“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”
YAŞAM 29.08.2023 10:10:00 9024 0

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

 DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, DAİMFED Genel Başkan Vekili Faruk Bozkurt, DAİMFED Genel Başkan Yardımcıları Nadir Vurankaya, Sayım Azmaz, DAİMFED Genel Sekreteri Enes Yılmaz, DAİMFED Mali ve İdari İşler Başkanı Nurullah Hamidi ve AKAMDER Başkan Vekili Hüseyin Arslan la birlikte Adana Cumhuriyet Başsavcılığında gerçekleşen toplantıda; geçmişte gerçekleştirilen ancak Ülkemizi saran Virüs belası, Deprem gibi felaketlerle ara verilen Cezaevlerindeki hükümlü ve yükümlülere iş makinası operatörlüğü, diğer iş kollarındaki uzman sağlayıcı eğitimlere Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu arasında imzalanan protokolle devam kararı alındı.

 

DAİMFED’İN TEKNİK KATKISI ÇOK ÖNEMLİ

DAİMFED ’in ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade eden Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş açıklamasında, çağdaş ceza infaz sistemlerinde eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin rolünün büyük olduğunun altını çizerek, Türkiye'deki ceza infaz kurumlarının ve denetimli serbestlik müdürlüklerinin bu faaliyetlerde dünya standardının üstünde olduklarını belirtti. Başsavcı Bilal Gümüş, "Belirtilen konuda da DAİMFED’in teknik desteklerinin devam etmesi bizler için çok önemlidir. DAİMFED le birlikte imza altına aldığımız bu protokolün sağlayacağı yararlara inanıyorum. İlerleyen süreçlerde de bu iş birliği ve desteklerin artarak devam edeceğini umuyorum" diye konuştu.

 

HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu; "Bizler Müteahhitler olarak adalet için gerekli her hizmetin içerisinde destekte bulunduk ve bu desteğimiz artarak devam edecektir. Önümüzdeki günlerde devam ederek eğitimlerini düzenleyeceğimiz iş kollarında vasıflı çalışabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Ulusların bekası için adaletin şart olduğunun bilinci içerisinde tam destek içinde olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

YÜKÜMLÜLERE İŞ MAKİNESİ KULLANMA SERTİFİKASI VERMEYE DEVAM

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız bu proje yakın zamanda yaşadığımız asrın felaketi Deprem anı ve sonrasında ne kadar isabetli çalışma yaptığımızı idrak ettik. Çünkü felaket o kadar büyüktü ki iş makinalarını çalıştıracak çoğu kardeşimizi maalesef kaybetmiştik. Geçmişte yaptığımız projeyle vasıf kazandırdığımız insanlarımızın sağladığı çalışmalar ve faydalar inanılmaz bir duygu yoğunluğu yaşatmıştır. Bu doğrultuda DAİMFED olarak aldığımız kararla bu projemize devam kararı aldık. Ceza evlerinde hükümlü ve yükümlü bulunan; sosyal proje hedeflerimizin doğrultusunda yüz kızartıcı suç harici kapsamda olan, kader mahkûmu kardeşlerimize iş makinası operatörlüğü ehliyeti sağlayarak bu konudaki hizmet eksiğimize önemli katkı koymak ve eleman tıkanıklığına çare üretmiş olup insanlarımıza da iş kazandırma gayretindeyiz. Cezaevlerindeki mahkumların ıslah ve topluma kazandırma projesi kapsamında diğer iş kolları ile alakalı olarakta eğitim vererek nihayetinde ise çalışma belgelerine ulaştırmayı hedefliyoruz.” İfadelerinde bulundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı