ADANA´DA CUMHURİYET KUTLANDI
GÜNDEM 29.10.2017 13:47:59 470 0

ADANA´DA CUMHURİYET KUTLANDI

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği meşaleli yürüyüşte 851 izci ve binlerce Adanalı Cumhuriyeti kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 94´üncü yıldönümünde Adana Büyükşehir Belediyesi´nin  ?Cumhuriyet Adana´yı Aydınlatıyor? sloganıyla gerçekleştirdiği meşaleli yürüyüşte 851 izci ve binlerce Adanalı Cumhuriyet´i kutladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Dairesi, Başkan Hüseyin Sözlü´nün talimatları doğrultusunda Atatürk ve cumhuriyet sevgisinin genç zihinlerde canlı tutulması amacıyla Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Kulübü ile işbirliği içinde ?Cumhuriyet Adana´yı Aydınlatıyor? yürüyüşü organize etti. 28 Ekim akşamı Uğur Mumcu Meydanı´ndan başlayıp, Atatürk Parkı´na kadar devam eden meşaleli yürüyüşe 851 izci ve binlerce vatandaş katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de yer aldığı yürüyüşte, izciler Atatürk posterleri açıp, Türk bayraklarını gururla dalgalandırdı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, yürüyüşe katılan izciler ve vatandaşlara Başkan Hüseyin Sözlü´nün selamlarını iletip, cumhuriyet sevdalısı Adanalıları tebrik etti.

Meşaleli yürüyüşe katılan izciler ve vatandaşlar, ?Mustafa Kemal´in askerleriyiz? ve ?Vatan sana canım feda? sloganları atarak, Büyükşehir Bandosu´nun seslendirdiği marşlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı´ndan Atatürk Parkı´na kadar yürüdü. Meşaleli yürüyüş sırasında çevredeki esnaf ve evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar dakorteji alkışlayıp, Türk bayraklarını dalgalandırarak coşkuyu paylaştı.

Atatürk Parkı´ndaki Atatürk Anıtı önünde Ulu Önder´in manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan katılımcılar, hep bir ağızdan İstiklal Marşını okuyarak, Cumhuriyet Bayramı kutlamasını zirveye taşıdı.

´CUMHURİYETİ TEMELLENDİREN ŞEHİR; ADANA´ VİDEOSU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyet Bayramı´nın 94´üncü yıldönümü dolayısıyla Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından çekilen ´Cumhuriyeti Temellendiren Şehir; Adana´ videosu büyük beğeni topladı.

Adana Büyükşehir Belediye başkanı Hüseyin Sözlü, Cumhuriyet bayramına özel bir video hazırlattı. Videoda kendisi de oynarken, görüntüler ´ Böyle olur Adanalının Cumhuriyet videosu´ başlığı altında resmi sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Daha önce de sosyal medyada kentin tanıtımını yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu sefer 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kamera karşısına geçti. ´Cumhuriyeti Temellendiren Şehir: Adana´ adlı kısa filmde ´Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa´ türküsünü hemşehrileriyle birlikte söyledi. Çekimlerin bir bölümü Adana Merkez parkta yapılırken, kısa filmde Adana´nın tarihiyle ilgili kısa kesitlerde sunuldu. Kısa sürede sosyal medya hesaplarında yayılan video, kullanıcılardan tam not aldı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı