ADANA SAĞLIK-SEN  ŞUBESİ BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU
SİYASET 15.02.2022 11:31:00 812 0

ADANA SAĞLIK-SEN  ŞUBESİ BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Basın buluşmasına  Adana Sağlık-Sen Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Şube Sekreteri Feridun Altıparmak yönetim kurulu üyesi Abidin Aktaş,  Gençlik Kolları Başkanı Burak Garip, Aile hekimİ komisyon başkanı Dr. Soner Eroğlu katıldı.

Şube Başkanı Nennioğlu sağlık çalışanlarının sorunlarının  çözümü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini,  ayrıca 17-18 Şubat 2022  tarihlerinde  eyleme yapılmasına dair karar alınmış olduğunu vurguladığı açıklamalarında şu görüşleri paylaştıı:

 “Bugün sosyal yaşamı belirleyen en önemli merkezlerden birisi de medyadır. Bir çok insanın yaşamını medya aracılığıyla algılayıp, yorumladığı kabul edilmektedir.  Sağlık-sen Adana Şubesi olarak özellikle yerel basını çok önemsiyoruz. Şube Yönetim Kurulu olarak göreve başlayalı 3 yıl oldu. Bu 3 yılda birçok ilkleri yaptık, sağlık çalışanları ile gündemi çok yakından takip ettik ve sizleri bilgilendirdik.  Sağlık çalışanları olarak çok sıkıntılı günler geçirdik, ama yılmadık bıkmadık, her zaman üyelerimizin yanında olduk. Türkiye de ilk olan birçok şeye imza attık. Sağlık-sen Akademide 80 üyemize Sağlık Yöneticiliği  eğitimi vererek sertifikalarını verdik. İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan promosyon anlaşmasına ek protokol yaptırarak 700 tl artış yaptırarak , Adana ekonomisine 11 milyon  katkı sağladık. Bir günde 11 ayrı yerde basın açıklaması yaparak bir rekora imza attık.  Şubemiz Hukuk bürosu üyelerimizin daima hizmetinde olup, son bir yılda  üyelerimiz adına 100 davaya taraf olmuştur. Hekim Komisyonu,  Aile Hekimleri Komisyonu,  Hemşire Komisyonu, Diğer meslek Komisyonu,  Arge Komisyonu, Sehit ve Gazi Komisyonu  vb Adanaya özel komisyonlar kurulmuştur.  Genel Merkezimiz ile birlikte çok güzel işlere imza attık. Hizmet etmeye de devam ediyoruz. 2019 yılında 5500 ile aldığımız üye sayısını her şeye rağmen her yıl arttırdık.  15 Mayıs 2021 tarihinden bugüne kadar 1216 yeni üye ile 6500 sayısına ulaştık. İnşallah 15 Mayıs 2022 hedefimiz 7001 üyedir.

Sağlık-sen Adana Şubesi olarak önümüzdeki hedeflerimizden bir kısmına bakacak olursak;

1- Banka promosyon ödemelerinin yeni ekonomik şartlara göre güncellemesini talep ettik, bu konuda söylemeuse söylem, Eylemse Eylem,  Dava ise Dava Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Tüm muhataplarımız bunu böyle bilsin.                                                       

2-Hekim Malpraktis davalarında sigorta şirketlerinin tazminat ödemelerini az karışılmasından dolayı Hekimler nitelikli ameliyatları almıyorlar yada almak istemiyorlar.Bunun için tazminatların Bakanlık tarafından ödenmesi için,

3-Hekimlerin ve tüm Sağlık çalışanlarının sabit ek ödeme katsayılarının arttırılması  ve ek maaş adı altında ödemenin yapılmasını, genel bütçeden ödenmesi için,

4- Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar sabit ek ödemeyi genel bütçeden almakta ve vergi matrağına dahil edilmemekte iken sağlık çalışanları sabit ek ödemelerini döner sermayeden almakta ve vergi matrahına dahil edilmektedir, bu nedenle Sabit Ek ödemenin genel bütçeden ödenerek vergi matrahına dahil edilmemesini istemektedir ve beklemektedir.

Diğer kurumlara göre bir Hemşireye yıllık 7.000 tl ye kadar ekstra vergi yükü getirmektedir.

5- Diğer Kurumlarda sabit ödemeler ikincil kazançlardan mahsup edilmezken,  Sağlık çalışanlarından mahsup edilmektedir. Bu husus performans gösteren ile göstermeyen arasındaki farkı kaldırmaktır.

6-Gece ve Tatil günlerde tutulan nöbetler  gündüz mesaisinin 1/3 ü kadardır.  Oysa işçilerde üç katına kadar çıkabilmektedir. Aynı zamanda nöbet tutan işci , Hemşirenin 5-6 kat fazlasını alabilmektedir.

7-Hekimler hakim ve savcıların gördüğü saygınlığı ve güvenceyi görmeyi, ek göstergelerinde hakim ve savcılara ödenen orandan ödenmesi için,

8-Çalışma barışı bozulan Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları ödemlerde karşı karşıya getirilmemesi için,

9-Hekim ve tüm Sağlık Çalışanları Caydırıcı bir yasa ile Şiddet önlenmesi ve saygın bir yaklaşım bekliyoruz.

10-Hekim ve tüm Sağlık Çalışanları iyi bir emeklilik için emeklilik katsayısınını arttırılmasını istiyoruz.

11-Tüm Sağlık Çalışanlarına keyfi mobbing  artı bu yönde çalışma yapılmasını istiyoruz.

12- Aile Hekimlerine yapılan cari ödemeler, giderleri karşılamaz oldu, Aile Hekimleri piyasa şartlarına göre ödeme almalarını istiyoruz.

13- Üniversite Hastanelerinde ve Sosyal Hizmetlerde çalışanlarının  üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz.

14-Sağlık ve Sosyal Hizmetler alanında çok çeşitli istihdam modeli (657 4B, 4C, 4CB,4D 6924 ,Vekil ebe-hemşire, Kamu Dışı ASE,vb) bulunması özlük ve sosyal hakların  farklı olması çalışma barışını bozmaktadır.Tek istihdam modeline geçilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Bu sorunlar çözülür ise Sağlık çalışanlarının motivasyonunu yükselir, iş bırakmasına eylem yapmasına gerek kalmaz. Ancak bu acil sorunlar çözülmez ise motivasyon düşer çalışma barışı daha fazla bozulur. Bu sorunların çözümü için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Ayrıca 17-18 Şubat 2022  tarihlerinde  yapılacak olan eyleme yapılmasına dair karar alınmış olup, sağlık emekçilerinin haklarını almak için mücadele edeceğiz. “

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli