ADANA BAROSUNDAN ‘ÖLÜM ORUCU’NDAKİ AVUKATLAR İÇİN YETKİLİLERE ÇAĞRI
GÜNDEM 21.05.2020 19:32:00 695 0

ADANA BAROSUNDAN ‘ÖLÜM ORUCU’NDAKİ AVUKATLAR İÇİN YETKİLİLERE ÇAĞRI

BARO BAŞKANI AV.VELİ KÜÇÜK;“ADİL YARGILANMA HAKTIR; BU SESE KULAK VERİLMELİ”DEDİ.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Çağdaş Hukukçular Derneği mensubu 20 avukatın yargılandığı davadaki uygulamalar, adil yargılanma ve savunma hakkının kısıtlanması, müvekkilleri ve siyasi mahkûmlar üzerindeki baskılar gerekçesiyle “ölüm orucu” başlatan meslektaşlarımız Av. Ebru Timtik’in 138 gündür, Av.Aytaç Ünsal’ın da 107 gündür eylemlerine devam ettiklerini hatırlatarak yetkililerden konuya hassasiyet göstermelerini ve adil yargılanma hakkının yaşama geçmedi için gereğinin yapılması çağrısında bulundu.

 Yaklaşık 2 buçuk yıldır tutuklu bulunan meslektaşlarının bir süredir adil yargılanma ve adalet talebiyle açlık grevi yaptığını ve sonuç alamayınca ölüm orucuna dönüştürdüklerini ifade eden Başkan Av. Veli Küçük, görüş, düşünce ve taleplerini paylaştı:

  “Şüphesiz insan yaşamından daha değerli ve önemli bir unsur yoktur. Meslektaşlarımızın talepleri muhattaplarınca karşılanamaz nitelikte ve olağanüstü istemler değildir.

 Hatırlanacağı üzere; yargılandıkları davanın ilk duruşmasında meslektaşlarımızın tamamı hakkında mahkeme tarafından tahliye kararı verilmesine rağmen, tahliyeleri saatlerce geciktirilmiş, tahliye olmalarının hemen ardından savcılığın itirazı ile haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmış, hukuksuz bir süreç sonunda meslektaşlarımız yeniden tutuklanmıştır.

 Tahliye kararı veren mahkeme heyeti ise dağıtılarak yerlerine başka bir heyet atanmıştır.

 Tüm yargılama aşamasında ceza hukukunun temel ilkelerine, adil yargılanma hakkına aykırı uygulamalarda bulunulmuş; tanık/gizli tanık ifadeleri ile varlığı meçhul bazı belgelere dayanılarak 18 meslektaşımız hakkında 159 yıl hapis cezası verilmiştir.

 Meslektaşlarımızın savunma hakları kısıtlanmış, istedikleri deliller toplanmamış, tanıklar dinlenmemiş, son sözleri dahi sorulmaksızın haklarında mahkûmiyet hükümleri tesis edilmiştir.

 Tarafsız bir mahkemece yargılanmayı ve devletin kendi çıkardığı yasalar ile taraf olduğu uluslararası sözleşmelere uymasını talep etmek doğal, hukuki ve meşru bir haktır. Meslektaşlarımızın talepleri de bu temel haklarını kullanmaktan ibarettir.

 Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler ve avukat görüşmelerindeki sınırlandırmalar da göz önüne alındığında; haksızlığa uğrayan, adil yargılanma ve hukukilik talebinde bulunan meslektaşlarımızın tamamen tecrit edilmiş halde ve halen tutuklu bulunmaları da üzücüdür.

 Meslektaşlarımızın başlattığı ve vahim sonuçlar doğurabileceği eylemlerine karşı duyarsız kalınmamalı. Bu sese kulak verilmelidir.”

 Başkan Av. Veli Küçük, adil bir yargılamanın ölümler olmaksızın da sağlanabileceğini, tarafsız ve adil bir muhakemenin herkes için bir hak olduğunu hatırlatarak, “Tutuklu meslektaşlarımız için bir an önce adil yargılanma koşulları sağlanmalıdır.

 Tüm yetkilileri ve kamuoyunu oldukça hassas bu duruma karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu aslında onların değil bu ülkede yaşayan herkesin sorunudur. Yeni canlar kaybetmek istemiyoruz. Unutmayalım adalet bir gün herkese lazım olacak”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı