CHP
SİYASET 27.12.2019 23:51:00 501 0

CHP'Lİ ÖZEL: "ASKERİMİZİN LİBYA ÇÖLLERİNDE YERİ YOK"  

CHP'li Özel, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye dış politikasının Müslüman Kardeşlere yakın olanlara veya siyasi uzantılarına göre değil ülkenin ulusal çıkarlarına göre şekillenmesi gerektiğini kaydetti

CHP  Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP Libya'ya asker gönderme tezkeresine sonuna kadar karşı duracaktır. Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok." dedi ve İktidarın, askeri Libya'da bir maceraya sürüklemeye çalıştığına dikkkat çekerek, "En önemli stratejik hata da şu: Libya'da iç çekişme var. Bu hükümet kalabilir, gidebilir. Libya'da taraf tutmak, hepimizin desteklediği münhasır ekonomik bölge anlaşmasının da geleceğini tartışmalı hale getirir." değerlendirmesinde bulundu. 

 Özgür Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi yazarlarının FETÖ'ye yardım etme suçundan ceza aldığını anımsattı.

"Türkiye'de 100 kişiye 'Hangi iki gazete FETÖ ile yan yana gelmez?' diye sorsanız herhalde çok ezici bir çoğunlukla bu iki gazetenin adı söylenecektir." Diyen Özgür Özel, mahkemenin Sözcü gazetesi yazarlarına yönelik kararıyla halkın haber alma özgürlüğü üzerinde bir baskı kurulduğunu öne sürdü. 

Özel, söz konusu kararın FETÖ ile mücadeleyi sulandırdığı iddiasını dile getirirken kararla, FETÖ'nün algı operasyonlarını yöneten gerçek FETÖ'cü kurmayların memnun olacağını ifade etti. 

Mahkemelerin bu kararları verirken neye hizmet ettiklerini soran CHP'li Özel, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı açısından kara bir gün olduğunu ancak masum bir karar da olmadığını söyledi. 

CHP Grup Başkanvekili Özel, BTK'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia'ye ilişkin kararı sonrası erişim engelinin kaldırılması için gerekçeli kararı bekledikleri yönündeki açıklamasını doğru bulmadıklarını belirtti. 

İktidarın, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer verdiği maddelerden birinin Wikipedia'ye erişim engelinin kaldırılması olduğunu anlatan Özgür Özel, bunun Anayasa Mahkemesi kararıyla tescillendiğini savundu. 

Özel, "Wikipedia'yi kapatanlar 30 Mayıs tarihinde bunun bir hak ihlali olduğunu kendileri kabul etmişlerdi ama daha sonra Meclise gelen Yargı Reformu'nda bunu koymadılar. Bu, AK Parti'nin derin çelişkisidir." dedi. 

CHP'li Özel, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararına rağmen Osman Kavala'nın serbest bırakılmadığını da söyledi. 

"BAKAN KURUM'UN GÖSTERDİĞİ, TOPLANTI KATILIM FÖYÜ" 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin bazı açıklamalarını da eleştirdi. 

Özgür Özel, Bakan Kurum'un, TMMOB ve Devlet Su İşlerinin (DSİ) Kanal İstanbul'un İstanbul'da içme suyu kaybına yol açacağına yönelik raporlarını görmezden geldiğini iddia etti. 

DSİ'nin, "Kanal İstanbul nedeniyle içme suyu kaybı yaşanabileceğine yönelik tespitlerinin nihai ÇED raporunda yer almadığını belirterek, eklenmesini talep eden" yazısını basın mensuplarına gösteren Özel, "Sayın Kurum'a sormak lazım; (İstanbul'un susuz kalacağı bilimsel değil) diyor. DSİ'de bu raporları yazanlar, DSİ için çalışan bilim insanları, oranın değerli mühendis kadroları değil mi? Bu konudaki en yetkin kadrolar DSİ'de değil mi?" şeklinde konuştu. 

CHP'li Özel, Bakan Kurum'un "ÇED toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi de katıldı." şeklindeki açıklamasının siyaseten ve etik olarak sorunlu olduğunu öne sürerek, söz konusu imza listesinin, toplantıya katılım föyü olduğunu, ÇED raporuna yönelik bir onayı ifade etmediğini söyledi. 

Özgür Özel, "İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tüm itirazları o toplantıya bir rapor olarak sunmuşlar" dedi. 

ASGARİ ÜCRET ELEŞTİRİSİ 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, asgari ücret için emekçilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın jestini beklediğini ancak jestin, 2 bin 324 lira olarak belirlenen asgari ücretin neresinde olduğunu bulmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

"NE HAZİNDİR Kİ İTİBARSIZLAŞTIRDIĞI MECLİSE BAŞKAN YAPILDI" 

CHP Grup Başkanvekili Özel, "TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Meclisin gücünü artırdığına" yönelik açıklamalarını da eleştirdi. 

Anayasa değişikliğine yönelik görüşmeler sırasında söz konusu sistemin Meclisi itibarsızlaştıracağını belirttiklerini anlatan Özgür Özel, "Ne hazindir ki itibarsızlaştırdığı Meclise başkan yapıldı." dedi. 

TBMM'deki nöbetçi bakan uygulamasını, belediyelerin beyaz masa uygulamasına benzeten Özel, parlamenterlerin bakanların yüzüne hasret kaldığını ve vatandaşın taleplerini iletebilmek için nöbetçi bakanların kapısında sıra beklediğini söyledi. 

"CHP, OTOYOLA DEĞİL GİŞELERE KARŞI" 

Özgür Özel, bir basın mensubunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kanal İstanbul Projesine ilişkin konuşmasında "CHP her şeye karşı." ifadesini kullandığını anımsatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, partisinin projelere karşı çıkmadığını söyledi. Özel, "CHP, otoyola değil, otoyoldaki gişelere karşıdır." diye konuştu. 

CHP'nin, Marmaray veya Avrasya Tüp Tüneli'ne karşı olmadığına işaret eden CHP'li Özel, partisinin projelere yönelik tavrı konusunda sapla samanın birbirine karıştırılmaması gerektiğine dikkati çekti. 

"TAVRIMIZ ŞÜPHESİZ 'HAYIR' OLACAKTIR" 

CHP'li Özel, partisinin, Meclis'e gelmesi beklenen Libya'ya asker gönderme tezkeresine yönelik tavrının sorulması üzerine "Tavrımız şüphesiz 'hayır' olacaktır." yanıtını verdi. 

Partisinin Libya'ya asker gönderme tezkeresine sonuna kadar karşı duracağını vurgulayan Özgür Özel, "Askerimizin Libya çöllerinde yeri yok. 'Gazi Mustafa Kemal'in Libya'da ne işi vardı?' diyor. Bilmediği, hatırlamadığı veya vatandaşımızdan gizlemeye çalıştığı gerçek şu ki; o dönemde Libya Osmanlı toprağıydı, Gazi Mustafa Kemal de Osmanlı subayıydı, oraya vatan toprağını savunmaya gitti." şeklinde konuştu. 

İktidarın, askeri Libya'da bir maceraya sürüklemeye çalıştığını öne süren Özel, "En önemli stratejik hata da şu: Libya'da iç çekişme var. Bu hükümet kalabilir, gidebilir. Libya'da taraf tutmak, hepimizin desteklediği münhasır ekonomik bölge anlaşmasının da geleceğini tartışmalı hale getirir." değerlendirmesinde bulundu. 

CHP'li Özel, Türkiye dış politikasının Müslüman Kardeşlere yakın olanlara veya siyasi uzantılarına göre değil ülkenin ulusal çıkarlarına göre şekillenmesi gerektiğini kaydetti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli