ABDİOĞULLARI İSO 500’DE 33 BASAMAK YÜKSELDİ
EKONOMİ 1.06.2022 11:23:00 984 0

ABDİOĞULLARI İSO 500’DE 33 BASAMAK YÜKSELDİ

Toplam 8 Tesiste yaklaşık 1800 İşçi, yarım asrı aşan tecrübe ve bilgi birikimini, geleceğe dönük adımlarla büyüyerek devam ettiren ve günümüzde 4 kardeş tarafından yönetilen  Abdioğulları, her geçen gün gücüne güç katıyor.

Türkiye’nin en büyük dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş, İstanbul Sanayi Odası’nca (İSO) şirketlerin üretim ve satışlarını dikkate alarak açıkladığı “Türkiye’nin 500 Sanayi Kuruluşu 2021” listesinde bu kez 33 basamak yükselerek 264.sıraya yerleşti.

İSTİHDAMDAKİ BAŞARI                                 

Toplam 8 Tesiste yaklaşık 1800 İşçi, yarım asrı aşan tecrübe ve bilgi birikimini, geleceğe dönük adımlarla büyüyerek devam ettiren ve günümüzde 4 kardeş tarafından yönetilen  Abdioğulları, her geçen gün gücüne güç katıyor. 

Abdioğulları Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, hızlı yükselişin temelinde çok çalışmak, üretmek, istihdam sağlamak ve ihracata odaklanmak olduğunu bildirdi.  

Aynı zamanda Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Salih Sütcü, üretimden kazandıklarını yine yatırımlara dönüştürdüklerini söyledi.

Başarının eğitim, dinamiklik, inovasyon, AR-GE çalışmaları ve teknolojiyi takip etmekle doğru orantılı olduğunu belirten Salih Sütcü; ihracatın olmazsa olmaz önemine değinerek sektörlerindeki en gözde fuarlara katılım sağlayıp yenilikleri ve müşteri beklentilerini yakından takip ederek liderliğini sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Ayrıca bu başarının araştırmalar yapıp uygun yeni ürün ya da hizmetin teminini hedef alarak farklılıklara kucak açmakla da doğrudan ilgisi olduğunu kaydeden Salih Sütcü  son yıllarda ulusal ve uluslararası piyasalarda artan rekabet ortamına ayak uydurabilmek için tüketicinin yaratılan farklılıklar ile dikkatini çekecek ürün ve hizmetlere yönelmenin önemine dikkat çekti. 

Filpa için Avrupa, Ortadoğu pazarları öne çıkan pazarlardır. Bunun yanı sıra kapalı bir ekonomik yapıya sahip olması, olası krizlerin minimum düzeyde hissediliyor olması sebebiyle Afrika pazarlarının da her geçen sene önemi artıyor. Filpa A.Ş. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nce (TİM) yapılan ilk 1000 ihracatçı sıralamasında  290.sırada yer almaktadır.

GES Yatırımı

Abdioğulları AŞ. hem  çevreyi koruma hem de enerji maliyetlerini düşürmek amacıyla ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini kurdu. 

Sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda yenilenebilir kaynaklar için çalışma yapan Abdioğulları A.Ş’nin global pazarlarda rekabet eden bir firma olarak son 6 yılda ulaştığı 22 MW üzeri enerji gücü ile kendi Güneş Enerji Santrallerini kurduğunu anımsatan Salih Sütcü,  her geçen yıl da GES gücünü arttırmayı hedefledikleri bilgisini verdi. 

ABCOFARM İLE TARIMA YATIRIM

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8 tesiste 1800 kişiye istihdam sağlayan Abdioğulları, 2020 yılında abcoFARM markası ile Çukurova’da 1000 dönüm alandaki narenciye bahçesi yatırımının ardından 870 dönümlük zeytin bahçesi ve Ereğli’de yer alan 1050 dönüm elma bahçesi projesiyle de toplamda 2920 dönüm alan ile tarım sektörüne giriş yaptı. 

ABCOARGE                                                                                                                                                       
Abdioğulları Ar-Ge Mühendislik Tasarım A.Ş., yeni yatırımları ile her geçen gün büyüme trendi gösteren Abdioğulları Plastik ve Ambalaj San.  A. Ş. bünyesinde inovasyona verdiği önem ile katma değeri yüksek ürünler üretmek için 2021 yılında kuruldu.

Firma, bu adımı ile de Ar-Ge tabanlı rekabet edilebilirliği arttırmak, ulusal ve uluslararası yeni teknoloji ve gelişmeleri yakından takip ederek, yeni ve inovatif ürün geliştirip, ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefledi. 

Firma sahip olduğu misyon dahilinde yenilikçi ve ileriye yönelik hedefleri benimseyerek Ar-Ge çalışmalarından katma değerli ve inovatif ürünlerin üretimini yapmayı hedefliyor.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu