“İKTİDAR EĞER GERÇEKTEN DARBECİLERİ TEMİZLEMEK İSTİYORSA YAPTIĞI ATAMALARIN LİSTESİNDEN BUNU BİR GECEDE AYIKLAR”
SİYASET 16.07.2021 01:20:00 465 0

 “İKTİDAR EĞER GERÇEKTEN DARBECİLERİ TEMİZLEMEK İSTİYORSA YAPTIĞI ATAMALARIN LİSTESİNDEN BUNU BİR GECEDE AYIKLAR”

İYİ Partili Türkkan,“İktidar, FETÖ darbesini kendisine sunulmuş bir nimet olarak değerlendirip bunu bahane ederek, muhalif ne kadar kişi varsa teker teker cadı avına çıkmıştır,” diye konuştu

Düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bu darbe teşebbüsünün ardından iktidarın FETÖ ile ilgili mücadelesinin istenildiği ve beklenildiği şekilde olmadığını savunarak şöyle konuştu:

"İktidar, FETÖ darbesini kendisine sunulmuş bir nimet olarak değerlendirip bu darbeye karışanları, darbeye zemin hazırlayanları, darbeye çanak tutanları ülke yönetiminden göndereceğim diye; bu darbeyi bahane edip, muhalif ne kadar kişi varsa teker teker cadı avına çıkmıştır. Eğer gerçekten darbecileri temizlemek istiyorsanız iktidarınız döneminde yaptığınız atamaların listelerini alırsınız, tek tek bir gecede ayıklarsınız.

İktidar, darbeyi kendisine nimet zannedip onu bir beyzbol sopası gibi yanında tutup muhalif kim varsa FETÖ beyzbol sopasıyla dövmeye başladı. Burada amaç FETÖ ile mücadele etmekten maalesef uzaklaştı. Eğer samimilerse gerçekse bu mücadele, Meclis'te oluşturulan darbe araştırma komisyonu raporu nerede? Bilen var mı? Aylarca, yüzlerce insanı dinlediler, rapora ulaşmak mümkün değil. Gayriciddi bir mücadele olmaz. Dolayısıyla FETÖ mücadelesi konusunda hükümeti samimi bulmadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Meclisin çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Türkkan, Genel Kurulda torba teklifin görüşüleceğini söyledi.

"Torba yasa teklifi hazırlanırken içerisinde halkın yararına olan birkaç düzenlemenin konulduktan sonra esas zehrin arkada tutulduğunu" söyleyen Türkkan, şunları kaydetti:

"Bu torbanın zehri, OHAL'in üç yıl uzatılmasıdır. Bu üç yıl, Türkiye tekrar OHAL şartlarında seçime gidecek demektir. Gizli oy açık sayım yerine, gizli oy gizli sayıma kadar gidebilir. Bu OHAL maddesiyle TMSF üzerinden kayyım atamak tehdidiyle iş adamlarını muhalif olmaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. FETÖ ile herhangi bir ilişkisi olmayanları da bir dilekçeyle FETÖ borsasının kucağına itiyorlar. Bu OHAL, Türkiye'yi demokrasiden gitgide uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, Meclis'te bu hafta görüşülecek olan OHAL yasasında direnç göstermeye davet ediyorum."

Rize’deki sel ve heyelana değinen Türkkan, "Rize'nin yaşadığı bu sıkıntıların ilk sebebi, oraya HES kurulması için her ufak dereye bile müsaade eden, taşocakları açacağız diye doğayı tahrip eden bu iktidarın bizatihi kendisidir. Dünyada bir iklim değişikliği söz konusu. Ülkeler kuraklığa karşı önlem alıyor. O yüzden 191 ülke bir anlaşma yaptı, ismine Paris İklim Anlaşması dediler. Biz bunu getirip Meclis'te onaylamadık. Bu iklim anlaşmasının bir an önce Meclis'e gelip onaylanması talebimizdir." şeklinde konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun görevden alınmasını da değerlendiren Türkkan, "Cumhurbaşkanı, 'Melih Bulu orada bir devrim yapacak.' dedi. Hakikaten devrim yaptı. Boğaziçi geleneğine hiç uymayan, öğrencilerin kampüse sokulmadığı, öğrencilerin gözaltına alındığı, öğrencilerin dövüldüğü, öğretim üyelerinin tartaklandığı, KYK burslarının kesildiği bir dönem devrimse Melih Bulu'nun yaptığı bir devrimdi. Bu devrimin sonuçlarını hep beraber gördük." dedi. (Türkiye Büyük Millet Meclisi Resmi İnternet Sitesi)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı