7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu Adana
YAŞAM 29.03.2023 11:32:00 1064 0

7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu Adana'da konser verdi

Altın Oran Düşünce Ve Sanat Platformu tarafından organize edilen Maraş merkezli depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, afetten sonraki ilk konserini Adana’daki Çukurova Üniversitesi’nde verdi.

2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen, 2019 yılında ise Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen Antakya Medeniyetler Korosu, depremlerden sonraki ilk konserini dün akşam Adana’da verdi. 
Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen konser öncesinde konuşan koro şefi Yılmaz Özfırat, "8 saat enkazda kaldım. Beni arkadaşlarım tırnaklarıyla kazıyarak çıkarttılar. Her yerde bir yıkım vardı dedi. 

Özfırat,"Tabii ilk düşündüğünüz, arkadaşlarıma ne oldu diyorsunuz. Onları merak ediyorsunuz. İletişim yok tabii o sırada. Bir anda organize olabilmeye çalışıyorsunuz. Aradan birkaç gün geçtikten sonra artık hem cenazelerinizi öğreniyorsunuz hem de yaşayanlarınızı öğreniyorsunuz. Bizim Medeniyetler Korosu bir ailedir. Herkes birbirinin diline, diline saygı duyan bir topluluktur. O yüzden de çabuk organize olduk. Türkiye’nin farklı noktalarındayız ama bir araya gelip bir şeyler üretmek istiyoruz" dedi.
Konser için sahneye, koronun hayatını kaybedenleri temsilen 7 mum bırakıldı.

KARALAR, “KOROMUZDAN 7 KARDEŞİMİZ HAYATINI KAYBETTİ”

Yoğun katılımın olduğu konseri izleyen Başkan Zeydan Karalar, halkın dayanışma ruhuna değindi. Başkan Zeydan Karalar, “Afetlerde birleşen, dayanışma ruhuyla her şeyini fedakarca verebilen, yardıma koşan bir milletimiz var. Dünyanın en güzel insanlarısınız ve takdire şayansınız. Deprem Adana’yı da etkiledi, canlarımız gitti, binalarımız yıkıldı ama Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’taki yıkımların boyutunu, yaşanan acıların büyüklüğünü görünce biz kendi acımızı unuttuk. Adana’da enkaz başında benden babasını kurtarmamı isteyen kız çocuğumuzun ve çocuklarını kurtarmamı isteyen bir bacımın feryatlarını asla unutamayacağım. Adana’da 5. gün enkazları kaldırdık ve 6. gün ekiplerimizi Hatay’a götürdük. Orada yaşanılan felaketin boyutları inanılmaz büyüktü. Hepimizin kayıpları oldu. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Ama biz bu doğa gerçeği karşısında hızla tedbirlerimizi alıp, hazır hale gelmeliyiz. Kentlerimizi depreme hazır hale getirmezsek, Allah korusun bir sonraki depremde yine büyük acılar yaşarız. Adana’da önemli paneller düzenliyoruz, Adana’nın depremle ilgili durumunu tespit ediyoruz. Bunun 1 yıl süreceğini söylüyor bilim insanları. Çok önemli bilim insanlarıyla çalışıyoruz. Hasar gören binaların güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalarımız var. Elbette bunlar devletin desteği ile olacak. Bir kenti depreme dayanıklı hale getirmek yıllara sığan bir iş. Kısa sürede olacak bir iş değil” dedi. 

Deprem bölgelerinde gerçekleştirilecek dayanışma etkinlikleri için Adana’da kurulan komitede; Komite Başkanı-Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan v. İsmail Timuçin, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu Başkanı Dr. Haluk Uygur, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Arıdoğan, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurettin Özdener, Gazeteci-Yazar Orhan Apaydın, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan ve Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan yer alıyor.
KONSERE DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR:
1. Adana Büyükşehir Belediyesi,. Çukurova Üniversitesi, Altın Koza Kültür Sanat,  Adana Alparslan Türkeş Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, Altın Oran Düşünce Ve Sanat Platformu,.  Adana Tabip Odası,  Adana Korolar Federasyonu, Adana Rotary Kulübü, Afad – Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği, Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, Çukurova Tıp Mezunları Derneği,. Çukurova Sanat Girişimi, Fotoğrafya Derneği, Gündoğdu Vakfı, Kader – Kadın Adayları Destekleme Derneği, Kadirli Eğitim Ve Kültür Vakfı, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği,Lions, Rotary, Odtü Türk Halk Bilimi Mezunlari Derneği ve. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı