ADANA ERKEK LİSELİLER 130. YIL BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR
YAŞAM 28.03.2019 07:01:35 3451 0

ADANA ERKEK LİSELİLER 130. YIL BULUŞMASINA HAZIRLANIYOR

Adana Erkek Lisesi Mezunu Gönüllüleri 3-4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde okulun kuruluşunun 130.yıl etkinliklerinin büyük bir coşku ile kutlanacağını belirttiler

Ülkemizin en köklü okullarından olan Adana Erkek Lisesi (Adana Erkek Anadolu Lisesi) kuruluşunun 130. yılını kutlayacak.

Eğitim, öğretim, spor ve kültürel alanda tarihi başarılarla dolu olan Adana Erkek Lisesi, bugüne kadar on binlerce mezun veren bir okul olarak, geçen yıl bine yakın mezunu ile 129. yıl kutlamasını gerçekleştirmişti. Adana Erkek Lisesi Mezunu Gönüllüleri tarafından geçen yıl gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntüler kadar, mezunların duygulu buluşmasına da sahne olmuştu.

Yıllardır birbirlerini göremeyen AEL mezunları bu yıl da 3-4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde okulun kuruluşunun 130.yılında yeniden bir araya gelecek. Abit Taşçılar, Ahmet Nedim Ak, Arzu Ayla Savaşçı, Av. Çetin Berköz, Ayhan Şenbayrak, Hüseyin Sezikli, İnci Yılmaztürk, Mahmut Kaleağası, Mehmet Akif Sipahi ve Serdar Nuri Akın´dan oluşan Adana Erkek Lisesi Mezunu Gönüllüleri 130. yıl etkinliği tertip komitesi, "Kimse yokken biz vardık" sloganı ile yapılacak olan etkinlik hakkında açıklama yaptılar.

"KİMSE YOKKEN BİZ VARDIK"

Yapılan basın açıklamasında tertip komitesi adına konuşan Mehmet Akif Sipahi, 130. yıl etkinliklerinin bu yıl daha coşkulu ve kapsamlı bir şekilde kutlanacağını belirterek, "1889 yılında kurulan Adana Erkek Lisesi, geçen yıl 129. yıl kutlamasını biz Gönüllüler Komitesi´nin başlattığı bine yakın mezun öğrenci, okul yönetimi ve STK´nın katılımıyla görkemli bir şekilde kutlamıştı.Bu yıl da,"Kimse yokken biz vardık" sloganımıza yakışır bir etkinlikle büyük buluşmaya hazırlanıyoruz."dedi.

PROGRAM 3 GÜN SÜRECEK

Adana Erkek Lisesi´nin 130. kuruluş yılının bu yıl 3-4-5 Mayıs 2019 tarihlerinde bir dizi etkinlikle kutlanacağını ifade eden Sipahi, "3 Mayıs 2019 Cuma günü saat: 14.00´de okulumuzda Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş´ın katılımıyla öğrencilerle sohbet ve Adana Erkek Lisesi okul sergisi açılışı gerçekleşecek. 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü okul bahçesinde tarihi pilav günü ve şenlikleri saat:10.00´dan itibaren başlayacak. 5 Mayıs 2019 Pazar günü ise Saat:10.00´da orman fidan dikimi yapılacak."diye konuştu.

Adana Erkek Lisesi´nin 130 yıllık tarihinde bir ormanı olmadığını belirten Mehmet Akif Sipahi, "AEL Mezunu Gönüllülerinden, 1958 mezunu üstadımız Av. Çetin Berköz´ün girişim ve gayretleriyle, Adana Valiliği tarafından orman yeri tahsis edildi. Ağaçlandırma için de Adana Orman Bölge Müdürlüğü 1500  fidan desteğinde bulundu. Tarihinde ilk kez Adana Erkek Lisesi orman fidan dikimine vesile olduğu için, ormanımızın adının Adana Erkek Lisesi 130.yıl Av. Çetin Berköz Hatıra Ormanı olması uygun görüldü ve kararı verildi."dedi.

130. YIL OLDUKÇA ÖNEMLİ

Adana Kurttepe Semiramis Villaları aşağısında Seyhan Baraj Gölü kenarında bulunan ormanlık alanda fidan dikimine Adana Erkek Lisesi Mezunları´nı davet eden Sipahi, "Bizlere bu desteği veren Adana Valimiz Mahmut Demirtaş´a, Orman Bölge Müdürümüz İsmet Erol´a, Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Mühendisi Allıgül Çinçik Uyanık ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Okulumuzun 130. yıl kutlamasında tüm mezunları aramızda görmek bizleri mutlu edecektir.Bu yıl ki etkinliğimizin önemi açısından, Adana Erkek Lisesi mezunu arkadaşlarımızın hassasiyetle bu buluşmaya katılması ve okulumuzun kuruluş yıldönümünde bir araya gelmesi en büyük isteğimizdir.Etkinliğimiz ücretsiz olup, 130. yıl kutlamasına tüm mezunlarımızı bekliyoruz."diye konuştu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı