UMUDU TAŞIMAK İÇİN YENİDEN YOLA ÇIKIYORLAR
YAŞAM 17.08.2023 10:48:00 1233 0

UMUDU TAŞIMAK İÇİN YENİDEN YOLA ÇIKIYORLAR

Umut Tırı, depremden etkilenen çocuklara eğitici ve öğretici atölye çalışmaları ile psikososyal destek sağlamak için 21 Ağustos’ta ikinci kez yola çıkıyor.

SosyalBen Vakfı ve gönüllüleri, depremden etkilenen beş şehirde, 7-13 yaş aralığındaki çocuklarla buluşacak.

Taşımalı eğitim uygulamasında yer alan sanatsal ve kültürel faaliyetlere erişemeyen çocuklara ‘deneyimi’ götürerek, yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için çalışan SosyalBen Vakfı; afetlerde de akut ve acil müdahale ihtiyaçlarının tamamlanmasının ardından psikososyal destek için sahada oluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçtiğimiz Nisan ayında Mavi’nin desteğiyle Umut Tırı ile yola çıkan SosyalBen Vakfı, uzman psikologlarca hazırlanan atölyelerini çocuklara ulaştırmıştı. Mavi ayrıca, atölyeler sırasında çocukların çizdiği hayranlık uyandıran resimleri tişörtlerine taşıma ve tişörtlerin geliri ile depremzede çocukların desteklenmesini yine SosyalBen Vakfı aracılığıyla sürdürme kararı almıştı.

Hazırlıkların ardından Umut Tırı, ikinci rotasının destekçileri Mavi, Cemer Kent Ekipmanları ve Organik Kimya ile yeniden yola çıkıyor. Resim, oyun, spor, icat, müzik, yaratıcı yazarlık gibi atölye çalışmalarıyla çocuklara psikososyal destek sağlamayı hedefleyen Umut Tırı’nın 21 Ağustos’taki ilk durağı Hatay olacak. Ardından 31 Ağustos’a kadar sırasıyla Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret ederek; SosyalBen’in eğitici ve öğretici atölyelerini 7-13 yaş aralığındaki çocuklarla buluşturacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, bölgedeki çocukların psikososyal destek ihtiyacının sürdüğüne dikkat çekti: “Depremden etkilenen 4,3 milyon çocuk var. Akut ve acil müdahalenin ardından en temel ihtiyaçlardan birisi olan psikososyal desteğe yönelik ihtiyaçları sürüyor. Uzman psikologlarımız tarafından hazırlanmış resim, müzik, icat, yaratıcı yazarlık, spor ve oyun atölyelerimiz ile psikososyal destek çalışmamızın sürdürebilirliğini sağlamak adına gönüllülerimiz, destekçilerimiz ve profesyonel SosyalBen ekibi olarak Umut Tırı’yla yeniden yola çıkıyoruz. Belirlediğimiz duraklara umudu, bu kez birden fazla destekçimizle, Cemer Kent Ekipmanları, Mavi ve Organik Kimya’nın destekleriyle taşıyacağız.”

Umut Tırı’nın yolculuğu SosyalBen Vakfı ve Ece Çiftçi’nin Instagram hesapları üzerinden takip edilebiliyor: @sosyalben - @ciftciece

SosyalBen Vakfı Hakkında:

SosyalBen Vakfı, 7-13 yaş arası çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayan; bu amaç doğrultusunda kişisel gelişimlerine katkı yapacak ulusal ve uluslararası düzeyde saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiren; çocuk ve gençlerin yaşadıkları dünyadan sorumlu yetişkinler olarak yetişmeleri için sosyal sorumluluk, girişimcilik ve gönüllülük bilinçlerini ve becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan, çalışmalarını 18-25 yaş arası üniversite öğrencisi gönüllüleri ile gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşudur. SosyalBen Vakfı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7 – 13 yaş aralığındaki çocukların sosyal gelişim ve sosyal kimliklerini desteklemek; ufuklarını genişletmek, özgüvenlerini güçlendirerek daha mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmak; paylaşım ve toplumsal yaşam bilinci kazanmalarını desteklemek ve tüm bunların sürekliliğini sağlamak misyonu ve sosyal benliğinin ve yeteneklerinin farkında güçlü nesillerden oluşan bir toplum vizyonu ile çalışmaktadır.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı