“AKP’NİN 27 MADDELİK YARGI PAKETİ İLE SIKINTILAR ÇÖZÜLEMEYECEK”
SİYASET 21.06.2021 16:20:00 546 0

 “AKP’NİN 27 MADDELİK YARGI PAKETİ İLE SIKINTILAR ÇÖZÜLEMEYECEK”

CHP Grup Başkanvekili Özel, CHP’nin hukukçu milletvekilleriyle birlikte TBMM’de; CHP’nin 189 maddelik Yargı Paketi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

“Yıllardır hukuk reformu yapan AKP, her reformuyla aslında bir reforma muhtaç bir hukuk sisteminin olduğunu vurguluyor, ama sonra, ‘biz düzelteceğiz’ diyor. Hukuka güven, yüzde 20’ler seviyesine kadar geriledi,” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin 189 maddelik Yargı Paketi ile ilgili olarak 'Yarın AKP’nin 27 maddelik sözde hukuk reformu görüşülürken ‘samimi misiniz?’ sorusunun da cevabı verilecek' diye konuştu.

Özel'in açıklamaları şöyle;

“Bir paketimizin hazırlığı kamuoyunun malumuydu. Bizim önem verdiğimiz husus, katılımcılık. Hukukla ilgili düzenleme yapılıyorsa, bu konuda hukuk alanının tüm paydaşlarının sözünün dinlenmesi gerekiyor. ‘Biz bu konuda iki parti birbirimizle anlaştık, noktası virgülüne dokunmayız, adına da reform deriz’ demekle reform olmuyor. Zaten sistem reforma muhtaçsa, kötü demektir. Adalet ve Kalkınma Partisi, iktidarının 19. gününde değil ve kendilerinden önceki Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu değil, Adalet Bakanı da Sayın Kaboğlu ya da milletvekillerimizden bir tanesi değildi.

Yıllardır hukuk reformu yapan AKP, her reformuyla aslında bir reforma muhtaç bir hukuk sisteminin olduğunu vurguluyor, ama sonra, ‘biz düzelteceğiz’ diyor. Hukuka güven, yüzde 20’ler seviyesine kadar geriledi.

Daha da trajik olanı, bir ankette hakimler ve savcılara sorulan soruda ‘birinci derecede yakınınızın ya da sizin adliyeye işiniz düştüğünde, adaletin tecelli edeceğine inancınız’ sorusuna, yüzde 23 oranında ‘inanıyorum’ cevabını veriyorsa, oturulup düşünülmesi gerekir.

Geçen haftaki Soma’daki karar eksiklikten çıkmadı. Vereceğim bir sembolik kanun teklifinde ‘olası kast’ maddesinin çıkarılmasını önereceğim, sebebi de kullanılamayacağı anlaşılmaktadır. Tabi ironi yapıyoruz.”

AKP’nin 27 maddelik teklifiyle sıkıntıların çözülemeyeceğini söyleyen Özel, şöyle konuştu:

“Karşınızda bulunan heyet ve hukukçular, tam 189 maddelik paketi hazırladı. Sayın Genel Başkanımızın onayı ve incelemelerinden sonra Meclis’e teslim etmiş durumdayız. Yarın AKP 27 maddelik sözde hukuk reformu görüşülürken ‘samimi misiniz’ sorusunun da cevabı verilecek. Çünkü önlerinde 189 maddelik değişiklik önerisi var, samimilerse kanun tekliflerinin birleştirilmesi ve birlikte görüşülmesi gerekiyor

Yapıcı muhalefet’ diyorsunuz ya biz buradayız, samimiyseniz gelin CHP’nin verdiği bu kanun teklifinin arkasında durun. Mafya-siyaset-medya ilişkileri bu kadar ortaya saçılmışken, herkes ‘aradığınız savcıya ulaşılamıyor’ sesini duyup uykusu kaçıyorken, Adalet Bakanı’na da fiilen ulaşılıp zihnen ulaşılamıyorken, yani Adalet Bakanı da ‘böyle düşünüyormuş’ söylentileri varken ama fiiliyatta Adalet Bakanı’nın edilgen tavrı bu ülkeye bunları çektiriyorken, biz buradayız. ‘Reform öyle olmaz böyle olur’ demek için değil, niyetiniz varsa reformu birlikte yapalım. Bizim geçmiş 19 yıllık pratiğimizden umudumuz yok ama sosyal demokratlar en iyisi için pozitif emek verme noktasındalar.”

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli