ABD’DE 124 EMEKLİ GENERAL VE AMİRAL’DEN BİDEN KARŞITI BİLDİRİ
DÜNYA 13.05.2021 10:29:00 437 0

ABD’DE 124 EMEKLİ GENERAL VE AMİRAL’DEN BİDEN KARŞITI BİLDİRİ

Bildiride, Sosyalizm ve Marksizm destekçilerinin, ülkedeki   Anayasal hürriyet ve özgürlük sistemini tehdit eder hale geldiği uyarısında bulunuldu

Euronews haber sitesinde yer alan habere göre, Bildiri, "Ulusumuz büyük bir tehlike içerisinde. 1776'daki kuruluşumuzdan bu yana hiç olmadığı kadar Anayasal Cumhuriyet olarak hayatta kalmak için mücadele ediyoruz. Çatışma; Sosyalizm ve Marksizm destekçileri ile Anayasal hürriyet ve özgürlük destekçileri arasındadır" ifadeleri ile başlıyor.

"Halkın iradesini doğru yansıtan adil ve dürüst seçimler olmazsa Anayasal Cumhuriyetimiz kaybolur" denilen emekli askerlerin bildirisinin devamında, "Seçim bütünlüğü, her vatandaş için bir yasal oy kullanılmasını ve sayılmasını gerektirir. Yasal oylar; Eyalet Yasama Meclisinin onayladığı resmi kimliklerdir. Bugün pek çok kişi, adil ve dürüst seçimlerden kaçınmak için bu tür sağduyulu kontrolleri 'ırkçı' olarak nitelendiriyor. Irksal terimler kullanmak zalimce bir sindirme, gözdağı taktiğidir. Ayrıca (toplumsal) bütünlüğün sağlanması için seçim sürecinde 'Hukukun Üstünlüğü' uygulanmalıdır." ifadelerine yer veriliyor.

Bildiride Demokrat Partililerin Kongre'deki çoğunluklarına ve Başkan Biden yönetimine atıfla, "Ülkemiz, Demokrat Kongre ve mevcut yönetim altında sola, Sosyalist ve Marksist bir tiranlık hükümetine doğru sert bir dönüş yaptı" uyarısında bulunuluyor ve "Anayasal Cumhuriyetimizi savunmak için her daim harekete geçecek kongre ve başkan adaylarının seçilmesiyle bu duruma karşı konulması gerekiyor" sözleriyle bir anlamda Cumhuriyetçi Partililere hazır olmaları çağrısında bulunuluyor.

Mektup Başkomutan sıfatıyla Biden'ın 'zihinsel ve fiziksel durumu'nu sorguluyor ve Meksika sınırı gibi 'önemli' konularda alarm verildiğini öne sürüyor.

Keza emekli askerler, Kongre liderlerini, "Kongre Binası çevresinde binlerce asker konuşlandırıp ABD ordusunu, siyasi piyon olarak kullanmakla" suçluyor.

Hatta grubun web sitesinde, emekli general ve amiraller, 1776'daki ülkenin kuruluşundan bu yana hiçbir zaman olmadığı kadar bir Anayasal Cumhuriyet olarak hayatta kalma mücadelesi verildiği iddiasında bulunuyor.

Bildiride şu ifadeler yer alıyor:

"Açık sınırlar, insan ticaretini, uyuşturucu kartellerini, terörist girişlerini, sağlık / Covid-19 tehlikelerini ve insani krizleri artırarak ulusal güvenliği tehlikeye atmaktadır. Yasa dışı kişiler yüksek ekonomik maliyet, suç, ücretlerin düşürülmesi ve bazı eyaletlerde yasadışı oy kullanmayı beraberinde getiriyor. Sınır kontrollerini yeniden kurmalı, (Meksika sınırına) duvarı inşa etmeye devam etmeliyiz. Egemen ulusların sınırları kontrollü olmalıdır.

Çin, Amerika için en büyük dış tehdittir. Çin Komünist Partisi ile işbirliğine dayalı ilişkiler kurmak, onları askeri, ekonomik, politik ve teknolojik açıdan dünya hakimiyetine doğru ilerlemeye devam etmeleri için cesaretlendiriyor. Dünya hakimiyeti hedeflerini engellemek ve Amerika’nın çıkarlarını korumak için daha fazla yaptırım ve kısıtlama uygulamalıyız.

İran Nükleer Anlaşması'na yeniden dönmek, İran'ın nükleer silahlar edinmesi ve bunu gerçekleştirmenin yollarıyla sonuçlanacaktır. Ortadoğu'daki barış girişimlerini altüst edilecek sloganları ve hedefleri arasında "Amerika'ya ölüm", "İsrail'e ölüm" olan bir terörist ulusa yardım edilmesine neden olacaktır. Yeni Çin - İran anlaşmasına direnmeliyiz ve İran Nükleer Anlaşmasını desteklememeliyiz. İlaveten Ortadoğu barış girişimleri, "Abrahim Anlaşmaları" çerçevesinde olmalı ve İsrail'e destek sürdürülmeli.

Başkomutanın zihinsel ve fiziksel durumu göz ardı edilemez. Hızlı bir şekilde doğru ulusal güvenlik kararları verebilmelidir. Her yerde, gece veya gündüz, ruh ve yaşamı ilgilendiren durumlarda. Her zaman tartışılmaz bir emir komuta zincirine sahip olmalıyız.”

Bildiriye tepkiler de geliyor

Bildiri Amerikan kamuoyunda duyulmaya başladıkça, orduda görevli ve emekli kimi askerlerin  de bildiriye karşı tepkilerini dile getirmeye başladıkları görülüyor.

Biden'ın 2020 seçimlerini çaldığını, seçimlerin Biden lehine değiştirildiğini ve ülkenin 'derin bir tehlike' içerisinde olduğunu ileri süren süren ve kendini "Flag Officers 4 America" olarak tanıtan grubun açıklamaları  ardından çok sayıda muvazzaf ve emekli asker, söz konusu mektuba sert tepki gösterdi. Askerler, ordunun partizan bir sürece çekilmesinin tehlikeli sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir donanma subayı, bildiriyi "rahatsız edici ve umursamaz" olarak nitelendirdi.

Sivil-asker ilişkileri uzmanı Jim Golby, mektubu, "Böylesine kaba ve bariz bir partizan saldırı için rütbeleri ve ordunun itibarını kullanmaları utanç verici bir çaba" olarak tanımladı.

Halen Hava Kuvvetleri Akademisi'nde öğretim görevlisi olarak ders veren emekli albay Marybeth Ulrich, bildiriyi "anti-demokratik" olarak nitelendirdi.

Ayrıca Ulrich, "Seçimle ilgili büyük yalanı sürdürüyorlar. Aşırı olduğunu düşünüyorum. Çok anti-demokratik bir davranış." dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 17'inci Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan emekli Amiral Mike Mullen, 'sağcı Cumhuriyetçi konuşmalarıyla dolu' olarak değerlendirdiği bildiriye "Orduya ve dolayısıyla ülkeye zarar veriyor." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli