "web tapu" olarak uygulanmaya başlanmasının sektörün tüm aktörlerine büyük kolaylık getireceğini belirterek, "Daha önceleri, herhangi bir tapu devrinde günler ya da haftalar sonrasına randevu alınabiliyordu. Bu da ilgili herkesin elini kolunu bağlıyordu. Şimdi uyulamaya konulan web tapu sistemiyle randevu saatinde gidiyorsunuz ve dakikalar içinde işleminiz tamamlanıyor. Yeni uygulamayla hem zaman kaybı önleniyor, hem de olası sahtekarlıkların önüne geçiliyor. Sistemin hayata geçmesine katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, sistemin kısa sürede Türkiye genelinde yaygınlaşmasını beklediklerini ifade ederek, "Yeni uygulamayla hem vatandaşın işi kolaylaşacak, hem tapu müdürlüklerinin iş yükü azalacak, hem de kaçak ve kayıt dışı çalışan emlakçılar işlem yapamayacaklardır" dedi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Daire Başkanı Adnan Kahveci, Hatay Tapu Kadastro Bölge Müdürü Burhan Göksu da uygulamanın getirdiği yeniliklere ilişkin yaptıkları konuşmada özetle şunları söylediler:

"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen web-tapu sistemi sayesinde vatandaşlar taşınmazlarını internet üzerinden yönetebilecek, emlakçılara güvenli bir biçimde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu dairesine başvuru yetkisi verebilecektir. Emlakçılar, web-tapu sistemine kademeli olarak dahil edilecektir. Ayrıca, vatandaşlar taşınmazlarıyla ilgili işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilecektir. Bu uygulamada kimlik doğrulama sistemi kullanılacaktır. Vatandaşlar, bu sayede taşınmazlarına ait bütün bilgileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde görebilecektir. Devir işlemleri öncesinde tapu sahipleri tapu müdürlüklerine gitmeden başvurularını web-tapu sistemi üzerinden yaparak işlem sürecini başlatabilecekleri gibi, aynı zamanda emlakçılara da güvenli bir biçimde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu dairesine başvuru yetkisi verebilecek veya bu yetkiyi kaldırabilecektir. Hayata geçirilen yeni uygulamayla emlakçılar kendilerine verilen yetki doğrultusunda internet üzerinden elektronik ortamda tapu evraklarının girişini gerçekleştirip e-mail üzerinden anlaşma yaparak tüm evrakları bildirebilecektir. Bu işlemlerin ardından satıcı ve alıcılar sadece devir işlemi için tapu müdürlüklerine imzaya gidecek. Vatandaşlar, sahtecilik işlemlerine karşı aynı zamanda web-tapu ile bizzat tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek veya kaldırabilecek. Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu