ADANA VEREM SAVAŞ DERNEĞİ
GÜNDEM 9.11.2021 14:36:00 3524 0

ADANA VEREM SAVAŞ DERNEĞİ'NDEN ÖRNEK BİR HİZMET

Çukurova Üniversitesi Onkoloji-Hematoloji Hastanesine, Adana Verem Savaşı Derneği finansal katkı sağladı

(Haber Fehmi İNCEOĞLU)

Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Dr. Leven Etiz Gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz müessese müdürü Fehmi İnceoğlu ile yaptığı görüşmede Adana Verem Savaş Derneği'nin kurucularından olan babası Dr. M. Feyyaz Etiz adına Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde onkoloji-hematoloji hizmet binası yaptırdıklarını detayları ile anlattı.

Adana Verem Savaşı Derneği, Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde Dr. M. Feyyaz Etiz Onkoloji-Hematoloji hizmet binası yapımına büyük finansal katkı sağlayarak örnek bir hayırseverlik davranışı göstermiştİ. . Erişkinler ve çocuklar için yapılan hastane binasının açılışını geçtiğimiz günlerde Adana’ya gelen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Adana Verem Savaşı Derneği kurulduğu tarihten itibaren 1950-1960-1970’li yıllarda sağlık hizmeti sunumunda göstermiş olduğu başarı ve devlet / dernek işbirliği sayesinde tüberküloz hastalığını bölgemizde yüz binde 12’ler seviyelerine düşürmüştü. Kamu yararına dernek statüsünde olan Adana Verem Savaşı Derneği Başkanı Dr. Levent Etiz şöyle dedi:

 "Dünyada ve Türkiye’de onkolojik hastalıkların sayısı artmakta olup bu konuda bir sağlık yatırımının bölgemize önemli katkısı olacağı düşüncesiyle bu projeyi hayata geçirmeyi düşünmeye başladık. Bu onkoloji hastane projesini 2013 yılında düşündüğümüzde, Adana’da bu hastalar için fiziki ve teknolojik kapasitenin yetersiz olduğunu görerek, böyle bir hastanenin yapılmasını planladık. Nereye yapılacağı konusunda ise altyapı çalışmaları yapıldıktan sonra Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içine yapılmasının daha uygun olacağını kararlaştırdık.

Bu düşüncemizi ve projemizi o dönemin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar hocamızı makamında ziyaret ederek anlattık. Sayın Rektör Mustafa Kibar  da büyük bir şevk ve heyecanla bu projenin bölgemizdeki büyük bir eksikliği gidereceğini, böyle bir projenin hayata geçirilmesinden çok memnun olacağını ve bu konuda elinden gelen çabayı göstereceğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Adana Verem Savaşı Derneği arasında 7 Kasım 2014 tarihinde şartlı bağış protokolü imzalanarak, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi yanında 30 dekarlık arazi onkoloji -hematoloji hastanesi için tahsis edilerek proje çalışmalarına başlandı. Hastane projemiz Rektörlük Senato Salonu'nda ilgili tüm öğretim üyelerinin katılımıyla ve katkılarıyla sonuçlandırıldı.

Kısmi bağışla sağlanan projenin kalan kısmının tamamlanabilmesi için de dönemin Rektörü  Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kalkınma Bakanlığındaki yetkililer ile görüşerek Adana Verem Savaşı Derneği gibi bir sivil toplum örgütünün böyle bir projeye öncülük ve mali destek vermesinden bahisle Onkoloji Hastane projesinin Çukurova Üniversitesi'nin yatırım bütçesine alınmasını sağladı. Çukurova Üniversitesi tarafından inşaatın ihalesi yapılarak 30 Nisan 2016 tarihinde temele ilk kazma vuruldu.

 Bakan Ömer Çelik  de projeye güç ve destek vererek Mithat Özsan Amfisi'nde yapılan temel atma törenine katıldı. Önce şartlı bağışla sağlanan güçlü finans kaynakları kullanıldı, ardından da Çukurova Üniversitesi'nin yatırım bütçesinden gelen kaynakla proje tamamlandı. Hastane 2020 yılı Kasım ayında tamamlanarak müteahhidi tarafından üniversiteye teslim edildi. Yeni Rektör  Prof. Dr. Meryem Tuncel de geri kalan eksiklikleri tamamlayarak geçtiğimiz Nisan ayında poliklinikler hizmete açıldı ve hasta kabulüne başlandı.

Bu 196 yataklı hastanemiz içerisinde kanser hastalarının tedavisi için yüksek doz radyonüklid tedavi odaları, günübirlik ayaktan hasta tedavi üniteleri,  servis odaları, radyoloji ve nükleer tıp bölümleri, kemik iliği nakil ünitesi, aferez ünitesi ve laboratuarlar bir çatı altında toplandı. Dolayısıyla, mevcut Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi yanında 21 bin metrekare kapalı alana sahip ek hizmet binası olarak hizmete giren bu modern hastanede onkolojik ve hematolojik hastaların ihtiyaç duyacağı tüm tetkik ve tedavi birimleri tek çatı altında birleştirilmiş oldu.

Bu projede emeği geçen ve yapılmasına sebep olan Adana Verem Savaşı Derneği'nin bütün üyelerine, hayırseverlere,  Ömer Çelik, eski Rektörümüz  Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz". (Fİ)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu