ADANA LEZZET FESTİVALİ EKİM´DE
GÜNDEM 22.08.2017 15:20:11 1460 0

ADANA LEZZET FESTİVALİ EKİM´DE

Bir festivaller ve karnavallar kentine dönüşen Adana´da, dünyaca ünlü enfes yemeklerini ve kebap çeşitlerini tattırmak için 6-7-8 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek

-          ?Adana Lezzet Festivali? ülkenin en önemli seyahat acentelerinin de tur programlarına dahil oldu. Turizm acentaları tarafından büyük ilgi ile karşılanan festivale bu turlarla gelecek konuklar, Adana´nın kültürel zenginliklerini öğrenecek, tarihi mekanlarını gezecek, Adana´ya has yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulacak ve etkinlikler ile eğlenceli zaman geçirecekler.

-          Adana Lezzet Festivali´nin tanıtım toplantısı Adana Valiliği´nde düzenlendi. Meşhur Adana Kebabı, şalgam suyu, analı kızlı çorbası, mumbar dolması, şırdanı, içli köftesi, karakuş tatlısı ve bici bicisi başta olmak üzere Anadolu´nun vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Adana´ya yakışır bir festival düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını dile getirdi

/resimler/2017-8/22/1521080827049.jpg

(HABER ? EYYUP ALTUN) Adana Tepebağ Bölgesi, Taşköprü, Ulu cami gibi bir çok önemli turizm merkezini keşfetme fırsatı bulurken, Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü gibi turizm çekim noktalarını da ziyaret edecekler. Giderek artan bu ilgi diğer tur şirketlerinin de bu festivali programlarına alacaklarının göstergesi olarak kabul ediliyor.

Yıllardır gerçekleştirdiği Altın Koza Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Uluslararası Tiyatro Festivali, Geleneksel El Sanatları Festivali, Kebap Festivali, Food& Music Festivali ve Rock Festivali gibi birçok başarılı organizasyonla adı ?Festivaller Şehri? olarak anılan Adana, bu sefer de Türk halkının damağına hitap edecek yeni bir festivale imza atmaya hazırlanıyor.

)Bu amaçla; yemeğin ve kebabın gündelik bir ihtiyaç gidermekten daha çok yaşam tarzı haline geldiği kentte, Adana dışından gelecek olan lezzet tutkunlarına Adana´nın tüm dünyaya mal olmuş kebabını ve gizli kalmış birçok yöresel lezzetini tattırmak amacıyla bir çok etkinlik düzenlenecek. Konuklar ayrıca; medeniyetlerin beşiği topraklarda merak ettikleri soruların cevaplarını da bulacaklar. Bunların yanında narenciye hasadının keyfine varıp, Bereketli Çukurova´da Pamuk Hasadı´nı da deneyimleyecekler.

VALİ DEMİRTAŞ´TAN ADANA LEZZET FESTİVALİ´NE DAVET

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, vatandaşları 6-7-8 ekim tarihlerinde dolu dolu etkinliklerle gerçekleştirilecek olan Adana Lezzet Festivali´ne davet etti.

Adana Lezzet Festivali´nin tanıtım toplantısı Adana Valiliği´nde düzenlendi.Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, festival ile kent kültürüne önemli bir köşe taşını daha eklediklerini kaydetti.

Meşhur Adana Kebabı, şalgam suyu, analı kızlı çorbası, mumbar dolması, şırdanı, içli köftesi, karakuş tatlısı ve bici bicisi başta olmak üzere Anadolu´nun vazgeçilmez lezzet duraklarından biri olan Adana´ya yakışır bir festival düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Demirtaş, ?Adana Lezzet Festivali kapsamında, Adana mutfağından örnekleri, katılımcıların beğenisine sunacağız. Aşçılarımız Adana´nın birbirinden güzel yemeklerinin püf noktalarını da ziyaretçilerle paylaşacaklar. Birbirinden leziz tatları bünyesinde barındıran Adana mutfağı, festival sayesinde şöhretini Torosların ötesine taşıyacak? diye konuştu.

Kenti marka şehir yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

?Bugün dünyanın dört bir yanında milletler kendilerine ait olmayan yemeklere, tatlılara dahi patent alma telaşına düşmüşken, bizler de Adana lezzetlerini koruma altına almalı ve yemek kültürümüze sahip çıkmalıyız. Kentin bütün paydaşlarıyla işbirliği yaparak Adana Lezzet Festivali´nin her yıl düzenlenmesi, uluslararası platforma taşınması ve geleneksel hale dönüştürülmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Adana´nın farklı lezzetlerini bir araya getiren, Çukurova´nın birbirinden leziz yemeklerini tatma fırsatı bulacağınız; sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek Adana Lezzet Festivali´nin, kentimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum.?

Pek çok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenecek Adana Lezzet Festivali programı şöyle:

06 Ekim 2017- Cuma

- Yemek yapım atölyeleri

- Mekanlarda gastro şovlar

- Şehir gezisi

- Müze ve tarihi bölge gezileri

- Söyleşiler, sergiler, sanatsal aktiviteler

- Turgut Özal Bulvarı´nda sokak aktiviteleri

- Sokak lezzetleri şovları

07 Ekim 2017- Cumartesi

- Aqua Land Festival Alanı´nda büyük ziyafet

- Adana yemekleri

- Yemek yarışmaları

- Ünlü şeflerden gastro şovlar

- Konserler

- Geleneksel el sanatları gösterileri

- Adana´da yetişen ürünler sergisi

- Turgut Özal Bulvarı´nda sokak aktiviteleri

- Akşam eğlenceleri ve gece konserleri

08 Ekim 2017- Pazar

- Aqua Land Festival Alanı´nda büyük ziyafet

- Adana yemekleri

- Yemek yarışmaları

- Ünlü şeflerden gastro şovlar

- Konserler

- Narenciye hasadı

- Pamuk hasadı

- Kozan gezisi

- Karaisalı, Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü turu

- Tarsus turu

- Akşam eğlenceleri ve gece konserleri

- Turgut Özal Bulvarı´nda sokak aktiviteleri

/resimler/2017-8/22/1522203172303.jpg

ADANALI AŞÇILAR LEZZET FESTİVALİNE  HAZIRLANIYOR

Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER) yönetimi, ekim ayındaki Adana Lezzet Festivali için şimdiden kolları sıvadı.

Adanalı aşçılar, gastronomi turizminde Çukurova´nın başkentini öne çıkarmayı hedefleyen Adana Lezzet Festivali´ne damga vurmak için kolları sıvadı. Adana´nın eşsiz lezzetlerini Anadolu´nun dört bir yanında başarıyla tanıtan Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği (ADAPADER),  6-7-8 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenecek Adana Lezzet Festivali´nde yöreye özgü yemekleri ve tatlıları ziyaretçilere ikram etmek üzere şimdiden hazırlıklara başladı. 

Gastronomi ve mutfak sanatlarında Adana´nın başarı çıtasını yükseltme çabası gösteren ADAPADER Başkanı Münir Tanak ve Başkan Yardımcısı Derviş Göçmen, Adana Lezzet Festivali hazırlıkları kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari´yi ziyaret edip, Adanalı aşçılar olarak dev etkinliğe tam destek verdiklerini bildirdi. Geçen yıl Uluslararası Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali´nde 56 il arasında yapılan yarışmada içli köfte ve domates tatlısı ile çifte birincilik kazandıklarını anımsatan ADAPADER Başkanı Münir Tanak, bu yılki etkinlikte ise bin kişilik sarımsaklı köfte ikram ederek, Bolu´da damak çatlattıklarını dile getirdi.

ADANA´NIN EFSANE LEZZETLERİ ÖNE ÇIKACAK

8 bin yıllık geçmişiyle medeniyetlere beşiklik eden Adana´nın dünyanın gurme şehri olduğunu Lezzet Festivali ile bir kez daha kanıtlayacağını vurgulayan Başkan Münir Tanak, ?Adanalı aşçılar olarak, Lezzet Festivali´nde efsane lezzetlerimizi öne çıkacağız. En lezzetli yemeklerimizi ve tatlılarımızı tanıtacağız. ADAPADER olarak, üstlendiğimiz Adana mutfak sanatlarını tanıtma misyonunu en güzel şekilde sürdürmek istiyoruz? dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de ADAPADER´in kentin tanıtımına verdiği büyük desteğe teşekkür edip, kutladı.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı