Adana takımları BAL Ligine katılmıyor
SPOR 19.05.2021 09:53:00 2575 0

Adana takımları BAL Ligine katılmıyor

Pozantı Belediye Spor, Ülkü Gücü Spor ve Sarıçam Kürkçüler Spor Kulübü temsilcileri,"Normalde ligde oynayacak durumdaydık; ancak ilkesizce alınan karara tepkimiz gereği bu aşamada BAL’a katılmamama kararı aldık"dedi.

2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) müsabakaları yeni bir statü ve yeni bir gruplandırma ile Haziran ayının 1.haftasında başlatılacak. Öncelikle BAL’a katılma hakkı olan 266 kulübe Lig’e katılıp katılmayacakları yazılı olarak sorulacak. Bu sezon katılmayacağını belirten kulüplerin BAL’a katılım hakkı saklı tutulup 2021-2022 sezonuna katılabilecek. Konuyla ilgili Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK)’ndan yapılan açıklamaya göre; Bu sezon sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak. BAL’a katılacağını belirten kulüpler yeni bir gruplandırma ve yeni bir statü ile BAL’a katılabilecek.

KARARA TEPKİ!
Adana’yı BAL’da temsil eden Pozantı Belediye Spor, Ülkü Gücü Spor ve Sarıçam Kürkçüler Spor Kulübü temsilcileri yaptıkları ortak açıklamada TASKK’ın bu kararına tepki gösterdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Pozantı Belediye Başkanı ve Pozantı Spor Onursal Başkanı Mustafa Çay, BAL’da 2020-2021 sezonuyla ilgili kulüplerin tüm hazırlıklarını yaptığını hatırlatarak, “TASKK pandemi döneminde akıl almaz bir şekilde geç kalan ve spor kamuoyunu oyalayan yaklaşımları kulüpleri çok zorda bırakmıştır. Özellikle sonradan ligin tekrar oynanacağı ile ilgili bir karar verilmesi üzerine kulüplerimiz ‘katılım parası’ olarak 22.000 TL.’yi federasyonun hesaplarına aktardı. TASKK ayrıca transfer sezonunu açarak; hem futbolcuları transfer ücreti ödemenizi hem de bununla ilgili lisans vizeleri ve aktarma ücretlerinde yatırmış olduk. Kulüpler de maçlar yapılacak ümidiyle futbolcularına hem transfer ücreti ödedi; hem de üç aydır kamp giderlerini karşılayarak önemli bir yükün altına girdi. Bununla da kalmadık; maçlar oynanacak düşüncesi ile takımlarımız onlarca hazırlık maçını çıktı. Salgın nedeniyle bütün kesimlere destek verilmesine rağmen kulüpler ‘ruhlarındaki amatör ruhla’ bu zorlu süreci atlatmaya gayret ediyor. Hiçbir destek görmedik. Her şey omuzlarımıza bindirildi. Futbolcularımıza yardım elimizi uzatarak ve onların moral ve motivasyonunu yükseltecek adımlar atarak bugünlere geldik.” dedi.

BELİRSİZLİK HAKİM!
TASKK’ın son kararına tepki gösteren Başkan Çay, önceden grupları belirlenen takımların yeni düzenleme ile ‘belirsizliğe’ sürüklendiğini ifade etti. Başkan Mustafa Çay, şunları kaydetti: “Federasyon 21 Mayıs’ a kadar kulüplerin BAL’a katılıp katılmayacağına dair bilgi istiyor. Deniyor ki; yeni katılacak takımlarla yeni gruplar oluşturacak. Bu grubun ne olacağı belirsiz. Çarşamba ve Pazar günleri hızlandırılmış bir şekilde ligin tamamlanacağı ifade ediliyor. Kadrosunda 24-25 bulunduran takımlar pandemiyle veya sakatlıkla ilgili bir sorun yaşadıklarında ligi nasıl bitirecekler?  Lige katılmayan takımların hakları 2021-2022 sezonu için saklı kalacak.  Böylesine çelişkili ve mantık dışı bir anlayışı üç takım olarak kabul etmediğimizi spor kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Normalde ligde oynayacak durumdaydık; ancak ilkesizce alınan bu karara tepkimiz gereği bu aşamada BAL’a katılmamama kararı aldık. ”

‘KATILMAK İSTEMİYORUZ’
Adana Ülkü Gücü Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Çalış ise TASKK’ın aldığı kararını çok iç açı bulmadıklarını dile getirdi. Söz konusu karar doğrultusunda ‘Hızlandırılmış lige’  katılmayacaklarını ifade eden Çalış, “Madem testler sonucu bu lig oynatılacak idiyse biz neden sekiz aydır bekliyoruz? En başından bu konu gündeme getirilseydi yapılanmamızı ona göre yapar; geniş bir zamanda kapsamı bir sezon planlaması ile hareket edebilirdik. Dolayısıyla da oyuncu arkadaşlarımızın 3, 4 aylık emekleri bu şekilde boşuna gitmemiş olurdu. Federasyon hiçbir unsuruna açıklanmadığı bir statüde spor kulüplerini bir sezona sokmak niyetinde. Yani önünü görmediğimiz bir yolda yürümek oyuncu arkadaşlarımızın geleceklerine karşı bir hakkaniyetsizlik olacak. Bu kararı futbolcu arkadaşlarımızın emeklerine sahip çıkmak ve geleceklerine doğru dokunuş yapmak için alıyoruz. Bu bağlamda hiçbir şeye yakışmayan bu kararı ile gerçekleştirilecek ‘Hızlandırılmış lige’ katılmak istemiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

SÜRECİ BEKLEYECEĞİZ
Adana Sarıçam Kürkçüler Spor Kulüp Başkanı Metin Eker ise Mustafa Çay ve Hüseyin Çalış’ın tüm açıklamalarına katıldığına dikkat çekerek, “Biz normal statüde oynanacak BAL’a katılacağız. Bundan sonraki süreci bekleyeceğiz. Futbolcu kardeşlerimizin emeğine her zaman saygı duyduk; duymaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı