“AHLAKSIZLIĞA KARŞI BUNDAN SONRA MEYDANLARDAYIZ”
SİYASET 10.09.2022 08:12:00 750 0

 “AHLAKSIZLIĞA KARŞI BUNDAN SONRA MEYDANLARDAYIZ”

ASİM BAŞKANI, “Toplumumuzu ifsad eden her türlü ahlaksızlığa da dur diyoruz. Bu ahlaksızlıkları yapanlara da kırmızı kart gösteriyoruz, gerekirse kitlesel bir yürüyüş gerçekleştireceğiz," diye konuştu

Adana'da 50'nin üzerinde STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu bildirilen Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından Adana Ulucami'de Cuma namazı çıkışında düzenlenen basın toplantısında  ASİM Başkanı Mahmut Eraslan   şunları söyledi:

“Kimi zaman siyasetçi, kimi zaman sanatçı kimi zaman ise din adamı kisvesi altına bürünen bu oyuncuları tanıyor onların beslendiği kaynakları çok iyi biliyoruz .Çocuk tacizlerinin, kadına şiddet olaylarının, erkeği yok sayma çabalarının, bireyselleşme adı altında cinsiyetsiz bir toplum oluşturma çabalarının, yedikçe büyüyen, büyüdükçe doymayan bir hırsla dünyaya demir atmışçasına her köşe başını tutmuş siyasetçilerin, yatağa girdiği kıyafetlerle sahneye çıkan sözüm ona sanatçıların bu topluma kazandıracağı bir şey yoktur.

Kişisel hak ve hürriyetlere elbette saygılıyız ancak bunu gözümüzün içine sokarak ve topluma dayatılarak bu ahlaksızlıkların normal gösterilmesine karşıyız.

Evrensel insan hakları bildirisine göre bir insanın özgürlüğünün başladığı yerde diğerinin özgürlüğü sınırlanır. Yani insanlar sadece kendi doğrularına göre yaşamaya kalkarsa toplumsal sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle toplumsal kurallar ve evrensel ilkeler oluşmuştur."

Bugün belirli bir kişi ya da zümreye yönelik bir karşı duruş sergilemediklerini ifade eden Eraslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Siyaset, spor, sanat dünyası içerisinde yaşanan tüm ahlaksızlıklara, haksız kazanca, kamu malına yönelik iltimasa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, ticaretine hile karıştıranlara, insani ilişkilerinde asgari nezaket kurallarına uymayanlara karşı çıkıyoruz. LGBT ve değişik adlar altında örgütlenerek kişisel tercihlerini topluma dayatanlara karşı çıkıyoruz."Toplumu bilinçli bir şekilde yönlendirmeye çalışan, atanmış, toplumun algılarıyla oynayan ve yaşanılanları maniple ederek halkımızı yönetemeye çalışan bir zümre var. Bunlar hayatın her alanında köşe başlarını tutmuş ve çeşitli şekillerde örgütlenerek kendilerine verilen görevi yerine getirmektedir. Başta da söylediğim gibi bütün bunların farkındayız ve hepsine dur diyoruz.

Toplumumuzu ifsad eden her türlü ahlaksızlığa da dur diyoruz. Bu ahlaksızlıkları yapanlara da kırmızı kart gösteriyoruz. Bilsinler ki biz bundan sonra meydanlardayız. Ahlaksızlığa karşı çıkmaya devam edeceğiz. Gerekirse kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirecek ve yetkilileri de bu vesile ile bir kez daha göreve davet edeceğiz.”

Bizler sorumluluk makamında olan herkesi ayrışmaya son vermek ve toplumsal barışı sağlamak adına ahlaki dejenerasyon içerisinde olan herkesle mücadele etmeye çağırıyoruz. Şunu da açıkça ifade ediyoruz; Eğer siz bu ahlaksızlıklara geçit vermeye devam ederseniz bu güzel ülkenin asil evlatları üzerine düşen sorumluluğu hiç çekinmeden yerine getirecek ve; "Kim var!" diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "Ben varım!" cevabını verici, her ferdi "Benim olmadığım yerde kimse yoktur! " duygusuna sahip bir dava ahlâkını kuşanan insanlar tüm ahlaksızlara karşı mücadelesini sürdürecektir."

 Basın açıklamasına ASİM üyesi STK’ların başkan ve temsilcileriyle, Namaz Gönüllüleri Platformu’ndan Ramazan Kayan ve Abdulhamid Kahraman, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı