Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık: ?Hukuk devletinin işlemediği bir yerde Avukatlığın da önemi yok!?
GÜNDEM 29.09.2016 15:47:05 704 0

Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık: ?Hukuk devletinin işlemediği bir yerde Avukatlığın da önemi yok!?

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, genç meslektaşlarının ruhsat töreninde ülke gündemi ve mesleki sorunlar hususunda değerlendirmelerde bulundu.

Adliye içerisindeki Mahmut Esat Bozkurt Salon´unda gerçekleşen törende bir konuşma yapan Av. Çıtırık, son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili, duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
?DEĞENE TAŞ GİBİ DEĞMEYENE DÜŞ GİBİ?
Av. Çıtırık, sözlerine Doğu ve Güneydoğu´dan gelen şehit haberiyle başlayarak, 
?Ömrünün baharında, genç fidanların toprağa verilmesini her gün üzüntüyle takip ediyoruz. Değene taş gibi değmeyene düş gibi günlerden geçiliyor. Türkiye´nin toplumsal huzur ve barış ortamına ihtiyaç vardır. Gerginliklerden ve yaşanan sorunları çözülmez hale getirmekten ülkemize ve kurumlara ve de kişilere kimseye fayda sağlamıyor. Siyasi iktidar ve muhalefet partileri bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeleri gerekir? dedi.

?KHK´LAR MİLLETE HİZMET ETMELİ?
Kamplaştırılarak , ötekileştirilerek ve yok sayılarak Türkiye´nin sorunlarının çözülemeyeceğine dikkat çeken Av. Çıtırık, ?Bu süre içeresinde en ağır yarayı biz aldık. Savunma ve yargı aldı. OHAL´de yayımlanan KHK´lar memlekette yaşanmış olan süreci ortadan kaldırmaya ve vatandaşa hizmet etmesi gerekir. 
Türk milleti, birlik ve beraberlik içerisinde darbeyi önlemiştir. Darbe başarılı olmadığına göre Anayasa da, mevzuatta yürürlüktedir. Hukuk; darbe dönemlerinde askıya alınır. 
Darbe başarısız olduğuna göre, hukuk yürürlükte ise o zaman iktidar sahiplerinin, yetki ve sorumluluk sahipleri de hukuk içerisinde kalmalıdır. Bugün Türkiye´de insanların vicdanlarının kanatıldığı günlerden geçilmektedir. Kurunun yanında yaşın da cayır cayır yandığı bir dönemi yaşıyoruz. Adalete olan güvenin yüzde 20´lere indiği bir sürecin içerisindeyiz? şeklinde konuştu.

?ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ?
Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, sözlerine şöyle devam etti:
"Yargıya niye gidiyorsunuz ? Yargıya, bir hukuki güvenlik şemsiyesi için gidiyorsunuz. Ama bugün yargının verdiği kararlar neticesinde kendisi bir tehdit aracı haline getirilmiştir. İşte böylesi günlerde genç meslektaşlarımız ruhsatlarını alıp, cübbe giyiyorlar. 
Elbette bu sorunlar ?bizi ilgilendirmez? diyebilirler. Ama biz yetiştirdiğimiz stajyerlerimize, gerek staj döneminde gerekse eğitimini aldıkları hukuk fakültelerinde, avukatlık mesleğinin bir bölümünü doğrudan hukuk devleti, demokrasi ve insan haklarıyla bağlantılı olduğunu ve ettikleri yeminle birlikte Avukatlık Yasasında kendilerine yüklenen birinci ödev budur. Elbette mesleklerini ilkeli, dürüst, leke almaksızın yürütmeleridir. Ama arkasındaki süreçte ülkemizde sağlıklı bir hukuk devletini işletmektir. Hukuk devletinin işlemediği bir ülkede, adınız en ünlü avukatlardan biri de olsa hiçbir önemi yoktur. Bol paralar da kazansanız değeri olmaz. Önemli olan toplumsal huzur ve barış ortamında sizlerin vicdanındaki ve beynindeki adaletin gerçekleşebilmesi doğrultusunda adımların atılmasıdır. Bu anlamda meslektaşlarımı kutluyor, uzun yıllar sağlıklı bir şekilde mesleklerini ifa edebilmelerini diliyorum. Bu ruhsatın gerçek sahibi maddi ve manevi destek veren aileleri ayrıca tebrik ediyorum. Siz yetiştiriyorsunuz biz küçük dokunuşlarla katkı sağlıyoruz? 
KİMLER RUHSAT ALDI?
Tuğba Alp, Elif Bolat, Rojhat Özen, Şeyda Topal, Serkan Çiçek, Mustafa Çelik ve Zahide Kuruç. Cübbelerini ise, Av. Ali Eşitmez, Av. Ali Haydar Yıldırım, Av. Zehra Yavaş, Av. Mustafa Özkan, Av. Ödül Kayhan, Av. Ömer Aksoy ve Av. Yasemin Tanır.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı