İMAMOĞLU
SİYASET 29.09.2019 23:30:00 470 0

İMAMOĞLU'NDAN 'DEVLET GELENEĞİNE UYMA' AÇIKLAMASI

İstanbul BŞ Belediye Başkanı,  "Devlet geleneğimize uymayan tavrın kamuoyu önünde maalesef yine kamu görevlileri marifetiyle İBB kurumu ve Başkanı’nın hedef gösterilmesi anlayışıdır," dedi

Başkan Ekrem İmamoğlu’nun AFAD toplantılarına davetiyle ilgili İBB’nin resmi Twitter hesabından açıklama yapıldı ve şöyle denildi::
"İstanbul Valiliğimizce bugün İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun değerlendirmelerine müteakip yapılan yazılı açıklamadaki çelişkiler üzerine zorunlu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle ilk açıklamada daveti teyid eden valiliğimiz bugünkü açıklamasında ise davet teyidi yerine bunun bir "görev ve sorumluluk" olduğunu belirterek ilk açıklaması ile ters düşmüştür. Bir diğer çelişki ise, Valiliğimiz Büyükşehir belediye başkanının, İl Afet ve Acil Koordinasyon Kurulu’nun doğal üyesi olduğunu ifade etmiştir. Oysa Valiliğimizin bağlı olduğu T.C İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu bugün bir gazeteciye yaptığı açıklamada kendisine “Normalde bu toplantının protokolünde belediye başkanı yok” dendiğini açıkça belirtmiştir. Öncelikle bu konuda idari makamların ortak bir kararı olmasını arzu ederiz. Devletimizin davet ettiği her toplantıya katılmak İBB Başkanı adına gurur verici bir ödevdir. Asıl devlet geleneğimize uymayan tavrın kamuoyu önünde maalesef yine kamu görevlileri marifetiyle İBB kurumu ve Başkanı’nın hedef gösterilmesi anlayışıdır."

OLAYIN GELİŞMESİ ŞÖYLE OLDU:

İstanbul'da Perşembe günü meydana gelen  5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası düzenlenen Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılıp çağrılmadığına dair tartışmalar sürüyor.

Florya'daki İBB başkanlık konutunda düzenlediği basın toplantısında bu konuya ilişkin açıklamada bulunan İmamoğlu, söz konusu toplantıya çağrılmasına rağmen katılmadığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

İmamoğlu, depremin yaşandığı 26 Eylül Perşembe günü İstanbul Valiliğindeki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyon binasında düzenlenen toplantıya katıldığını ancak ertesi gün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Hasdal yerleşkesinde gerçekleştirilen TAMP toplantısına çağrılmadığını belirtmişti.

Valilik: "Devlet geleneğimize uymuyor"

İmamoğlu'nun bu açıklaması üzerine, İstanbul Valiliği, İBB Başkanı'nın TAMP toplantısına davet edilmediği yönündeki iddiaları yalanlamış,

Valilikteki ilk toplantıya katılan herkesin ertesi günkü toplantı konusunda bilgilendirildiğini ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından bizzat talimatlandırıldığını belirten açıklamasında şöyle denilmişti:

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayın Fuat Oktay’ın talimatlarıyla başka herhangi bir yazı ve davet olmaksızın, 269 görevli bu toplantıya gelmiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantıya katılmamıştır. Ancak bu toplantıya İBB’den başta Genel Sekreter Yardımcısı ve İtfaiye Daire Başkanı olmak üzere çeşitli birimlerden görevli 47 temsilci katılmıştır. Kaldı ki; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun doğal bir üyesi olarak bu toplantıya katılması görevi ve sorumluluğudur."

Açıklamada, "Durum bu kadar açık ve net iken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan 'Davet edilmedim' şeklindeki açıklamalar 'devlet geleneğimize' uymamaktadır" ifadesi kullanıldı.

İstanbul'da 27 Eylül'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığında yapılan TAMP toplantısına; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dâhil çok sayıda yetkili katılmıştı. Valilik, İmamoğlu'nun bu toplantıda yer almadığının görülmesi üzerine çıkan haberlerin ardından yayımladığı ilk açıklamada, 26 Eylül'deki toplantının tüm katılımcılarının ertesi günkü toplantı için "bizzat orada bilgilendirildiğini ve davet edildiğini" belirtmişti.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu