YEREL 18.08.2021 09:38:00 518 0

"ADANA’DA YATIRIMLAR ARTTI"

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan Yatırım Teşvik Belgeleri rakamlarını değerlendirdi.

Adana’nın 2021 yılı Ocak-Haziran dönemi verilerine göre imalat sanayi yatırımlarında yatırım tutarı bakımından ülke genelinde 7. sıraya kadar yükselme başarısı gösterdiğini söyleyen Kıvanç, “Yatırım teşvik belgelerinin sayısına baktığımızda Adana için çarkların döndüğünü görüyoruz” dedi.

Adana’nın Yatırım Teşvik Belgeleri’nden geçtiğimiz yıllara göre daha çok yararlandığını belirten Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Yeni açıklanan 2021 Yılı verilerine göre Ocak-Haziran döneminde Adana ilimiz 4 Milyon 269 Bin TL’lik yatırım tutarı ile 8.sırada yer aldı. Mayısta yüzde 3,90 olan ülke payımız ise Haziran ayında alınan 29 yeni belge ile yüzde 4,1’e kadar yükseldi.” dedi.

Kağıttan tekstile, gıdadan metal sektörüne kadar çok geniş bir yelpazede yatırımların dağıldığını belirten Kıvanç, “2021 yılı Ocak Haziran döneminde ilimizde düzenlenen Yatırım Teşvik Belgeleri’nde 186 adet yeni yatırımın 116 adeti imalat sanayisinde olması bizleri sevindirdi. 2021 yılı Ocak-Haziran dönemi verilerine göre Adana ili imalat sanayi yatırımlarında bir önceki yıla göre 5 basamak yükselerek 7. sıraya kadar yükseldi. İmalat sanayinde Yatırım Teşvik Belgeleri’nde ki ülke payımız ise uzun yıllar sonra en yüksek rakam olarak 4.93 seviyesine yükseldi. Türkiye’de olduğu gibi Adana’da pandemi sonrası için yoğun bir yatırım talebi var.” dedi.

Yatırımlar için devletin verdiği teşviklerin bir motivasyon kaynağı olduğu söyleyen Kıvanç, “Yatırımcıların riskleri üstlenerek yatırım yapması hiç de kolay bir iş değil. Özellikle sanayicilerin devlet teşviklerinden faydalanarak yaptıkları yatırımlarla ülkeye iş ve aş sağlama potansiyeli artmakta. Neticede devletin verdiği teşviklerin bir motivasyon kaynağı olduğu aşikar. Adana Sanayi Odası olarak ilimiz sanayisinin gelişimi en önemli önceliğimiz. İlimize yeni yatırımlarının gelmesi anlamında yıllardır önemli bir çaba içerisindeyiz çerçevesinde 3. Bölgede yer alması, ayrıca ilçe bazlı düzenleme yapılması, yatırımların artmasında itici bir rol oynadı. Bunun daha etkin bir şekilde kullanılması için özelikle ilçe bazlık teşvik sisteminde ilçelerin sosyo-ekonomik farklılıklarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
 

Adana’nın sanayi, üretim, ihracat ve istihdamla kalkınacağına inandıklarını belirten Kıvanç, “Katma değerli üretim için Adana’da özelikle sanayiciler için yeni yatırım alanlarının oluşturulması gerekiyor.

Adana’da bizim gibi sorumluluk sahibi kişilere düşen en büyük görev dijital dönüşüm ve çevre odağında değişen yeni sanayi dinamikleri çerçevesinde, sağlayacağımız rekabetçi arsa fiyatları ve muhtelif desteklerle Adana’yı yeniden üretim ve cazibe merkezi haline getirmek olmalıdır.” diye konuştu.(CO)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı