ADANA ESOB BAŞKANI NİYAZİ GÖGER:
YEREL 2.08.2023 17:19:00 1087 0

ADANA ESOB BAŞKANI NİYAZİ GÖGER:"TOPLU TAŞIMADA PARALI BİNİŞ KARDIRILIRSA ÜCRETSİZ KARTLARDA YAŞANAN SORUN ÇÖZÜLÜR"

ADANA ESOB BAŞKANI NİYAZİ GÖGER:"TOPLU TAŞIMADA PARALI BİNİŞ KARDIRILIRSA ÜCRETSİZ KARTLARDA YAŞANAN SORUN ÇÖZÜLÜR"

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Adana’da şehir içi toplu taşıma yapan araçların tamamının elektronik kartlı sisteme geçtiğini hatırlatarak, sistemin sağlıklı işleyebilmesi için paralı binişlerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bu yönde UKOME’nin aldığı kararlar olduğuna dikkati çeken Birlik Başkanı Niyazi Göger, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan paralı binişlerle ilgili UKOME kararlarını uygulamasını beklediklerini dile getirdi.

Başkan Niyazi Göger, Özellikle 65 yaş üstü ve ücretsiz kart sahiplerinin toplu taşımada yaşadığı sorunların paralı binişlerin kaldırılmasıyla son bulacağına da dikkati çekti.

Adana’da kent içi ulaşımı sağlayan toplu taşıma esnafı, UKOME’nin 2018 yılında aldığı, daha sonraki yıllarda da UKOME toplantılarında gündeme alınan kararlar gereği paralı binişlerin kaldırılmasını istiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, kent içi yolcu taşımacılığı yapan tüm dolmuş ve halk otobüslerinin tam otomasyon sistemine geçtiğine vurgu yaparak paralı binişlerin kaldırılması için altyapının hazır olduğunu söyledi.

Paralı binişlerin tamamen kaldırılması, kent kart ve kredi kartı ile ulaşımın sağlanması uygulamasının ilk olarak 2018 yılı Nisan ayında gerçekleştirilen UKOME toplantısında karara bağlandığını anımsatan Başkan Niyazi Göger, “18/04/2018 tarih ve 2018/112 sayılı UKOME kararında yolcuların elektronik kart kullanımına teşvik amacıyla 31 Ekim 2018 tarihine kadar elektronik kartı bulunmayan yolcular için Araç Kart uygulaması karara bağlandı. Anılan tarihten sonra da paralı binişler devam etti. Bu tarihten itibaren paralı binişlerin sona ereceği yönünde farklı zamanlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından gerek sosyal medya üzerinden gerekse sms yolu ile Adanalılara toplu taşımada paralı binişlerin sona ereceği duyuruldu. Son olarak 2023 yılı Ocak ayında sosyal medya ve sms yoluyla Başkan Zeydan Karalar imzasıyla Adanalıları bilgilendiren Adana Büyükşehir Belediyesi 1 Şubat 2023 tarihi itibarı ile paralı binişlerin sona ereceğini duyurmasına rağmen, maalesef paralı biniş sorunu devam ediyor” dedi.

Özellikle 65 yaş üstü ve ücretsiz kart sahiplerinin toplu taşımada yaşadığı sorunların paralı binişlerin kaldırılmasıyla son bulacağına dikkati çeken Başkan Niyazi Göger, “Adana’da toplu taşıma yapan kooperatiflerin büyük çoğunluğu havuz sistemine geçiş yaptı. Ancak paralı binişler devam ettiği için 65 yaş üstü ve ücretsiz kart sahiplerinin toplu taşımayı kullanırken yaşadığı sorunlar devam ediyor. Biz kendi esnafımızı düşündüğümüz kadar halkımızı da düşünüyoruz. Ücretsiz binişlerde yaşanan sorunların ortadan kalkması, havuz sisteminin işlevini tam anlamıyla yerine getirmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için paralı binişlerin mutlak suretle kaldırılması zorunluluk haline gelmiştir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan UKOME kararlarını uygulamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı