ADANA
GÜNDEM 16.07.2023 09:35:00 553 0

ADANA'DA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, İstasyon Meydanı’nda Vali Dr. Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Hain darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde Adanalılar aynı cesaret ve coşkuyla, tek yürek İstasyon Meydanı’nı doldurdu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programında Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Elban bir konuşma gerçekleştirdi. 
Programa katılım sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Elban, 15 Temmuz zaferimizi, zafer yolunda verdiğimiz şehitlerimizi anmak üzere bir arada olduğumuzu söyledi.
Aziz ve yüce milletimizin kendine has özellikleri olduğunu belirten Vali Elban “Bu özelliklerinden bir tanesi de inançlı bir millet olması. Kutsal değerlerine karşı da sonuna kadar bağlı ve saygılı olması. Dolayısıyla kutsal değerlerle, inançla, ibadetle, bu yolda hizmet ettiğini söyleyenlerle kendisine gelindiği zaman milletimizin iyilik damarları, yardım damarları, destek damarları sonuna kadar açılıyor.” dedi.
Maalesef milletimizin bu iyi niyeti ve bu güzel özelliğini fark eden hain bir grubun, 40 yıldan beri milletimizin inanç konusundaki bu güzel özelliğini istismar ederek hem vatandaşlarımızı kandırdığını hem de kamuda yine inanç sistemini sömürerek kendilerine yer, yurt, makam ve mevki edindiğini ifade eden Vali Elban, “Aziz milletimizin Kur’an diyen,  Allah diyen, Peygamber diyen bu gruptan bir yanlışı özellikle kasıtlı yapılmış bir hatayı ama her şeyin ötesinde bir hainliği beklemesi mümkün değildi.  Bunu fırsat bilen hain FETÖ yıllarca hem vatandaşımızı hem de kamudaki herkesi kullanarak büyümeye ve devleti ele geçirmek, ülkeyi işgal ettirmek üzere sinsi emellerini gerçekleştirmek için adım adım yol almaya devam etti.” dedi.
FETÖ’nün kendilerine göre artık şartların olgunlaştığını varsaydığını söyleyen Vali Elban, “Ve dediler ki artık ülkeyi teslim alma zamanı geldi. Kendilerinin hizmet ettiği grupların, teşkilatların, ülkelerin emriyle onların istediği şekilde bu ülkeyi teslim alıp onlara gönül rahatlığıyla teslim etmenin vakti geldiğini düşündüler. Güzel bir temmuz akşamını maalesef kana buladılar. Bizler millet olarak tarihimizde birçok kalkışmayla, birçok saldırıyla karşı karşıya geldik. Ancak bu kadar içimizde, bu kadar inançla yoğrulduğunu düşündüğümüz insanlardan böyle bir kalkışmanın, böyle bir ihanetin olacağını hiç düşünmemiştik. Dolayısıyla milletimizin gönül dünyasında bu kalkışma inanılmaz bir hayal kırıklığı yarattı.” dedi.
Hain terör örgütünün hesap etmediği bir şeyin olduğunu dile getiren Vali Elban, “Bu millet inancına bağlı, inançlı insanları da sever, inançlı insanlara destek olur. Ancak inancıyla ilgili, ülkesiyle ilgili bayrağıyla ilgili, vatanıyla ilgili, devletiyle ilgili bir sıkıntı olduğunda bu milletin gözünü kırpmadan canını feda edebileceğini,  bu konuda hainlik yapan herkesin karşısında göğsünü siper edebileceğini bir türlü hesap edemediler. İnancı, vatanı, milleti, bayrağı, kutsal değerleri söz konusu olduğunda canını hiçe sayabileceğini, gözünü kırpmadan kendisini ateşe atabileceğini hesap edemediler. Hesap edemedikleri bir şey daha vardı: bu millet böyle şeylere fırsat vermez ama fırsat vermemek için de mutlak suretle sağlam bir irade, güçlü bir liderlik arar her zaman. O gece sağlam ve güçlü iradenin timsali, milletiyle her an gönül bağını devam ettiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletine şehirlerin meydanlarına, havaalanlarına inin talimatından sonra bu milletin her ferdi Başkomutanının bir askeri olarak meydanları, havaalanlarını, her yerleri doldurdular. Göğüslerini tanklara, helikopterlere, F16’lara siper ettiler.” dedi.
Liderinin önderliğinde bu feraset sahibi, inanç sahibi bu kahraman milletin hain kalkışmayı çok süratli bir şekilde bertaraf ettiğini söyleyen Vali Elban konuşmasının devamında, “O güzel temmuz akşamını kapkaranlık bir geceye çeviren hain terör örgütünün bu alçak kalkışması çok kısa bir sürede durdurularak 15 Temmuz gecesinin karanlığı aydınlık, 16 Temmuz sabahı da parlak bir gün oluverdi. 15 Temmuz’da da gördük. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Kazanıldıktan sonra da kolay korunmuyor. Kolay muhafaza da edilmiyor. Dolayısıyla bu aziz, mübarek vatan toprağının her karışında şehitlerimizin kanı var. Adeta toprağımız şehit kanıyla iyice karışmış durumda. Anadolu’ya geldiğimiz andan itibaren bu güzel toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz gibi hain darbe girişimini, bir hainlik travmasını yaşatmasın. Milletimiz de bir daha böyle bir imtihan geçirmesin diye Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  Bizler hem 15 Temmuz şehitlerimizin hem de bu vatan fethedilip kurulup bugüne kadar gelinceye kadar verdiğimiz tüm şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaya, bu vatanı yüceltmeye, muasır medeniyetlerin ilerisine götürmeye devam edeceğiz.  Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun. Bu yaptığımız törenlerle de hem 7 yıl önce yaşadığımız o hain girişimi hiç unutturmamız gerektiğini hem de genç nesillerimize bu tür hainliklere karşı uyanık olmalarını, dikkatli olmalarını ve sağlam irade, güçlü lider bulduklarında da sıkı sıkıya sarılmalarını tavsiye etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.
Vali Elban’ın konuşmasının ardından 15 Temmuz konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. STK Platformu 15 Temmuz Bildirisi’nin okunmasıyla devam eden etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan video gösterimi katılımcılara coşku ve duygu dolu anlar yaşattı. 
Adanalı şehitlerimizin özgeçmişlerinin ekranda yansıtılması, 15 Temmuz video gösterimi ve Adanalı gazilerimizin özgeçmişlerinin gösteriminin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı; şiir dinletisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müzik Öğretmenleri Korosu’nun seslendirdiği türkülerle sürdü. 
Programda ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları canlı olarak verildi. 
 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı