Global adım yarışması Wellbees Challenge’ın beşincisine rekor katılım
YAŞAM 10.07.2023 10:48:00 737 0

Global adım yarışması Wellbees Challenge’ın beşincisine rekor katılım

44 ülkeden çalışanların adımları deprem bölgesindeki çocuklar için hijyen setine dönüştü

Yeni nesil çalışan esenliği platformu Wellbees tarafından sosyal iyiliğe dönüştürülen global adım yarışması Wellbees Challenge’ın bu yılki ikinci, toplamda beşinci yarışması tamamlandı. 44 ülkede faaliyet gösteren 65 şirketin katıldığı yarışmada rekor bir katılımla 4.801 çalışan adım attı. Wellbees, geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen yarışmada olduğu gibi bu yarışmada da şirketlerin adım hedefine ulaşıp ulaşmadığına bakmaksızın her şirket adına bağış yaptı. Bu bağış neticesinde UNICEF Türkiye Milli Komitesi aracılığıyla deprem bölgesindeki 620 çocuğun bir aylık temizlik ve hijyen malzemeleri ihtiyacı karşılandı. 

Melis Abacıoğlu: “Şirketler çalışanların ruh hali için yarışma talep ediyor”

Ulusal ve uluslararası şirketlerden gelen talep üzerine iki ayda ikinci kez adım yarışması düzenlediklerini söyleyen Wellbees CEO’su Melis Abacıoğlu, “Dünya ve ülkemiz ekonomik gelişmeler, jeopolitik gerilimler, iklim krizi ve afetlerin etkisiyle zor bir dönemden geçiyor. Bu durum hiç kuşkusuz çalışanların ruh hallerini de etkiliyor. Şirketler bu nedenle bu dönemde esenlik çalışmalarına hız kazandırdı. Biz de gerek adım sayısını artırdığı için fiziken gerekse sosyal iyiliğe dönüştüğü için mental olarak iyi hissettiren adım yarışmamızı, şirketlerden gelen yoğun talep üzerine bu yıl bir kez daha düzenledik. Çalışan sayısı bakımından ulaştığımız rekor katılım da bu talebin ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Öyle ki 500 milyon adım hedeflediğimiz yarışmada tam 638,9 milyon adım atıldı” dedi.

“Deprem felaketiyle birlikte bağış kurgumuzu değiştirdik”

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından bağış kurgusunda değişiklik yaptıklarını belirten Abacıoğlu, “Geçmiş dönemdeki yarışmalarımızda yalnızca algoritma ile belirlediğimiz adım hedeflerine ulaşan şirketler adına bağış yapıyorduk. Ancak deprem felaketinin ardından yarışmaya katılan her şirket adına bağış yapmaya başladık. Mart ayındaki yarışma için yaptığımız bağış, UNICEF’in deprem bölgesindeki çalışmalarını desteklemek için kullanıldı. Son yarışmamızdaki bağışla ise 620 çocuğun bir aylık temizlik ve hijyen ihtiyaçları karşılandı. Buna katkı sağlayan tüm şirket ve çalışanlara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çalışanların modu yükseldi, sosyal etkileşimleri arttı

Adım yarışmasının ruh hali üzerindeki olumlu etkileri ise çalışanların Wellbees uygulamasına girdikleri veriler ile ortaya çıktı. Buna göre yarışmaya katılanların günlük adım sayısı yüzde 22 artışla 7.145’e yükseldi. Yarışma tamamlandığında da yaklaşık üç çalışandan biri (yüzde 35) sağlıklı alışkanlıklar oluşturmaya devam etti. Bu oran 45 yaş ve üzeri çalışanlarda yüzde 40’a ulaşırken 30 yaş altında ise yüzde 27 oranında gerçekleşti. 

Yarışma ile birlikte su tüketiminde yüzde 35’lik artış saptandı. Kadınlar yüzde 63 ile yarışma esnasında daha yüksek su tüketimi alışkanlığı oluşturdu. Ruh halini ve günlük uyku durumunu uygulamaya girenlerde de iki kat artış gözlendi. 

Wellbees Challenge’ın sağladığı en önemli faydalardan biri de sosyal etkileşim oldu. Her beş çalışandan biri (yüzde 21) sosyal etkileşimi artarken, bu oran erkekler ile 45 ve üzeri yaş grubunda daha yüksek oldu.

En çok adım atan Türk şirket Akbank, en hızlısı Kastamonu Entegre

21 gün süren yarışmada en çok adımı İngiltere merkezli Red Carnation Hotels’in çalışanları attı. Türkiye’den katılan şirketler arasında en çok adım atan şirketler sıralamasında ilk sırayı Akbank alırken, Wellbees’in algoritması ile her şirkete özel olarak belirlediği adım hedefine ilk ulaşan şirket ise Kastamonu Entegre oldu. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı