SİYASET 26.05.2019 12:33:25 713 0

"Adana turizm açısından büyük potansiyele sahiptir"

İYİ Parti Adana Milletvekili Dt.Mehmet Metanet ÇULHAOĞLU; Adana İlinde İç ve Dış Turizmin Gelişmesi İçin; Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütçesinden Yeterli Ödeneğin Ayrılmasını, Turizmin Teşvik Edilmesi İçin Yatırımlar Yapılmasını ve Ayrıca Adana İlimizin Pi

2004 yılında İstanbul´da yapılan ?´Türkiye´nin Turizm Vizyonu ?´ konulu toplantıda konuşan dönemin Başbakanı R.Tayyip Erdoğan, Çukurova Bölgesi´nin dolayısıyla Adana ve çevre illerine büyük yatırımlar yapılacağı müjdesini vererek, Çukurova Havaalanı, Tarsus-Karataş-Yumurtalık-Erzin Sahil Yolu ve 12 bin yatak kapasiteli büyük Tatil Köylerinin yapımını kapsayan projenin 2007 yılında bitirileceğini belirtmişti. 2019 yılına gelindiği halde yatırımlar ne yazık ki, çok düşük seviyelerde veya hiç başlanmamış durumdadır.

2010 yılında Adana´ya gelen 75 bin´i yabancı olmak üzere toplam turist sayısı 494 bin´dir. 2018 yılında ise toplam yatak sayımız 7 bin 285, gelen yabancı turist sayımız 150 bin civarında olduğu bilinmektedir.

Adana konum itibariyle Ortadoğu Ülkelerine yakın olması sebebiyle turizm açısından büyük potansiyele sahiptir. Roma, Ramazanoğlu Beyliği ve Osmanlı Dönemlerine ait önemli tarihi mekanların restorasyonu ve çevre düzenlemelerinin bitirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığının bütçesinden yeterli ödeneğin ve teşviklerin verilmesi durumunda Adana İlimizde iç ve dış turizm gelişecektir.

Şehrimizin ekonomisine önemli girdiler sağlayacak iç ve dış turizmin geliştirilmesi için daha verimli projelerin hayata geçirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığımız bütçesinden yeterli ödeneğin ayrılması ve önemli teşviklerin verilmesi gereklidir.

Tarihi Mekanların restorasyonu kapsamında, turistlerin en çok ziyaret ettikleri; Taş Köprü, Ulu Camii ve Külliyesi, Tepebağ Konakları, Büyük Saat, Kapalı Çarşı ve Yağ Camii bölgesinin bir an önce ?´Turistik Kültür Yolu´´ şeklinde düzenlenerek, şehrimizin turizm merkezi olması yönünde çalışmalar yapılması düşünülmekte midir?

Adana kültürünün en önemli unsurları ve birçok sektörde önemli turizm geliri sağlayan; Portakal Çiçeği Karnavalı, Kebap ve Şalgam Festivali ve Adana Lezzetleri Festivali gibi etkinliklere daha fazla destek verilmesi düşünülüyor mu?

Yurdumuzun en büyük alana sahip ve yeterince tanıtılmamış antik şehri olan Anavarza´da yapılan kazı çalışmaları neden yavaşlatılmıştır?

Adanamıza has Kebaplarımız dışında, Şırdan, Mumbar, Analı Kızlı, Mahluta çorbası gibi ev yemeklerimiz yanında Şalgam, Aşlama, Bici bici gibi lezzetlerimizi iç ve dış turistlere ikram edebileceğimiz modern veya tarihi lokantalar bulunmadığından dolayı Gaziantep´te olduğu gibi örnek mekanların Adana İlimizde de gerçekleştirilmesi yönünde herhangi bir çalışmanız var mı?

Adana´daki göl civarında veya ilçelerimizde bulunan doğal güzelliklerin temiz tutulması, düzenlenmesi, tesisler yapılması ve tanıtımın gerçekleştirilmesi için bir çalışmanız var mı? Varsa bunlar nelerdir?

Adana´ya da katkı sağlayacak olan Çukurova Bölgesel Havaalanı ve Kazanlı Turizm Bölgesi projesinin yıllar önce bitirilmesi gerekirken halen bir tek tatil köyünün temelinin bile atılmamış olmasının nedenleri nelerdir? Bu hususta bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Adana´da sağlık turizmiyle yetkili olan 10 adet sağlık kuruluşu olmasına rağmen neden hala yeterli düzeye gelemedi? Yabancı turistin sağlık turizmi için Adana´ya gelmesini sağlamak için etkili bir tanıtım yapılması sağlanabilir mi? Bu hususta çalışmalarınız var mı?

Türkiye´nin beşinci Büyükşehiri olan Adana ilimizde kamp-karavan turizmi ile ilgili hiçbir yatırım ve tesis bulunmamaktadır.

Kamp-Karavan Turizminde yapılacak yatırımlar ve tesisler için Adana İlini pilot il olarak ilan etmeyi düşünür müsünüz?

(Öİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı