ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NDEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ
YEREL 15.07.2017 13:01:55 444 0

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NDEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİĞİ

AK Parti İl Binası´na gittim. Darbelerin ilk muhatabı iktidardır, hukukun ve demokrasinin korunması için orada bulunduk. Askeri darbelerin en kötü demokrasiden daha kötü olduğunu söyleyen rahmetli Başbuğumuz, meşru olmayan kalkışmaya tereddüt etmeden ses

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu´nda düzenlenen ve personellerin katıldığı program, İstiklal Marşı ve Kur´an-ı Kerim okunması ile başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı belgesel, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı´nda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye´de zaman zaman devlet mi millet için, millet mi devlet için tartışmaları yaşandığını aslolanın millet olduğunu, devletin millet tarafında canla kanla bedel ödenerek kurulduğunu ifade ederek, "Millet mübarektir ancak devlet de ebed müddettir, biz Milliyetçi Ülkücüler buna böyle inanırız" diye konuştu.

"HUKUKUN VE DEMOKRASİNİN KORUNMASI İÇİN AK PARTİ İL BİNASI´NA GİTTİM"
Başkan Sözlü, Hainlerin kendilerini gizledikleri söyledikleri dönemde de bunları işaret eden aydınlar ve siyasiler olduğunu, Abant toplantıları esnasında Milliyetçi Ülkücü Hareket´in Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiğini belirterek "Liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´den Allah razı olsun. Türkiye´de ilk ses O´ndan çıkmıştır. İradeye saygılıyız, hükümetin arkasındayız deme cesaretini göstermiştir. Onun yol göstericiliğinden sonra ben de AK Parti İl Binası´na gittim. Darbelerin ilk muhatabı iktidardır, hukukun ve demokrasinin korunması için orada bulunduk. Askeri darbelerin en kötü demokrasiden daha kötü olduğunu söyleyen rahmetli Başbuğumuz, meşru olmayan kalkışmaya tereddüt etmeden ses veren Liderimiz ile bizim duruşumuz bir bütünlük içerisindeydi" dedi.

"DEMOKRASİYİ KÖKLEŞTİRMELİ, HUKUKU ONUN ÜZERİNDE EGEMEN KILMALIYIZ"
Yeni bir 15 Temmuz darbeleri ile karşılaşmamak için Türkiye´nin demokrasiyi kökleştirip hukuku onun üzerine egemen kılmak gerektiğini aktaran Hüseyin Sözlü, "Ülkemizde böyle kalkışmaları görmek istemiyoruz. İnancımızı istismar etmeden, ehliyet ve liyakata önem vermeli. Demokrasiyi kökleştirmeli, hukuku onun üzerinde egemen kılmalıyız. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak hukukun ve demokrasinin yanındayız. Milliyetçi Ülkücü Harekete bağlı bir belediye başkanı olarak Liderimizin işaret ettiği üzere hukukun olmadığı her yolun tıkalı olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"DEDELERİNDEN BERİ MÜSLÜMAN OLANLARLA KALU BELA´DAN BERİ MÜSLÜMAN OLANLAR ARASINDA FARK VARDIR"
Başkan Sözlü, konuşmasında şunları söyledi;
"Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki illegal niyetli FETÖ´cülere karşı 15 Temmuz´da direnen bu aziz Türk Milleti, aynı direnişi Cumhuriyet´in değerler bütününü hafife alanlar, riyakarlık yapanlar olursa onlara da gösterecektir. Hatadan dönmek erdemdir ancak baştan beri bunu görenlerle sonradan imana gelenler arasında fark vardır; dedelerinden beri Müslüman olanlarla Kalu Bela´dan beri Müslüman olanlar arasında nasıl ki fark varsa. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz´da şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet diliyorum, onların bir abide gibi dik duran anne ve babalarını saygıyla selamlıyorum."(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı