SPOR 25.12.2020 09:51:00 702 0

"Adana Demirspor’un bu sezon Süper Lig’e yükseleceğini düşünüyorum"

Adana Demirspor’da 2012-13 sezonunda forma giyen ve kaptanlık yapan yorumcu Erman Özgür Memleket Havası adlı programda yaptığı açıklamada yaşadıklarını anlatırken sadece Adana Demirspor taraftarı olduğunu ifade etti.

Adana Demirspor’dan başka takımı tutmadığını ifade eden Erman Özgür, “Sadece Adana Demirspor taraftarıyım. Başka takım tutmuyorum. Eskişehir, Sivas, Bursa’yı konuştuk. Her kulübün kendi içerisinde belli başarıları var. Adana Demirspor’un sportif başarısı olmamasına rağmen taraftarların tutkusu inanılmaz derecede etkileyici.” ifadelerini kullandı.

“Mütevazi kadro ile iyi işler çıkarttık”

Adana Demirspor her yıl Süper Lig’e yükselmenin ucuna geliyor ancak bir türlü o şansızlığını kıramıyor. Biz de o sezon play-off oynadık ancak bizim oynadığımız kadro çok mütevaziydi. O dönemki kadronun bütçesine bakıldığında biz çok iyi bir iş çıkardık. Başkan sezon başında transfer olurken ‘Kümede kalalım yeter’ dedi. Adana derbisine lig sonuncusu olarak çıktık. İlk yarıyı 4-0 önde kapattık maçı da 4-2 kazandık. Ondan sonra inanılmaz bir hava yakaladık. Yönetimsel olarak doğru yönetilseydi çok daha farklı şeyler konuşulurdu. Devre arası transfer dönemi iyi bir şekilde değerlendirilemedi. 

“Takım olarak çok iyi bir arkadaşlığımız vardı”

Takım olarak çok iyi bir arkadaşlığımız vardı. Ben 1 sene içerisinde 10 senelik hikaye biriktirdim. Mesela primler dağıtılıyor, masör ile muhasabecininki yok. Biz Hüseyin Çimşir ile parayı geri gönderiyorduk ve 2 saat sonra para tam olarak geliyordu. Ya herkes parayı alacak ya da kimse almayacak diyorduk. Bir iki kez bunu yaptık ve yönetim bana kıl oldu. Sezon başında beni kaptan yapacakları zaman da beni yapmayın çok başınız ağrır diye söyledim. Senin canın sağolsun dediler, sonra pişman oldular. Bir önceki yıl 2.Lig’de şampiyonluk yaşayan kadrodan Erçağ, Şener, Kerem Can gibi çok değerli isimler vardı. Onların parası ödenmiyordu, geri kalan herkesin parası ödeniyordu. Geldiler ‘Paramız ödenmiyor ve biz İzmir deplasmanına gitmek istemiyoruz’ dediler. Sizin probleminizi halledeceğim dedim. Takım olarak bir hafta idmana çıkmadık ve gittik Göztepe’yi deplasmanda mağlup ettik. Yönetimle konuştuk ve herkesin parası yattı. 

“İlk maç, ilk tezahürat ‘Yönetim istifa’ oldu”

Sezon başında Güvenç Kurtar ile 25 gün kamp yaptık ve hoca bizi öldürdü o kampta. Boluspor ile deplasmanda oynayacağımız maçtan 1 gün önce bizi bıraktı gitti. Yeni bir hoca geldi ve maça çıktık. Sezonun ilk maçında sahaya ısınmaya çıktık, taraftarların ilk tezahüratı ‘Yönetim istifa’ oldu. Biz hepimiz birbirimize baktık. Sonradan geçen yıllardan aralarının bozuk olduğunu öğrendik. 

“Ben futbol şube sorumlusu gibiydim”

Takımda unutamadığım figürlerin başında Psikopat Erçağ Evirgen vardı. Trakyalıdır kendisi, tesiste darbuka çalardı. Yabancı bir oyuncu geldi. Çocuğu karşısına oturtmuş, darbuka çalıyordu. Çocukta O’nu dinliyordu. Çok enterasan bir sezondu. Muhasebeci gelir, ‘Abi nasıl para dağıtalım’, çaycı gelir ‘Abi ben artık çıkayım mi’, aşşı gelir, ‘Bugün ne yemek çıkartalım’, oyuncu gelir ‘Yumurta yok’ derdi. Ben futbol şube sorumlusu gibiydim. Alt yapıdan çocuklar yemek yemeye gelirdi. Bizim yemek yememizi bekliyorlardı. Ben de sigorta attı. Bundan sonra önce alt yapı yiyecek, sonra biz yiyeceğiz dedim. Biz yemeği beğenmeyince dışarda yemek yeme lüksümüz var. O çocuklar nerede yiyecek? 

“Adana Demirspor bu sezon Süper Lig’e yükselecek”

Adana Demirspor’un bu sezon play-offlara kalmadan Süper Lig’e yükseleceğini düşünüyorum. Süper Lig’e çıktığı zaman da inanılmaz bir deplasman olacağını yaşadığımdan dolayı biliyorum. Adana derbisinde Adanaspor’un ev sahibi olduğu maçta daha az sayıda Adana Demirspor taraftarı olmasına rağmen ev sahibi gibi oynadık. Öyle bir tezahürat yapıyorlar ki anlatılmaz, yaşanır.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu