VALİLİK’TEN YASAKLAMA KARARI
SİYASET 26.05.2021 23:40:00 443 0

  VALİLİK’TEN YASAKLAMA KARARI

Toplumsal Özgürlük Partisi ‘nin “Onlar Yönetemiyorlar Biz Yöneteceğiz Demokratik Cumhuriyet İçin İleri, Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Anayasa” konulu açıklamasına Valilikçe yasaklama

ADANA VALİLİĞİ İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“Toplumsal Özgürlük Partisi organizesinde “Onlar Yönetemiyorlar Biz Yöneteceğiz Demokratik Cumhuriyet İçin İleri, Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Anayasa” şeklinde sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak basın açıklaması ve çeşitli eylem/etkinlik yapılacağı belirtilmiştir.

Belirtilen eylem/etkinliklerin kaos ortamı oluşturabileceği, halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt görüşlü grupları karşı karşıya getirebileceği değerlendirildiğinden;

İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik kamu düzeni, kamu güvenliği, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi müessif olayların yaşanmaması, kamu sağlığının tehlikeye atılmaması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla;

5442 sayılı İl İdaresi Kanunun (11/A) ve (11/C) maddeleri ile 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci maddesi hükümleri doğrultusunda “Onlar Yönetemiyorlar Biz Yöneteceğiz Demokratik Cumhuriyet İçin İleri, Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Anayasa” konulu basın açıklaması ve eylem/etkinlikler yasaklanmıştır.   

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

YASAK KARARI’NIN AYRINTILI  GERKÇESİ DE ADANA EMNİYET

MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İNTERNET SİTESİNDE  ŞU ŞEKİLDE DUYURULDU:

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından da Pandemi (Salgın Hastalık) olarak ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesi, Dünya’yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yayılımında son dönemlerde tüm ülkelerde artış yaşandığı görülmektedir. Korona virüsün halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun sağlanması hayati önem taşımaktadır.

            Toplumsal Özgürlük Partisi organizesinde “ Onlar Yönetemiyorlar Biz Yöneteceğiz Demokratik Cumhuriyet İçin İleri, Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Anayasa” şeklinde sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak basın açıklaması ve çeşitli eylem/etkinlik yapılacağı belirtilmiştir.

            2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun;

17. maddesi; “Bölge valisi, vali veya kaymakam, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı bir ayı aşmamak üzere erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması hâlinde yasaklayabilir.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun;

11. Maddesi: A) Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür.

C) İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteaallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır. Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilir; belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilir ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilir.

Belirtilen eylem/etkinliklerin kaos ortamı oluştura bileceği, halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt görüşlü grupları karşı karşıya getirebileceği, ilimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik kamu düzeni, kamu güvenliği, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi müessif olayların yaşanmaması, kamu sağlığının tehlikeye atılmaması ve salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla;

5442 sayılı İl İdaresi Kanunun (11/A) ve (11/C) maddeleri ile 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’nci maddesi hükümleri doğrultusunda “Onlar Yönetemiyorlar Biz Yöneteceğiz Demokratik Cumhuriyet İçin İleri, Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Anayasa” konulu basın açıklaması ve eylem/etkinlikler Yasaklanmıştır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli