TBMM GENEL KURULU TOPLANDI
SİYASET 14.03.2023 20:53:00 711 0

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI

CHP'li Erkek, "Önümüzdeki süreçte hepimize çok büyük bir görev düşüyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken cumhuriyetimizi, mutlaka demokrasiyle hep birlikte taçlandıralım" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı.
Meclis Başkanvekili Adan, gündeme geçmeden önce 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmasında, tıp eğitiminin başlangıcı olduğu için 14 Mart'ın bayram olarak kutlandığını anımsattı. Aycan, ancak bu yıl deprem nedeniyle buruk bir bayram olduğunu söyledi.

Afet bölgesinde, bazıları kendileri de afetzede olmalarına rağmen, görev yapan tüm tıp çalışanlarına teşekkür eden Aycan, tıbbiyelilerin, olağanüstü hallere hazırlıklı olduğuna, hem salgın hem de deprem sonrasında üstün başarı ortaya koyduklarına işaret etti.

Aycan, depremle birlikte sağlık hizmetlerinin şeklinin değiştiğine dikkati çekerek, çadır ve konteynerlerde yaşayanlara özel sağlık hizmeti verilmesi gerektiğini vurguladı.

Özellikle çadır ve konteynerlere ayrı bir sağlık birimi, aile hekimliği birimi oluşturulmasını öneren Aycan, "Bulaşıcı ve kronik hastalıklara yönelik takiplere hız verilmesi gerekir. Aşılama bu dönemde çok önemli. Sağlık Bakanlığı başından beri deprem bölgesinde bulaşıcı hastalıklara yönelik mücadeleyi sürdürüyor. Bu çalışmalara devam edilmesi çok önemli. Vefat eden, yaralanan veya oradan ayrılan sağlık personeli olmuştur. Deprem bölgesine özel sağlık personeli alımı yapılmasında yarar var." diye konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü hakkındaki konuşmasında, Çanakkale Cephesi'ne, memleketin her köşesinden yüz binlerce gencin vatan savunması için koştuğunu anımsattı.

Erkek, tarihi topraklarda cumhuriyetin ön sözünü yazan şehitler ve kahramanların, cumhuriyet, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." sözünün TBMM'de yazılması için mücadele verdiklerini ifade etti.

CHP'li Erkek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir şahıs devletine dönüşsün, egemenlik şahsileşsin diye bu mücadeleler verilmedi. Bu şehitlerimiz, gencecik yaşında hayatını bunun için feda etmedi. Önümüzdeki süreçte hepimize çok büyük bir görev düşüyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atarken cumhuriyetimizi, mutlaka demokrasiyle hep birlikte taçlandıralım." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü hakkındaki konuşmasında, birçok önemli tarihi gelişmeye tanıklık eden 12 Mart'ta, Erzurum'un adeta şahlandığını söyledi.

Erzurum'un, ülke tarihi için çok önemli bir yürüyüşü başlattığına işaret eden Aydemir, Erzurum Kongresi'nin yapıldığı memleketinin, tarih yazan bir şehir olduğunu dile getirdi.

Hemşehrileri olan "dadaş"ların, dünya durdukça milletin değerlerini hep yüksekte tutacaklarına söz verdiğini belirten Aydemir, yurdun her köşesinde yaşayan her kökenden insanın, Türk milleti paydasında buluşturulup milletin ilanihaye zirveye taşınacağını kaydetti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı