“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU NEDENİYLE AVUKATLIK MESLEĞİ YAPILAMAZ HALE GELMİŞTİR”
GÜNDEM 18.08.2021 14:05:00 785 0

“KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU NEDENİYLE AVUKATLIK MESLEĞİ YAPILAMAZ HALE GELMİŞTİR”

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökaya,"Söz konusu kanun (KVKK) gerekçe gösterilerek, hemen hiçbir kurum meslektaşlarımızın takip ettikleri işler hakkında istedikleri hiçbir bilgiyi vermemektedir," dedi

"Türkiye Barolar Birliği ev sahipliğinde “43. Baro Başkanları Toplantısı” 18 Ağustos 2021 tarihinde yapıldı. Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz katıldı. Başkanlar toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen toplantıya 67 baro başkanı katıldı. Başkan Av.Semih Gökayaz, toplantıda mesleğimizin sorunları ve çözümlerine dair yaptığı konuşmada şu görüşleri paylaştı:

 “Ülkemiz ve dünya, pandemi sebebiyle ağır sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Bir taraftan pandemi ve yarattığı sonuçlarla uğraşırken diğer yandan pandemi bahane edilerek Baro Genel Kurullarının yapılması engellendi. Barolarımız, genel kurullarını çok rahat 2020 Ekim ayında yapabilirdi. Ancak ince ayar genelgelerle barolarımız saldırıya uğradı ve güçsüzleştirildi. Adana Barosu olarak 10-11 Temmuz’da gerçekleştirdiğimiz genel kurul ve seçimlerle enerjimizi yeniledik ve çalışmalarımıza başladık.

Çoklu baro yasası Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolarda çok yara açtı. Birlik değil tam anlamıyla bölünmüşlük tablosu çıktı ortaya. Ne yazık ki bu yüzden savunma güçsüzleşti ve mevcut sorunlara karşı bırakın çözüm sağlamayı gün geçtikçe sorunlar artmıştır. Bu böyle devam edemez. Hepimizin meslektaşlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak ve sorunlara karşı hep birlikte mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur.

Baroların ve TBB’nin genel kurul süreçlerini biran önce tamamlaması, kurumsal gücümüzün tazelenmesi gerekmektedir. Çoklu baro yasasına karşı meslektaşlarımız en güzel cevabı vermiş, mesleklerine ve geleneklerine sahip çıkmıştır. Bu hatadan biran önce dönülmelidir.

Mesleğimizin birçok sorunu var ancak en güncel ve mesleğimizin ifasına engel olanı; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’dur. Söz konusu kanun (KVKK) gerekçe gösterilerek, hemen hiçbir kurum meslektaşlarımızın takip ettikleri işler hakkında istedikleri hiçbir bilgiyi vermemektedir. Bir taraftan yürürlükte olan HMK gereği açılacak davada karşı tarafın bilgileri istenirken, diğer yandan avukatın bilgilere erişeceği tüm kapılar kapatılmıştır. Bu kanun Avukatlık mesleğini yapılamaz hale getirmiştir. Meslektaşlarımızın gündemindeki en sıcak ve yakıcı sorununun çözümü için tüm gücümüzü kullanmamız gerekmektedir.

Hasar danışmanlık adı altında faaliyet gösteren şirketlerle hep birlikte ve köklü mücadele şarttır. Bazı şirketler bu işi ulusal çapta yürütüyor. Bu şirketlerin çalışması Avukatlık Kanunu hükümlerine göre suç teşkil ettiği için önümüzdeki günlerde bu şirketlerin işyeri açma ruhsatlarının iptali konusunda çalışmalarımız olacak.

Geçim sıkıntısı, özellikle mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımızın en büyük sorunu. Mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımız için göreve gelir gelmez uyum bürosunu hizmete açmak ve genç meslektaşlarımıza destek olmak konusunda çaba sarf ediyoruz. Türkiye Barolar Birliği’nin ekonomik gücünü bu konuya odaklaması gerektiğini düşünüyorum.

Adana Barosu yönetimi olarak göreve gelir gelmez Avukatlık Mesleğini Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Merkezi’ni kurduk. Bu merkezde yapacağımız çalışmalarla Avukatlık mesleğinin faaliyet alanlarını ve yetkilerini geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunacağız. Bu çalışmaları TBB ve tüm barolarımızla paylaşıp hayata geçmesi konusunda ortaklaşacağız.

Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri nedeniyle insanlığımızdan utanır haldeyiz. Bu konuda her kim bir öneri getirir, kadına karşı şiddetin önüne geçmek konusunda katkı sağlanırsa kıymetli olur. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Baromuz tarafından “Kadın Cinayetlerinin Önlenmesi” konulu çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştaya TBB ve tüm barolarımızın katkısını bekliyoruz.

Hepimiz sorumluluğumuzu yerine getirmek durumundayız. Meslektaşlarımızın sorunları çok. Bu sorunların ivedilikle çözülmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle 43. Baro Başkanları Toplantımızın ülke ve meslek sorunlarımıza katkıda bulunmasını, çalışmalarımızın başarılı geçmesini, diliyor, şahsım ve barom adına hepinize içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı