ADANA´DA ODTÜ ETKİNİKLERİ
EĞİTİM 28.04.2017 15:01:13 1412 0

ADANA´DA ODTÜ ETKİNİKLERİ

Girişimcilik konusunun ele alındığı etkinliğin ardından, ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Y. Eren Kalay, ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Oran, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Aslı Bugay ve A

VAHİT ŞAHİN

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Mezunlar Dernekleri işbirliğinde, Adana´da basınla bir araya gelen ODTÜ Öğretim Üyeleri, Adana´da gerçekleştirdikleri 2 etkinlikte ODTÜ´yü tanıttılar.

Girişimcilik konusunun ele alındığı etkinliğin ardından, ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Y. Eren Kalay, ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Oran, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Aslı Bugay ve Adana ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Onur Ünal ve ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Bal ile basınla bir araya geldi.

ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Y. Eren Kalay, slayt eşliğinde bilgiler verip ODTÜ´nün dünya vatandaşı yetiştirdiğini belirterek, ?ODTÜ mezunları Dünya´nın her yerinde kendi mesleğini icra etmektedir. ODTÜ Türkiye´nin mozaiğidir. 60 yılda 126 bin mezun vermiştir? dedi.

Kalay, ilkini Mersin´de ?kuraklık?, ikincisi Eskişehir´de ?Palm Yağı?, üçüncüsü Antalya´da ?radyasyon? üzerine düzenlenen Bilim Kafe´nin büyük ilgi gören Adana ayağında; ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Oran?girişimcilik? konusunda anlatıldığını, ayrıca, Adana´da 4 lisede ODTÜ´yü tanıtan toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Adana´dan mutlu ayrılacaklarını söyledi.

ODTÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Oran da konuşmasında, Bilim Kafe etkinlikleri ile halka gittiklerini, hocaları laboratuarlardan, dershanelerden çıkartarak toplumla buluşturduklarını kaydederek bu etkinlikte Adana´dan beklediklerini aldıklarını söyledi. Oran, her kurumun girişimciye ihtiyacı bulunduğunu ifade ederek,?Kurum içi girişimcilik geliştirilmelidir. Teknolojinin pek olmadığı eski kurumlarda işletmeler uzun süre yaşamışladır. Kalıcı olmuşlardır. Ama şimdi teknoloji gelişti. Teknolojiyi yakalayamayan kurumlar batar. Risk almıyorsanız yenilikçi değilsinizdir? dedi.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Aslı Bugay ise, kendisinin de Adanalı olduğunu açıklayarak, ODTÜ Ankara kampusunda ne var ise aynısını Kuzey Kıbrıs´ta sağladıklarını söyledi. Bugay, ODTÜ´nün tüm kampuslarında olduğu gibi Kuzey Kıbrıs´ta da İngilizce eğitim verdiklerini, bunun dışında uluslar arası kampusları de bulunduğunu belirtti. Küçük sınıflarda ders gördüklerini, güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamı sağladıklarını ekleyen Bugay, öğrencilerinin hepsinin de burslu olduklarını sözlerine ekledi.

Adana ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Onur Ünal da şuan Adana´da 126 üyelerinin olduğunu, bu sayıyı artırmaya çalıştıklarını ifade etti. Yeni mezunlarını n derneklerine üye olması için çaba verdiklerini söyleyen Ünal, ?Üniversitemiz ile mezunlarımız arasında köprü oluşturuyoruz. Adana´da 11 üyemize burs veriyoruz. Kazanan öğrencilerimize mentörlük ve bursa vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üye olmayan tüm mezunlarımıza buradan çağrıda bulunarak üye olmalarını bekliyoruz? dedi. (vş)

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı