6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali
YEREL 30.09.2022 23:14:00 1181 0

6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı yapıldı

Adana Valiliği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde sunulacak yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.Vali Elban: "Damak çatlatan festival olacak" dedi.

Adana Valiliği tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde sunulacak yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.Vali Elban: "Damak çatlatan festival olacak" dedi.

Bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Adana Valisi Süleyman Elban ve İlçe belediye başkanları ile oda ve birlik başkanları ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı. Törende konuşan, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nusret Saçlı, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Organize Sanayi Başkanı Bekir Sütçü birer konuşma yaparak, festivalin kentte kattığı değere dikkat çekti.

Son olarak konuşan Adana Valisi Süleyman Elban ise, festivalde kentin tüm lezzetlerinin yer alacağını söyledi. Festival hattında bilgiler veren Elban, festivalin "damak çatlatan" bir festival olacağını savundu. Vali Elban, 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin kebabından her türlü yemeğine, sokak lezzetinden tatlısına, birçok içecek çeşidine kadar yöresel ürünlerin bulunduğu özel bir festival olacağını aktardı.

Festivalin 3 gün süreceğini dile getiren Elban, “Bu festival, festival yapma kültürüne, yeteneğine, ev sahipliğine ve olgunluğuna sahip insanların yaşadığı Adana'da yapılıyor. Önümüzdeki hafta 3 gün boyunca hem ülkemizin dört bir yanından hem de dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirleri ağırlayacağız. Festivalin coşkuyla, güzel hatıralar ve damaklarda güzel lezzetler bırakarak sonuçlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Festivale bu yıl da yeni içerikler ilave edildiğini dile getiren Elban, "Tek bir derdimiz var, güzel insanımıza, şehrimize yakışan, önceki yıllarda olduğu gibi güzel bir festival yapabilmek. Festivalimizde her yıl, önceki festivallerin içeriğinin üzerine yeni içerikleri katmak. Tıpkı Adana mutfağı gibi daha zengin kılmak için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl yeni içerikler ilave edildi. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda da yeni yeni içeriklerle festivalin zenginliği ve coşkusu daha da artacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda ise tescilli kebaptan şırdana, mumbardan içli köfteye ve şalgama kadar festivalde sunulacak çok sayıda yöresel lezzetin tanıtımı yapıldı. Hatıra fotoğraflarının çektirilmesinin ardından toplantı sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı