ADANA DEMİRSPOR, ZORLU ESKİŞEHİR DEPLASMANINDA GÜLDÜ
SPOR 9.04.2017 12:12:57 437 0

ADANA DEMİRSPOR, ZORLU ESKİŞEHİR DEPLASMANINDA GÜLDÜ

TFF 1. Lig´in 27. haftasında Eskişehirspor deplasmanına konuk olan Adana Demirspor karşılaşmayı 4-2 kazanarak haftalar sonra 3 puanla tanıştı

(Haber ? Cihat OVALI) TFF 1.Lig mücadelesinde Eskişehir ile Adana rekabeti ?heyecanlı? bir görüntü ile başladı. Kırmızı Siyahlı takımın, direk olarak Süper Lig´e çıkabilme düşüncesi birinci öğeydi. Mavi Lacivertliler ise ?prestij? kadar ?Play Off? oynayabilme şansını yakalama anlayışı vardı. Ligin ilk yarısında Adana´da oynanan müsabakayı, oyunun 24.dakikasında ?Kırmızı Şimşekler? tabirli Eskişehirspor, Erkan Zengin ile gol buldu. İki takım arasında oynanan 30 karşılaşmanın 9´unu Eskişehirspor, 7´sini Demirspor kazandı. 14 müsabaka ise beraberlik ile neticelendi. Maçı canlı izlemek adına ?Mavi Lacivertli? 1.220 gönüllü , Eskişehir Atatürk Stadı tribünlerinde görüntü verdi. Pote´nin golü ile birinci yarı Demirspor lehine işlem gördü: 0-1

Eskişehir ikinci yarıya Semih Şentürk ile Kaan´ı alarak oyuna başladı. Pote ile ikinci golü buldu: 0-2 Eskişehir adına Kaan´ın golü farkı bire indirdi: 1-2. Eskişehir adına Semih gol buldu: 2-2 Mavi Lacivertli Alican takımını öne geçiren gole imza attı: 2-3 Pote skoru bir gol daha atarak 2-4 şekline çevirdi. Demirspor, Eskişehir´den Adana´ya ?şen? döndü.

10. Eskişehir Erkan Zengin ile üst üste iki köşe atışı kullandı. İlkinde Ofoedu´dan önce, Raspopovic kafa ile karşıladı. İkinci köşe atışına neden oldu. Erkan´ın kullandığı köşe vuruşu; Demirspor kale önünü karıştırdı. Bruno vurdu, Göksu izin vermedi (!) boş bölgeye gelen topa Hürriyet, yere paralel şutladı. Fevzi yerinde bir çıkışla bloke etti?.

20. Mavi Lacivertliler Mehmet Taş ile organize oldu. Mustafa Durak´ın ceza alanı içinde, çakılı alana aktarmak istediği top Bilâl Aziz´in göğsüne yapışık kolu (!) ile birleşen bölümde koluna çarptı. Demirsporlu futbolcular ?penaltı? bekledi. Koray Gençerler ?oyna? işareti verdi. Leroy George´nin şutu çerçeve dışına oldu..

26. Demirspor Pote ile gol buldu. Mavi Lacivertliler adına Mehmet Taş´ın uzun vuruşuna Eskişehir defansından Aykut ?ıska? geçti. Mickael Pote topu önüne aldı ve Hakan Çimere´nin engellemesine rağmen; Eskişenirspor ceza alanı içerisine kadar girdi. Kaleci Ruud Boffin´in daralttığı açısıya rağmen Pote´nin sol ayağı ile yaptığı vuruş, Eskişehir kale çizgisini net olarak geçti: 0-1

32. Eskişehir, Leroy George´nin ayağının altından kaçırdığı topu; Aykut ile hücum şekline getirdi. Erkan ile Hasan Hüseyin´in duvar pasları sonrası; Erkan´ın dar açıdan yaptığı sert şut, Demirspor birinci kale direk hizasına geldiği anda, Mehmet Taş´ın müdahalesi ile top kornere çıktı?.

36. Kırmızı Siyahlı Hürriyet, yaklaşık 30 metreden yaptığı sert şut havada ?falso? aldı. Top Demirspor üst kale direğinin altından ağlara gitmek üzere olduğu anda; kaleci Fevzi´nin yerinde refleksi ve topa dokunuşu sonrası, meşin yuvarlak oyun alanı dışına çıktı?

42. Eskişehirspor akınında Raspopovic, on sekiz çizgisi önünde Aykut´u nizami kural ile engelledi. Hakem Koray Gençerler ?serbest atış? kararı verdi. Erkan Zengin´in kullandığı atış; iki direğin birleştiği noktanın bulunduğu yerden auta çıktı!..

44. Demirspor adına etkin hâle getirilen hücum sağ koridorda doğdu. Leroy George altı pastan Eskişehir kalesine yaptığı vuruşu; kale üzerinden oyun alanı dışı oldu. Hemen ardından Mehmet Taş ile yakalanan pozisyonda, Eskişehir on sekiz bölgesi içerisine kadar Mehmet Taş girdi. Yaptığı vuruş ne var ki (?) adrese olamadı. Devre 0-1´lik üstünlük ile Demirspor adına kapandı.

47. Eskişehirspor oyuna Semih Şentürk ve Kaan´ı ikilisi aldı. Bruno ile Ofoedu dışarıda kaldı. Devreye hızlı giren Eskişehirspor adına Dorukan´ın, Demirspor kale önüne yaptığı ortaya yükselen Göksu ?kafa? vuramadı (!) hemen gerisinde yer alan Erkan Zengin´in kafa darbesi, Demirspor ?üst kale? direğine çarptı ve oyun alanı dışına çıktı?.

52. Mustafa Taş´ın baskısında, Eskişehir´den Aykut topu kornere çeldi. Köşe atışını Mustafa yaptı. Paraşüt ortası ikinci direk bölgesine geldi. Topa yükselen Kaptan Pote´nin kafa vuruşu, kaleci Ruud Boffin´in bakışları arasında ağlara takıldı: 0-2

53. Eskişehir sol kanat bölgesinde Erkan Zengin´in yüksek ortası, Demirspor çakılı alanına geldi. Oğuzhan ile Rasppopovic´in arasında yer bulan Kaan, sol ayağının içiyle, Demirspor altı pas noktasında topa vuran oyuncu oldu. Kaleci Fevzi´nin çıkışması da göirülmedi. Eskişehir gol buldu: 1-2

61. Mavi Lacivertli Demirspor´da Leroy George´nin asistliğinde; Mickael Pote´nin sert şutu; Eskişehir kale direğinin hemen yanından oyun alanı dışına çıktı?.

64. Eskişehir defans boşluğunda topu hücum etkinliğine çeviren Leroy Georga´nin pasında, Miickael Pote, Dordukan´ın engellemesine rağmen topu Alican´a aktardı. Alican´ın vuruşu Eskişehir kale çercevesi dışına oldu?

67. Futbol oyununda ?atamayana atarlar? sözü ağırlık kazandı. Alican ile Pote´nin gollük vuruşları cılız kaldı. Erkan Zengin´in duran top tabir edilen vuruşu; Demirspor ceza alanı içerisine geldi. Yüksek topa Göksu ve Oğuzhan vuramadı!,, Hakan´ın kafa ile tamamladığı top, Demirspor yan kale direğinden döndü. Top Semih Şentürk´ün önüne geldi. Semih´in plasesi skora denge getirdi: 2-2

73. Demirspor 2-0 önde olduğu skorun 2-2 şekline gelmesinden sonra; baskısını artırdı. Mustafa´nın asistliğinde Hürriyet´in kortrolundarn çıkan Alican; Hakan Çimemre, Dorukan, Kâmil Ahmet üçlüsü arasından sıyrıldı ve gol vuruşunu yaptı: 2-3

89.Eskişehir bir üçüncü ?golü? aradığı sırada, defansını açık bıraktı. Tiago´nun asistliğinde; Kaptan Mickael Pote, Hakan Çimere´ye rağmen gol vuruşunu yaptı. Kaleci Ruud Boffin´i bir kez daha mağlup etti: 2-4

POTE GALİBİYETİ SÖZLÜYE ARMAĞAN ETTİ

Adana Demirsporun başarılı futbolcusu transferin gözdesi POTE Eskişehir deplasmanında da 3 gol attı. Takımını galibiyete taşıdı. Pote Eskişehirspor maçı sonrası, ?Bu galibiyeti bizleri zor günlerde dahi yalnız bırakmayan gecesini gündüzünü bizlere ayıran şuan hasta olan başkanımız Sedat Sözlüye armağan ediyorum? dedi.

TFF 1. Lig´in 27. hafta karşılaşmasında Eskişehirspor ile Adana Demirspor Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu´nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Adana Demirspor 4-2 kazandı. Mavi-Lacivertli takımın golcü oyuncusu Mickael Pote bu haftada boş geçmedi ve hat-trick yaptı.

Geçen hafta Ümraniyespor maçında da hat-trick yapan Pote, bu hafta Eskişehirspor deplasmanında da hat-trick yaptı. Beninli yıldız Mavi-Lacivertli formayla 2. sezonunda 3. hat-trickini yaptı.

13.09.2015 1461 Trabzon 1 ? 4 Adana Demirspor

02.04.2017 Adana Demirspor 3 ? 3 Ümraniyespor

08.04.2017 Eskişehirspor 2 ? 4 Adana Demirspor

ADANA DEMİRSPOR´UN DEPLASMAN KARNESİ!

TFF 1. Lig´in 27. hafta karşılaşmasında Eskişehirspor ile Adana Demirspor Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu´nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Adana Demirspor 4-2 kazandı. 

Mavi ? Lacivertliler zirve yarışında ilk 3 sırada olan takımlara deplasmanda yenilmedi.

İşte o maçların skorları;

Evkur Yeni Malatyaspor 1-1 Adana Demirspor

Sivasspor 0-0 Adana Demirspor

Eskişehirspor 2-4 Adana Demirspor

Adana Demirspor bu sezon deplasmanda; 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ile 8 beraberlik elde ederken 17 puan elde etti.

ÇAĞDAŞ MAVİOĞLU, İYİ OYUNUMUZU SKORA YANSITTIK

TFF 1. Lig´in 27. haftasında Eskişehirspor ile karşılaşan Adana Demirspor, sahadan 4-2 galip ayrıldı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Adana Demirspor Yardımcı Antrenörü Çağdaş Mavioğlu, iyi oyunlarını skora yansıttıklarını söyledi.

Zorlu bir deplasmandan galibiyetle dönen Adana Demirspor´da yüzler gülüyor. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Yardımcı Antrenör Çağdaş Mavioğlu ise, galibiyeti rahatsızlanan başkanlarına hediye ettiklerini söyledi. Oyuncuların inanç ve dirençle maçı devam ettirdiklerinden bahseden Mavioğlu, "Geçen haftalarda da, geçen haftaki söylemimizde de, aynı şeyleri söyledik. İyi oynuyoruz, bir türlü 3 puana yansıtamıyoruz diyorduk. Kaybettiğimiz maçlarda da galibiyete yakındık. Bugün, her zaman olduğu gibi, yine pozisyon bulacağımıza ve pozisyon vermeyeceğimize inanıyorduk. Nitekim 2-0 öndeyken, 2-2´ye geldi maç. Fakat yine bir inanç ve direnç göstererek maçı 4-2´ye getirme becerisini karakterli ve hırslı oyuncular gösterdiler. Ayrıca bu talihsiz günlerde, skor elde edemediğimiz günlerde bizi yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür ediyoruz. Buraya yaklaşık bin 300 kişi gelmişler. Hepsine ayrıca teşekkür ediyoruz. Başkanımız rahatsızdı. Kendisi de burada olup, bu heyecanı bizimle birlikte yaşamak isterdi. Kendisine acil şifalar diliyoruz, galibiyeti ona hediye ediyoruz" dedi.

MUSTAFA DENİZLİ: "BUGÜN HATA YAPMA GÜNÜMÜZDÜ"

Eskişehirspor, TFF 1. Lig´in 27. haftasında evinde karşılaştığı Adana Demirspor´a 4-2 mağlup oldu. Bu mağlubiyet ile Mustafa Denizli, Eskişehirspor´un başında çıktığı 7. maçta mağlup oldu. Denizli´nin takımı ilk 4 maçında berabere kalırken, son 2 karşılaşmadan ise galip ayrılmıştı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Mustafa Denizli, "Bugün, belki maç öncesi düşüncelerimizde olmayan bir tabloyla karşılaştık. Evimizdeki mağlubiyeti bir çok faktöre bağlayabiliriz ama ben takımımızla ilgili söyleyeyim. Bugün hata yapma günümüzdü. Bu hataları yaptık. Esasında oyuna iyi başladık. Olabilecek pozisyonları oluşturmaya çalıştık, olmadı. Bu mağlubiyet bizim hesaplarımızı bir veya iki hafta geciktirir. Onun dışında çok bir şey söylemek istemiyorum. Bizim adımıza yaşanmış kötü bir gün oldu. Ama düşüncemizden herhangi bir sapma asla olmayacaktır. Bu konuşmaları maçın skoru ile ilgili söylemiyorum. Tabii ki kazansaydık da aynı şeyleri söyleyecektik. Yaptığımız hesaplar belki 1-2 hafta şaşar. Kadroyu da önümüzde çok net görüyoruz. Bu hataları da bundan sonra yapmamak için tüm çabamızla çalışacağız" şeklinde konuştu.

MUSTAFA DENİZLİ ŞİMŞEK KARŞISINDA YİNE ÜZGÜN

Adana Demirspor Mustafa Denizliye hep aynı tarifeyi uyğuluyor. Rizesporda göreve başladığı hafta Adana Demirspor deplasmanda Rizesporu yenmişti. Rakip Eskişehirspor, Teknik sorumlu Mustafa Denizli Adana Demirspor yine Mustafa Denizliye karşı kazandı..

WEDERSON ÜLKESİNE DÖNDÜ!

Uzun yıllardır liglerimizde oynayan Wederson, eski takımı Americano ile sözleşme imzaladı. Wederson en son Adana Demirspor formasını giymiş devre arasında ise Mavi-Lacivertli takım ile sözleşmesini feshetmişti.

Ankaraspor´un 2004 yılında getirdiği Brezilyalılar arasında yer alan Wederson, ülkemizde Fenerbahçe, Bursaspor, Mersin İdman Yurdu ve Adana Demirspor gibi takımların formalarını giymişti.

Türk vatandaşlığına geçerek Gökçek ismini alan futbolcu, 13 yıllık aranın ardından ülkesine dönem kararı aldı. Wederson, Brezilya Serie B takımlarından Americano-RJ ile anlaşmaya vardı.

Takımıyla resmi sözleşme imzalayan futbolcu 1. Lig´e çıkma mücadelesi verecek. Wederson son olarak Adana Demirspor forması giymişti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu