ADANA BAROSU İLE ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
GÜNDEM 8.02.2022 10:31:00 768 0

ADANA BAROSU İLE ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Adana Barosu ile Çağ Üniversitesi arasında tezsiz yüksek lisans programları ile iki kurumun birlikte gerçekleştireceği ortak çalışmalar hakkında protokol imzalandı.

Çağ Üniversitesi’nde gerçekleşen törende, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz ile Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay protokole imza attılar.

Protokol ile iki kurum arasındaki eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal ve sosyal alanlarda iş birliği yapılacak.

Adana Barosu avukatlarının, Çağ Üniversitesi öğretim elemanlarının kişisel ve mesleki gelişimleri ile  toplumumuzda farkındalık yaratılması amacıyla; sosyal, hukuki, bilimsel  eğitim faaliyetleri,  projeler, etkinlikler konusunda ortak çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Baromuz üyesi meslektaşlarımız için Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Özel Hukuk, Kamu Hukuku, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme ve İşletme Yönetimi tezsiz yüksek lisans programlarında % 75 burs olanağı sağlanması imza altına alındı.

TOPLUMDA FARKINDALIK YARATACAK İMZA ATILDI

İmzalanan protokol ile bilimsel, sosyal, eğitsel ve diğer alanlarda geliştirilecek ortak faaliyetlerin ve bu faaliyetlere yönelik iş ve işlemlerin nasıl yapılacağının belirlenmesi, toplumumuzun insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, tüketici hakları, avukat hakları ve diğer konularda bilinçlenmelerinin sağlanması, bu konularda toplumda farkındalık ve bilinç oluşturulması, topluma haklarının öğretilmesinin sağlanması ve sahip oldukları hakların kullanılması konusunda toplumun bilinçlenmesinin sağlanmasına yönelik ortak çalışmalar yapılması imza altına alındı.

Törende, Rektör Yardımcısı Çetin Bedestenci, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, Dekan Yardımcısı Dr. Tuğçe Arslanpınar Tat, Baro Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Önenli, Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Hasan Basri Özkan, Çağ Üniversitesi Genel Sekreteri Şenol Kandemir, Adana Barosu Denetleme Kurulu ve Hukuk Fakültesi Öğrencileri ile İletişim Komisyonu Üyesi Av. Boray Dilik ve Av.Doğukan Erbek de hazır bulundular.

Av. Gökayaz, imzalanan protokolle kurumlar arasındaki iş birliğinin kente fayda sağlayacağını belirterek,  “İmzalanan protokol ile iki kurum arasında üniversite akademisyenlerine, öğrencilerine ve topluma yönelik yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak projelerin birlikte geliştirilmesi, bunların uygulamaya konulmalarının sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından sürdürülen bilimsel, sosyal, eğitsel ve diğer projeler içerisinde birlikte hareket edilmesine mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik faaliyetler yürütülecek. Kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirmemize katkı sunan, ortak aklı önceleyen Rektörümüze ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, imzalanan işbirliği protokolünün üniversite ve avukatlar için hayırlı uğurlu olmasını diledi. Prof. Dr. Ünal, “Şehrimizde kamu, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle yaptığımız iş birlikleri neticesinde birlikte hareket etmenin çok olumlu çıktılarını elde ettik. İmzaladığımız protokol buna katkı sağlayarak önemli bir destek olacak" dedi.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli