ADANA ALEVİ PLATFORMU MARAŞ KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI
26.12.2021 10:02:00 594 0

ADANA ALEVİ PLATFORMU MARAŞ KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI

ADANA ALEVİ PLATFORMU'NDAN ”BİR İNSANI ÖLDÜRMEK BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRMEK GİBİDİR.  BİR İNSANI YAŞATMAK İSE TÜM İNSANLIĞI YAŞATMAK GİBİDİR” AÇIKLAMASI YAPILDI.

Adana Alevi Platformu tarafından 43 yıl önce bir anma programı düzenlendi.

Yapılan konuşmada şunlar kaydedildi:

“Sevgili canlar kıymetli misafirler insanlık suçu Maraş katliamının 43. yılında vahşette kaybettiğimiz canları anmak için bizlerle bir arada olduğunuz için adana alevi platformumuz adına  teşekkür ediyorum iyi ki varsınız. Kerbeladan Osmanlıya, Maraş’ta, Sivas’ta, Malatya’da Gazi’de ve günümüze kadar birçok yerde katledilen canlarımızı saygı ile anıyoruz, devirleri daim olsun.

Peki Maraş’ta ne oldu? Olaylar zaten başlamıştı bahaneler aranmış ve bulunmuştu. Bağlarbaşı Camii imamı Mustafa Yıldız cemaate şöyle sesleniyordu: Komünistlerin, Alevilerin cenaze namazı kılınmaz, “Oruç tutmak namaz kılmakla hacı olunmaz, bir Alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır; bütün din kardeşlerimiz, dinsizlere karşı ayaklanmalıdır; çevremizde bulunan Alevileri imansızları temizlemeliyiz diyordu.

Aslında sokağa çıkma yasağı ilan edildi: ama buna görev dışı bırakılan güvenlik güçleri dışında uyan da pek yoktu. yobazların çevre köy ve ilçelerden taşıdığı silahlı grupların da takviyesiyle iyice azgınlaşan saldırganlar, Alevileri, Allah yoluna kesin, Sütçü İmam aşkına vurun, bugün cihad günüdür, bir Alevi öldüren cennete gider, Alevileri öldürelim, memleketten temizleyelim,  şahit kalmasın, naralarıyla Alevilerin yaşadığı Yörükselim, Yenimahalle, Serintepe, Mağaralı, Karamaraş mahallelerine saldırıya geçti; sokak sokak tarandı,  önceden işaretlenen Alevi evleri özel olarak kundaklandı; Alevilerin dinsiz ve sünnetsiz olduğu, yayıldığından erkeklerin pantolonları indirilerek sünnetli olup olmadığı kontrol edildi; ölülerin ve yaralıların taşınması engellendi; tedavi edilmesin diye hastaneler kuşatıldı; insanlar kadın-erkek, hamile, çocuk-yaşlı, hasta, yaralı ayrımı yapılmadan katledildi. Kayseri’den getirilen Hava İndirme Birlikleri, Gaziantep’ten getirilen jandarma, gökte uçan uçaklar bile olayları önleyemedi; sözde kent havadan kontrol ediliyordu, yerde ise eli kanlı yobazlar ve provokatörler Alevi canı alıyorlardı.

Aralığın 25’inde, Kahramanmaraş olayları akşama doğru yatıştı: Resmi rakamlara göre 111 kişi öldü ama can kaybı daha fazla idi; yüzlerce kişi yaralandı, 210 ev ve 70 işyeri yakılıp yıkıldı. Katliamın ardından Alevilerin büyük bir çoğunluğu kenti terk etti. Ertesi gün, Kahramanmaraş olayları nedeniyle 13 ilde sıkıyönetim ilan edildi. 

Kıymetli canlar Aleviler olarak bizler, bu katliamı ve diğer katliamları her yıl anarak-anımsayarak, unutulmasına-unutturulmasına izin vermeyeceğiz.

Maraş Katliamı’nda ve sonrasında yaşanan bütün katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın insanlık suçu olarak görülmesi gereken bütün katliamları, ayrım yapmaksızın lanetliyoruz. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Maraş Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı