Adana Tabip odasından Baroya ziyaret.
GÜNDEM 14.12.2021 11:38:00 748 0

Adana Tabip odasından Baroya ziyaret.

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve yönetim kurulu üyeleri Adana Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz’ı ziyaret etti

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz’ı ziyaret eden Adana Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Selahattin Menteş, 15 Aralık’ta Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının “Emek Bizim Söz Bizim” sloganıyla yapacağı grev için destek talebinde bulundu. Av.Semih Gökayaz, Adana Tabip Odası ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek, sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını belirtti.

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş ve yönetim kurulu üyeleri Adana Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz’ı ziyaret etti. Ziyaret esnasında 15 Aralık’ta Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının “Emek Bizim Söz Bizim” sloganıyla yapacağı grev için destek talebinde bulundular. Dr. Menteş, dövizdeki kriz nedeniyle ameliyatların yapılamaması konusunda yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Kısa süre önce seçilen TBB Başkanı ve yönetimi nedeniyle Av. Gökayaz’ı kutladı.

Dr.Menteş, ADAMOB çatısı altında ortak yapılan çalışmaları arttırarak sürdürme amacında olduklarını ifade etti.

Av.Semih Gökayaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konuklarına teşekkür etti. Adana Tabip Odası ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ifade ederek, sağlık çalışanlarının yanında olacaklarını belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Dr. Menteş, 15 Aralık Çarşamba günü “EMEK BİZİM SÖZ BİZİM” sloganıyla yapacakları grev hakkında bilgi verdi. Dr. Menteş, “Sağlık çalışanlarının özlük halkları, emekliliğe yansıyacak insanca ücret, Türk Tabipleri Birliği’nin sunduğu ve Emek-Meslek örgütlerinin desteklediği etkili yasanın çıkarılmasını, sağlık kurumlarında şiddeti önleyen fiziksel değişiklikler yapılmasını, güvenli işyerleri oluşturulmasını, iş yaşamında şiddet ve tacize karşı ILO 190 Sözleşmesi'nin imzalanmasını talep ediyoruz.” dedi.

Dövizde yaşanan kur artışı nedeniyle medikal ve tıbbi malzeme alımında zorlanıldığını bu nedenle bazı ameliyatların durduğunu da belirten Dr. Menteş, “Biz ülke olarak sağlıkta dışa bağımlıyız. Yerli üretim desteklense bile hammaddeler ne yazık ki yurtdışından geliyor. Vatandaşa yansıması da şöyle oluyor: Aradaki fiyat farkını özel hastaneler vatandaşa fatura edip bu işlemleri yapabiliyor ama kamu hastanelerinin öyle bir şansı da yok. Dövizdeki artış sürdükçe kriz derinleşecektir. Bakanlık medikal firmaların temsilcileri ile görüşüp sorunu çözmeli. Bu ciddi sıkıntılara yol açabilir çünkü şu an acil durumlarda bile ameliyatları yapamıyoruz. Bazı ameliyatlar durdu.” diye konuştu.

“PANDEMİNİN TÜM YÜKÜNÜ GÖĞÜSLEMEK DURUMUNDA KALMIŞLARDIR”

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda daha etkin çalışma ve işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Av. Gökayaz, “Ülkemiz şiddet ikliminin tesiri altındadır. Bundan ne yazık ki sağlık çalışanları da etkilenmektedir. Savaşta bile düşman tarafından dokunulamayan, dokunulması savaş suçu sayılan sağlık çalışanına maalesef her gün uygulanan sözel ve fiziksel şiddet, insanlığa yönelik suçlar kapsamına alınmalıdır. Pandeminin tüm yükünü omuzlayan sağlık çalışanlarına reva görülen şiddete artık dur denilmelidir. Sorumluluk makamında olanların kanayan yara haline dönüşen bu soruna etkin çözümler bulmalıdır” diye konuştu.

Ziyaret esnasında Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Suntur, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Cüneyt Genç, Dr. Mehmet Reyhan ve Dr. Figen Demir Kardeş ile Baro Başkan Yardımcsı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi de hazır bulundular.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu