GÜRER “KAMUDA TAŞERONDA KALANLARIN KADRO HAKLARIDIR”
SİYASET 20.01.2020 08:21:00 408 0

GÜRER “KAMUDA TAŞERONDA KALANLARIN KADRO HAKLARIDIR”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Taşeron işçisinin 696 sayılı KHK ile devlet kadrolarına geçiş işlemlerinde verilen sözlerin tutulmadığını 2 Nisan 2018’de sona eren süreçte hakkını alamayan emekçilerin beklentilerinin devam ettiğini belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , “Kamuda taşeronda çalışanların istisnasız kadro sözü verildiğini ancak uygulamada bunun gerçekleşmediği gibi eşit işe eşit kadro sağlanmadığını, Bakanlara sorduğu yazılı soru önergeleri ve KİT Sayıştay raporlarında taşeronda çalışan işçilerle ilgili bilgilerin belgelendiğini söyledi.

TBMM’DE KONUŞTU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM yaptığı konuşmada taşeron sorununu devam ettiğini söyledi.

Gürer-“Taşeron düzenlemesini içeren 696 sayılı Kararname'ye rağmen kadro verilmeyen binlerce taşeron işçisi vardır. Bakanlara sorduğumuzda da bunu doğrulamaktadırlar. Taşeronda çalışanların sorunu bu nedenle devam etmektedir. Hizmet alım sözleşmesine tabi çalışanlar sözleşme sonunda işsiz kalmaktadır. Kamuda kiralık araç şoförleri gibi, sağlıkta hastane bilgi işlemcilerine, görüntüleme çalışanlarına, sosyal tesis çalışanlarına ne yazık ki kadro verilmemiştir. KİT çalışanları kadro hakları verilmediği için mağdurdur. Enerji, Karayolları, Demiryolları, PTT, Devlet Su İşleri, Millî Park, orman çalışanları, güvenlik çalışanları gibi KİT'lerde çalışan yüzlerce işçi kadro beklemektedir. Belediyelerde kadro beklerken şirket kadrosuna alınanlar da mağdurdur. Millî Eğitimde "Toplum Yararı" projesi kapsamında çalışanlara da kadro verilmelidir. Eşit işe eşit ücret ve kadro verilmediği için iktidar taşerona verdiği sözü tutmamıştır. Mağduriyetler sürmektedir. Haksızlıklar giderilmeli, çalışanların kadro hakları verilmelidir.” dedi.

BAKAN YANITLARI GÜRER’İ DOĞRULADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuya hizmet veren taşeron firmalarda çalışan işçilerin tüm haklardan yararlanabilmelerini temin ettiklerini, ardından da 950 bin taşeron işçiye kadro vererek sorunu kökten çözdüklerini açıklamıştı. Ancak sürecin takipçisi olan CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer tüm Bakanlardan taşeronda çalışanlarla ilgili Bakanlardan bilgi istedi.  Aralarında Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığının da bulunduğu beş Bakanlık soruları halihazırda yanıtlamazken bazı bakanlar ise yanıt verip taşeron işçi varlığını teyit ettiler. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Cumhurbaşkanı genelgesine rağmen KİT çalışanlarının halihazırda kadroya alınmadıklarının, bu konuda genelgeye rağmen taşeron çalışanı görüldüklerini söyledi. Bakanlara yazılı soru önergeleri vererek onlardan gelen yanıtlarla doğrulattı.

Gürer “Belediyelerde Cumhurbaşkanın açıkladığı rakam içinde yer alan 400 bine yakın işçinin doğrudan belediye kadrosuna alınmadı. Belediye şirketlerine alınarak dolaylı bir taşeron uygulaması yaratıldı. İki yıldır taşerondan kadro alanların aynı şartlarda çalışmalarına rağmen aynı ücret ve aynı kadroyu da alamadılar. 696 sayılı KHK kapsamında daimî işçi kadrosuna geçirilenlerde iki yıldır hak ettikleri ücretleri alamadılar.” dedi. 

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı