ADANA DSİ
GÜNDEM 25.03.2021 10:49:00 2622 0

ADANA DSİ'DEN DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERİ 

DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü yaptığı etkinliklerle hem insanları su ile buluşturdu hem de orta okullar arası resim ve kompozisyon yarışması düzenleyerek konuya genç nesillerin de dikkatini çekmeyi başardı.


          Ülkemizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve tüm Dünya’da Birleşmiş Milletler (Un-Water) tarafından organize edilen Uluslararası Dünya Su Günü kutlamaları, tatlı su kaynaklarının önemine dikkat çekmek ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine odaklanılmasını sağlamak amacıyla her yıl farklı bir tema ile gerçekleştiriliyor.
DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürlüğü de Adana’da yapmış olduğu etkinliklerle hem insanları su ile buluşturdu hem de orta okullar arası resim ve kompozisyon yarışması düzenleyerek konuya genç nesillerin de dikkatini çekmeyi başardı. 
Resim ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi
22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri kapsamında Orta Okul 7. ve 8. Sınıf öğrencileri arasında “Suyun Değeri” konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni, DSİ 6. (Adana) Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Bölge Müdür Yardımcıları ve dereceye giren öğrenciler ile ailelerinin katılımıyla pandemi kurallarına uygun olarak DSİ’nin Seyhan Sami Kayahan Eğitim Tesislerinde gerçekleştirildi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta yapmış olduğu konuşmada suyun değerine dikkat çekerek; “Su değerli, kırılgan ve tehlikelidir. Su, toprak ve hava ile birlikte yaşamın, toplumların ve ekonomilerin temelidir. Su, bir maddeden daha fazlası olup manevi, kültürel ve duygusal terimlerle ifade edilebilen birden çok değer ve anlam taşımaktadır. Suyu birçok kullanıcı ve farklı amaç için doğal bir kaynaktan hizmet sağlayan bir kaynağa dönüştürerek kullanılabilir kılmak ve geri dönüşüm ile güvenli bir şekilde yeniden ekosisteme döndürmek için bazı araçlara ve kurumlara ihtiyaç vardır. 
           İşte bu noktada Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak bizlere ciddi sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluklardan birisi de siz değerli gençlerimize ve sizleri yetiştirecek öğretmenlerimize ulaşarak hayallerinize dokunmak ve bu konuda farkındalık oluşturulmasını sağlamaktır.
            Genel Müdürlüğümüzce 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, konunun öneminin genç nesillere benimsetilerek suyun önemi konusunda bilgi düzeyinin artırılmasına yönelik hususların, ilk ve ortaokul seviyesinde işlenmesinin uygun olacağı düşünülmüştür.
            Bu amaçla Türkiye çapında olduğu gibi Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin illerimizdeki ortaokullarının 7 ve 8. Sınıfları arasında da “Suyun Değeri”  konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması düzenlenmiştir.” Dedi
            Katılımcılarla tek tek ilgilenen Bölge Müdürü,  yarışmacıları ve onları yetiştiren aileleri ile öğretmenlerini tebrik ederek ödüllerini takdim etti.
Adana DSİ Spor Kulübü Kürek ve Kano Takımı Dünya Su Gününde Seyhan Baraj Gölü’ndeydi
            Dünya Su Günü Etkinliklerini şehirle bütünleştirmek ve herkesin dikkatini “Suyun Değeri”ne çekmek isteyen Adana DSİ Spor Kulübü, kısa süre önce kurulan Kürek ve Kano Takımı ile  Seyhan Baraj Gölü’nde bir dizi Etkinlik düzenledi. 
“Suyun Değeri” teması ile Seyhan Baraj Gölü’nde düzenlenen etkinlikte İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından, sudaki kirliliğe dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için katılımcılar tarafından göl yüzeyinde ve çevresinde temizlik yapıldı. 
          Kano ve Küreklerle gösteri yarışları da düzenlenen etkinlikte yarışmacılara günün anısına madalya verildi. 
          Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta adına Bölge Müdür Yardımcısı Dündar Gazi Yılmaz tarafından DSİ Adana Spor Kulübü Başkanı Agah Sineren ile Kürek ve Kano Takımı Hocası Tekin Müştekin’e günün anısına plaket takdim edildi. 
           Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı