ERDOĞAN’DAN  İDLİB SALDIRISINA 81 İLDE YAPILAN ORTAK TEPKİ AÇIKLAMASINA TEŞEKKÜR
SİYASET 2.03.2020 13:38:00 397 0

ERDOĞAN’DAN  İDLİB SALDIRISINA 81 İLDE YAPILAN ORTAK TEPKİ AÇIKLAMASINA TEŞEKKÜR

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgedeki mücadelesine desteğini açıklayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, Esenboğa Havalimanı’nda kabul etti.

Erdoğan, STK temsilcilerini kabulde yaptığı konuşmada, “Her zaman ifade ettiğim gibi, Türkiye’nin en büyük gücü, birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıdır. Bizler böyle yumruk gibi bir arada olduğumuz, bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah’ın izniyle, bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 il merkezinde, Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ortak açıklama yaptığını anımsatarak, Türkiye’nin, Suriye sınırlarında ve özellikle İdlib’de tarihî bir mücadele verdiği bir dönemde gösterdikleri birlik ve beraberlik için sivil toplum kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti.

Ortak açıklamada; işçisinden işverenine, memurundan çiftçisine, esnafından sanayicisine kadar milletin her kesimini temsil eden sivil toplum kuruluşlarının bulunduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman ifade ettiğim gibi, Türkiye’nin en büyük gücü, işte bu birliği, beraberliği, kardeşliği, dayanışmasıdır. Bizler böyle yumruk gibi bir arada olduğumuz, bir duvarın tuğlaları gibi birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah’ın izniyle, bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü mücadelenin vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, bayrağımızı ve ezanımızı yaşatma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu, işte buradaki fotoğrafla bir kez daha teyit etmiş bulunuyoruz. Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, şehirlerimize gözünü diken rejimlerle tehdit etme, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara inşallah aradıkları fırsatı vermeyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin 4 milyona yakın mülteciyi dokuz yıldır misafir ettiğini, ancak İdlib’deki gelişmelerin üzerine 1,5 milyon daha mültecinin sınıra sürülmek suretiyle Türkiye’ye yeni bir yük daha getirilmek istendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkeleri “Eğer bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız”  diye uyardığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin mültecilere kapıları açmasının ardından Batılı ülke liderlerinin telefon üstüne telefon ettiğini, “kapıları kapatın” dediklerini dile getirerek, “Artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız. Dün itibariyle rakam ciddi manada yükseldi, yükselmeye devam ediyor” diye konuştu. (KAYNAK: CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı