Adana sanat dünyasında 75. Yıl üzüntüsü
KÜLTÜR SANAT 13.08.2023 16:03:00 993 0

Adana sanat dünyasında 75. Yıl üzüntüsü

Haluk Uygur; "75. Yıl Sanat Galerisi Yıkılınca Adana'da sergi yapacak yer kalmadı. Yeni bir galeri yapılması da vakit alacak."

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı Haluk Uyguır, "Biz sanat camiası 75. Yıl Sanat Galerisinin yıkılmasına üzülmekle beraber, asıl sıkıntımız, şehrimizde sergi yapacak bir mekan kalmaması nedeniyle içinde olduğumuz çaresizliktir. Bu çaresizliğin aşılması için, kısa, orta ve uzun vadede çözümler düşünülmelidir. Bu yüzden sayın valimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye meclis üyelerimiz ve görevlilerimizden bu konuda destek olmalarını bekliyoruz.  Destek verecek herkes Adana'nın kalbine girecektir" ifadelerini kullandı.

Haluk Uygur'un Adana Milletvekillerine  yazdığı mektup şöyle:
"Sayın Milletvekilim;

75. Yıl Sanat Galerisi Yıkılınca Adana'da sergi yapacak yer kalmadı. Yeni bir galeri yapılması da vakit alacak. Konuştuğum sanat ortamından arkadaşların bu sorunu çözecek kısa, orta ve uzun vadedeki önerileri şöyle;

1/Yaşar Kemal Kültür Merkezinde basit düzenlemelerle iki ayrı galeri oluşturulabilinir. Bunun için Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’dan randevu istedik. Görüşürsek daha detaylı bilgi verebiliriz.

2/Eskiden sık kullandığımız Sabancı Galerisi yeniden kullanılır hale getirilebilir. Bunun için Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili sayın Ahmet Zembilci ile görüşüldü. Konuyu takip edeceğini bildirdi. Siz de takip ederseniz bize ve Adana'ya güç verirsiniz.

3/ Seyhan Belediyesinin bitirmeye çalıştığı sanat merkezinin içinde olacağı söylenen sergi alanı, uygun düzenlenmesi için iletişim sağlanabilir. Bu salonu iyi bir çalışma olmakla birlikte, duvarları düz sıva değil, parçalı taş olduğu için sergilemeye müsait değil. Bu konu ile ilgili Akif başkanla görüşmemiz gerekli ben randevu istedim, dönmediler. İlginizi rica ederim.

4/ Eyvan kebap sokağında eski Sabancı tesislerinin bulunduğu yerde yapılması planlanan kültür merkezinin akıbeti için değerlendirme yapılabilir. Burası Büyükşehir'e ait. Büyükşehir arsayı Toki'ye vermiş. Karşılığında  TOKİ oraya bir kültür merkezi yapacakmış. Ancak bu kısa zamanda olmaz. Ayrıca Adana'da Kültür Merkezi diye yapılmış ama kullanıma uygun olmayan ve bugüne kadar da sergileme için hiç kullanılmayan bir çok yer var. Burasının da böyle olmaması gerekir. Galeri yokluğunu ve bu konuyu görüşmek için Zeydan Başkan'dan randevu talep edildi bekleniyor. Ayrıca durum Sayın Zembilci'ye iletildi. Desteğinizi bu konuda da rica ederiz.

5/ Üniversite kongre merkezinde bir sergi yeri düzenlenebilir. Bunun için öğretim üyesi arkadaşlarım üniversite rektöründen randevu almaya çalışıyor, talebimizi beraberce iletebiliriz

6/ Çukurova Belediyesi de Turgut Özal civarında böyle bir yer düşünmeli artık. Soner başkandan randevu talep ettim verirse durumu izah edeceğiz. En azından randevu almamıza desteğiniz olabilir

7/ Fırsat kaçtı mı bilmem, eski Arı sineması çok iyi bir kültür merkezine dönüştürülebilir. Bu konuda adım atılmış ama çevre bakanlığının izni bekleniyormuş. Bunu bugün Zembilci'ye bildireceğim. Sizin desteğiniz ise bize güç verecek.

8/ Yeni hazırlanan müzenin içinde bir sergi salonu yaratılabilir. Bu durum da sayın Zembilci'ye iletildi. Sayın valimize de bu öneri iletilmeli. Birlikte valiye gitsek çok etkili olur.

9/En önemlisi çok amaçlı, iyi planlanmış, senfoninin de çalışabileceği yeni bir kültür merkezi kurulmalıdır. Bu merkez Adana'nın övüneceği, sanat dünyasının onayını almış, otoparkları, konser, tiyatro ve sergi salonları, kulisleri, atölye mekanları, kafeterya ve restoranları ile Türkiye'de örnek gösterilmelidir. Yeri iyi seçilmiş, halkın ulaşabileceği, kültür noktalarına yakın olmalıdır.

Böyle bir kültür merkezinin sizlerin de hayali olduğunu biliyorum. Adanalı da sizlerden öyle bir kültür merkezi bekliyor.

Bunları sayın başkanlara ve valiliğe de bildirmek için randevu almayı bekliyoruz.

Desteğiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla. Birlikte olmak dileğiyle..."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı