ADANA’DA 2. KADEME KARATE UYGULAMA ANTRENÖR KURSU HEYECANI
SPOR 1.04.2022 10:56:00 1554 0

ADANA’DA 2. KADEME KARATE UYGULAMA ANTRENÖR KURSU HEYECANI

Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr Aslan Abit Uğuz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin talimatları doğrultusunda  2. Kademe Karate Uygulama Antrenör Kursu 28 Mart - 3 Nisan 2022 tarihleri arasında Adana’da yapıldı.

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Kademe Karate Uygulama Antrenör Kursu 28 Mart - 3 Nisan 2022 tarihleri  Adana’da Menderes Spor Salonunda gerçekleştirildi.  2. Kademe Karate Uygulama Antrenör Kursuna  Türkiye’nin değişik yerlerinden otuz yedi  antrenör  katıldı.  Karate Federasyonu Eğitim ve Dan Kurulu Asil Üyesi  5. Kademe Teknik Direktör  Mehmet Tunç,  Komisyon Üyeleri Murat Sefa , Murat  Karamartinler tarafından verilen  teknik ve taktik eğitimler sonrasında   yapılan sınav sonrasında başarılı olan Karate Antrenörleri bir üst kademeye yükselecek.

“ ANTRENÖRLERİMİZİN  GELECEĞİN BAŞARILI SPORCULARINI  DAHA BİLGİLİ YETİŞTİREBİLMESİ İÇİN BU KURSLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİDİR”

Karate Uygulama Antrenör Kursu  sorumlusu Mehmet Tunç, yaptığı açıklamada Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr Aslan Abit Uğuz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin talimatları doğrultusunda  2. Kademe Karate Uygulama Antrenör Kursunun  düzenlediğini ifade etti. Mehmet Tunç, “ Karate branşında  bilgili , zeki , çevik ve ahlaklı sporcularımızın  yetişebilmesi  için antrenörlerimizin daha çok bilgili olması gerekir. Bu  hedef doğrultusunda Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr Aslan Abit Uğuz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin, tüm  teknik kurullarının  çok değerli çalışmaları  devam etmektedir. Bu nedenle karate antrenörlerimizin  geleceğin başarılı sporcularını  daha bilgili şartlarda  yetiştirmesinde bu kurslarımızın önemi çok  büyüktür. Türkiye Karate Federasyonu  Eğitim Kurulu Başkanımız Hasan Okuş, Dan Kurulu Başkanım Shihan İsmet Turnai Eğitm Kurulu Üyelerimiz başta olmak üzere bizlere düşen görev ise antrenörlerimizin daha iyi  bilgili ve donanımlı yetişmeleri için bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi  en iyi şekilde paylaşmaktır. Bunu da Karate Federasyonu Başkanı mızı Av. Dr Aslan Abit Uğuz ve çok değerli  Yönetim Kurulu Üyelerinin  talimatları doğrultusunda  düzenlenen kademe kurslarımızla yapmaya devam etmekteyiz. “ dedi.

“ANTRENÖRLERİMİZ ÖĞRENDİKLERİNİ ÖĞRETMEDE SINIR TANIMASINLAR”

Adana’da düzenlenen   2. Kademe Karate Uygulama Antrenör Kursunun  oldukça verimli geçtiğine dikkat çeken Mehmet Tunç,  “ Birbirinden istekli ve çalışkan antrenörlerimizin  kurs süresince çalışmalarını yakından gözlemledik. Hepsine  çalışmalarında başarılar dileriz. Ancak, burada öğrendiklerini  kendi  salonlarında ve  çalışmalarında  öğrencilerine öğretmelerini diliyoruz .Öğrenmede ve öğrendiklerini öğretmede sınır tanımasınlar.” Diye konuştu.

“ADANA’NIN KARATE TÜRK KARATESİNİN GELİŞMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ  BİR YERİ VAR”

Karate Federasyonu Eğitim ve Dan Kurulu Asil Üyesi  ve kurs  sorumlusu 5. Kademe Teknik Direktör  Mehmet Tunç,  Karate Adana İl Temsilciliği görevine atanan Maşallah Aykurt’a başarılar diledi. Adana’nın Türk Karatesinin gelişmesinde çok önemli  bir potansiyeli olduğunu  hatırlatan Mehmet Tunç, “ Adana’da Cenap Türkeri  hocamız başta olmak üzere çok değerli  antrenörlerimiz geçmişten bugüne kadar çok değerli hizmetlerde bulundular. Bulunmaya devam ediyorlar.  Burada misafirperverliği  ile bizleri asla yalnız bırakmayan , her türlü desteğini esirgemeyen  Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar ve İl Spor Şube Müdürlerine, Türkiye’de ve dünyada sevilen ve sayılan Cumali Sarıdoğan, Karate Adana  İl Temsilcisi Maşallah Aykurt’a, ve bizlere her zaman candan dostluğunu esirgemeyen siz basın mensuplarına ve kursumuzun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese  şahsım ve eğitim ve dan  komisyon üyelerim adına çok  teşekkür ederiz.” Dedi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli