Adalı Nino’dan resim sergisi
KÜLTÜR SANAT 27.07.2023 00:34:00 868 0

Adalı Nino’dan resim sergisi

Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer ve Tanju Okan gibi çok sayıda ünlü sanatçının ilk plaklarını ve prodüktörlüğünü yapan Nino Varon, besteci ve söz yazarı kimliğinin yanında ressam olarak çok özel eserlerini sergiliyor.

Müzik dünyasının efsane prodüktörlerinden ve aynı zamanda ressam Nino Varon’un, Artvizyon Galeri tarafından açılacak “Alanino Ninovari” isimli solo resim sergisi, Adalar Kültür ve Sanat Derneği’nde 29 Temmuz’da ziyarete açılıyor. Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer ve Tanju Okan gibi çok sayıda ünlü sanatçının ilk plaklarını ve prodüktörlüğünü yapan Nino Varon, besteci ve söz yazarı kimliğinin yanında ressam olarak çok özel eserlerini sergiliyor. İlk resim çalışmalarını boş şişeler üzerine yaptığı portrelerle başlayan müzik dünyasının Nino’su, şimdilerde denizin güzelliklerini, yelkenlileri ve sanatçıları resmediyor.

Altın Plaklar tablo oldu

Şu sıralar sanat dünyasında yıldızı hızla parlayan genç yetenek ressamlardan Fırat Altındal’ın yaptığı Varon’un altın plak kazandırdığı ünlü isimlerin 80 cm çapıındaki Altın Plak şeklindeki tabloları, Nino Varon’a saygı çerçevesinde sergide yer alacak.
“Öyle Sarhoş Olsam ki”, “Göreceksin Kendini”, “Hasret” ve “Papatya Falları” gibi çok sayıda besteye de imza atan Nino Varon’un resim sergisine tüm sanatseverler davetli.

NİNO VARON KİMDİR?

1970’li yıllarda Türk pop müziğine prodüktör, söz yazarı ve besteci olarak adını yazdıran, müzik insanı ve prodüktör Nino Varon, kariyeri boyunca Nilüfer, Tanju Okan, Füsun Önal, Modern Folk Üçlüsü, Timur Selçuk, Juanito, Nesrin Sipahi, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Emel Sayın, Erkin Koray ve Kayahan gibi önemli isimlere prodüktörlük yaptı. Duman ve Bulutsuzluk Özlemi’ni keşfetti. Tanju Okan’a “Hasret”, Nilüfer’e “Göreceksin Kendini” gibi unutulmaz şarkı sözleri yazdı. 
Nino Varon, ülkemizdeki popüler müziğin kaderini değiştiren isimlerden. 1971 yılında Nilüfer ile “Ağlıyorum Yine”, “Neden Derken”, “Liseli Kız”, “Göreceksin Kendini”, “Dünya Dönüyor” gibi hit şarkıları yapmaya başladı. Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları Varon’a gelip, “Rutubet, Gudubet” adlı şarkıyı çaldığında böyle grupların gerçekten var olduğuna inanamadığını ama hala ayakta dimdik durduklarını söylüyor. Ajda Pekkan’ın “Diva” albümü hazırlanırken "Kimler Geldi, Kimler Geçti" şarkısının kayıtlarında stüdyoda şaka olsun diye “Je T’aime” demişti şarkının içinde. Onu motive etmeye çalışıyordu, şarkı o haliyle kaldı ve liste başı oldu. 1974’te Yılmaz Güney’in isteği üzerine, “Arkadaş” filminin müziğini Şanar Yurdatapan’la birlikte hazırladı. Film müziği yapmayı ilk defa deniyordu ama formülü tutmuştu çünkü film hem sinema gişesinde hem de müzik listelerinde bir numara oldu.

FIRAT ALTINDAL KİMDİR?

1987 yılında dünyaya gelen Fırat Altındal, sanat hayatına Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nde Başladı. Yüksek öğrenimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde 2009 senesinde tamamladı. Mezun olduğu sene tiyatrocu Ayla Algan’dan drama, oyunculuk, senaryo yazım eğitimi ve genel sanat felsefesi derslerini birebir aldı.  İlk çalışmalarında oto şase boyasını kullanarak, dışavurumcu bir yol izledi. Yapmış olduğu çalışmalar açmış olduğu sergilerde sanatseverlere sunuldu. Günümüzde mitolojiye ilgi duyan sanatçı, “Sirenler” serisiyle farklı bir üsluba yönelerek, çalışmalarıyla yeniden sanatseverlerin karşısına çıktı. Çalışmalarını İstanbul Silivri’de sürdüren sanatçı Artvizyon Galeri aracılığıyla sanatseverlerle buluşuyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı