SİYASET 9.01.2020 23:27:00 548 0

"AİLE KURUMU MİLLİ VARLIĞIMIZIN BEL KEMİĞİDİR"

Erdoğan  evlilik dışı hayat biçiminin medya aracılığıyla meşrulaştırıldığı uyarısında bulunarak, “Aile kurumunu kökünden kurutmayı amaçlayan sembollerin önü bilinçli bir şekilde açılırken aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor, "dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’deki kadın cinayeti vakaları Avrupa ülkelerinin yarısı, dünya ortalamasının üçte biri kadardır böyle de bir durum var, yani bunu da bilmenizi istiyorum. Buna rağmen ülkemizi âdeta her köşesinde her an kadınların katledildi bir yer gibi gösterme çabalarına rastlıyoruz, bu tür gayretler asla iyi niyetli değildir," diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Aile kurumu, millî varlığımızın belkemiğidir. Büyük ve güçlü Türkiye hedefimize ulaşabilmenin en önemli şartlarından biri, aile kurumunu sağlam bir şekilde ayakta tutmaktır. Aksi takdirde, tıpkı omurgası çökmüş bedenin felç olması gibi, aile kurumu dağılmış bir toplumun da yerle yeksan olması kaçınılmazdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Engelli vatandaşlar ile devlet korumasından yararlanmış gençlerin bugün kamu kurumlarına atanacakları görev yerlerinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki engelli memur sayısının önceki döneme göre yaklaşık 10 kat artışla 56 bin 500'e ulaştığını söyledi.

 “Aile kurumu millî varlığımızın belkemiğidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile kurumunun sağlam şekilde ayakta tutulmasının önemli olduğunun altını çizerek, “Aksi takdirde tıpkı omurgası çökmüş bedenin felç olması gibi aile kurumu dağılmış bir toplumun da yerle yeksan olması kaçınılmazdır. Bugün Batı toplumlarını bekleyen en büyük tehdit budur. Batı çöküyor niye? Aile diye bir kavram buralarda kalmamış, ama şimdi bizi de tehdit ediyor. Aile kurumu dağıldığında nüfus da azalmaya başlıyor. Niye ben en az üç çocuk diyorum? Bunu dememin sebebi güçlü milletler güçlü ailelerden oluşur” ifadelerini kullandı..

“AİLE KURUMUNUN YAŞATILMASI, GÜÇLENDİRİLMESİ EN AZ GÜVENLİK, EKONOMİ KADAR ÖNEMLİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik dışı hayat biçiminin medya aracılığıyla meşrulaştırıldığı uyarısında bulunarak, “Aile kurumunu kökünden kurutmayı amaçlayan sembollerin önü bilinçli bir şekilde açılırken aile kurumuna sahip çıkan davranışlar küçümseniyor. Bu büyük tehlikeye hep birlikte karşı koymalıyız” dedi.

Kadına şiddet başta olmak üzere sıkıntısını yaşanılan pek çok sorunun çözümünün aile kurumunun güçlendirilmesinden geçtiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “İşte geçenlerde bir olay daha yaşadık bir namussuz, bir alçak meşru olmayan bir yaşamla maalesef bir kıza onunla beraber yaşıyor neyse asit veya kezzap yüzüne atıyor ve tabii bir göz gidiyor. Mahkemenin verdiği ceza ortalama söylüyorum 13 yıl. Şimdi tabii ben soruşturuyorum, bana verilen cevap şu: Kanunun diyorlar en yüksek oranı bu. Şimdi ben de diyorum ki, bunu da bizim getirdiğimizi söylüyorlar. Ben de diyorum ki arkadaşlara, arkadaşlar siz niye kanun diyerek bize böyle bir cevap yolunu buluyorsunuz? Ben kanundan bahsetmiyorum, ben haktan bahsediyorum, hukuktan bahsediyorum, adaletten bahsediyorum. Siz burada hakkı arayacaksınız, hukuku arayacaksınız, adaleti arayacaksınız. Böyle bir olay kendi kızının başına gelmiş olsa orada bu olayı nasıl değerlendirirsin? Kanunlara mı bakacaksın, yoksa böyle bir hak olur mu, böyle bir adalet olur mu buna mı bakacaksın? Onun için buradan ben tüm yargı dünyasına da sesleniyorum, bu kanunların sayfaları arasındaki maddelere değil, vicdanınızın sesine lütfen kulak verin. Adaletin tecellisini hakta, hukukta arayın. Her zaman söylüyorum, benim yolum kanun yolu değil, hukuk yoludur. Hukuk eşittir kanun değildir, bir defa bunu iyi anlamamız lazım.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’deki kadın cinayeti vakaları Avrupa ülkelerinin yarısı, dünya ortalamasının üçte biri kadardır böyle de bir durum var, yani bunu da bilmenizi istiyorum. Buna rağmen ülkemizi âdeta her köşesinde her an kadınların katledildi bir yer gibi gösterme çabalarına rastlıyoruz, bu tür gayretler asla iyi niyetli değildir. Kadına fiziken veya ruhen şiddet uygulayanın hele hele hayatına kastedenin karşısına ilk önce biz çıkarız biz” ifadelerini kullandı.

“Anne olan, eş olan, kız evlat olan, hepsinden önemlisi insanın yarısı olan kadına yönelik her türlü ayrımcı davranışa ve şiddete eyvallah etmedik, etmeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, insani duyarlılıkların sinsi bir şekilde istismarıyla aile kurumunun içinin boşaltılmasına ve çökertilmesine de asla izin vermeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile kurumunun yaşatılmasını, güçlendirilmesini en az güvenlik, ekonomi kadar önemli gördüklerinin altını çizdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu