Adana
VİDEOLU HABERLER 31.12.2019 17:17:00 754 0

Adana'da Yeni Yıl Öncesi Trafik Tedbirleri

Adana'da kış şartlarının yoğun olarak görülebileceği Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli, Aladağ ilçelerindeki araçlarda mutlaka kar lastiği bulundurmaları güvenlikleri açısından önem arz ediyor

Trafik kazalarına önlem açısından Adana Emniyet Müdürlüğü tedbirlerini artırırken, kış şartlarının yoğun yaşandığı ilçeler ve şehir dışına çıkacak araçlarda mutlaka kar lastiği bulundurulması gerekliliği hatırlatıldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaaa şöyle denildi.:
"Trafik kazaları ülkemizin en önemli sorunlarından birisini oluşturmaktadır. Alınan tüm trafik tedbirlerine rağmen yol kullanıcılarının trafik kurallarına yeterince uymamaları nedeniyle her yıl binlerce vatandaşımız yaralanmakta, yüzlerce vatandaşımız da maalesef hayatını kaybetmektedir.
Kış mevsiminde yeni bir yıla girmemiz nedeni ile meydana gelebilecek her türlü olumsuz hava koşullarına karşı sürücülerin araçlarında bulundurması gereken avadanlıkları mutlaka bulundurmaları, yağışlı ve sisli havalarda görüş mesafesinin azaldığı, araçların fren mesafesinin arttığı, trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği hususlarının da göz önüne alınarak huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak amacı ile araçlarının detaylı olarak bakımını yaptırarak kış koşullarına uygun araç kullanma tekniğini bilmeleri hayati bir zorunluluktur.
Her zaman araçlarında mutlaka çekme halatı, takoz, zincir ve reflektör Kriko, bijon anahtarı, dış ışık donanımı için birer adet yedek ampul, pense, tornavida, seyyar lamba veya el feneri, karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü  bulundurmaları ayrıca kış aylarında karanlığın daha erken çökmesi görüş mesafenizi daraltacağından araç kullanırken fren lambaları, göstergeler ve bütün ışıkların doğru çalıştığından emin olmak gerekmektedir.
Sürücülerimizin güvenlikleri açısından yağış anında kayganlaşan zeminde takip mesafesine uyulması, hız yapılmaması birincil tedbirdir. Yağmur, kar ve sis gibi zorlu hava şartlarında araç kullanırken sakin olmaları ve sabırlı davranmaları, özellikle görüş mesafesinin daraldığı sisli havalarda ve kaygan zemine sebebiyet veren yağmurlu günlerde acele etmeden araç kullanmaları,  ani fren yapmadan kaçınmaları, önlerinde giden araç ile takip mesafesini korumaları, yol görüşünü zorlaştıracak olumsuz koşullarda cam sileceklerini kontrol etmeleri ve cam suyunun eksik olmadığından emin olmaları gerekmektedir.
Yolculuğa iyi dinlenmiş olarak başlamak uyanık ve aktif olmaya alıştığı bir saatte yola çıkılması, düzenli molalar verilerek yorgunluk hissedildiğinde dinlenilmesi önemlidir.
İlimiz itibariyle kış şartlarının yoğun olarak görülebileceği Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Saimbeyli, Aladağ ve il dışı ve sınır dışına seyahat eden sürücülerin 2019/4 sayılı Valilik Kararı gereği araçlarında mutlaka kar lastiği bulundurmaları güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.
Tüm vatandaşlarımıza trafik kazalarından uzak, huzurlu, güvenlikli ve kaliteli bir trafik ortamında bulunmalarını sağlamak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edilecektir."
(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli