4. SOSYOLOJİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUM KONUSU “KÜRESEL SORUNLAR VE YEREL EŞİTSİZLİKLER”
KÜLTÜR SANAT 5.09.2022 12:51:00 1011 0

4. SOSYOLOJİ ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUM KONUSU “KÜRESEL SORUNLAR VE YEREL EŞİTSİZLİKLER”

Aratos dergisinin başlattığı ve şu ana kadar üç kez gerçekleştirilen Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun 4.’sü 2023 yılında yapılacak.

Türkiye’nin ilk kuşak sosyologlarından biri olarak anabileceğimiz ve 7 Aralık 1979 günü yitirdiğimiz değerli bilim insanı ve aydınımız Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil adına ve anısına düzenlenen Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun konusu “Küresel Sorunlar ve Yerel Eşitsizlikler” olarak belirlendi.

Tarsus’ta 2004 yılından bu yana yayın yapan Aratos dergisi, bünyesinde oluşturduğu Aratos Kültür Sanatevi’nde, felsefeden, tiyatroya kadar uzanan geniş bir yelpazede, bilim, kültür ve sanat alanlarında pek çok etkinlik gerçekleştiriyor ve kitaplar yayınlıyor. Aratos Dergisi Kültür Sanatevi, emekten yana, ilerici ve aydınlanmacı ilkeleri ile toplumsal yaşamın, daha adil ve insanca bir gelecek yönünde değişim ve dönüşmesi yolunda çabalarda bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Aratos Dergisi, yeni bir etkinliğe imza atarak, 2018’de “Basın Sosyolojisi”, 2019’da “Kent Sosyolojisi ve Kent Tarihleri” ile 2021’de “Göç Sosyolojisi” başlıklı bilimsel etkinlikleri gerçekleştirilmişti.

Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin sempozyumun iki yılda bir toplumsal alana dair bir konunun işlenmesi öngörüldüğünü belirterek, “Aralık 2023’te yapılması planlanan 4. Sempozyum konusu, ‘Küresel Sorunlar ve Yerel Eşitsizlikler’ belirlendi.20. yüzyıldan, 21. yüzyıla daha ağır sorunlarla girildi. İnsanlık hala savaşların, açlık, yoksulluk, işsizlik, göç, ırkçılık, eğitim ve sağlığa kadar pek çok alanda sorunlarla boğuşuyor, toplumsal eşitsizlikleri derinden yaşıyor.Emperyalizmin, Yeni Dünya düzeni, küreselleşme ya da globalizm diye insanlığa dayattığı bu sürecin sonuçları başta az gelişmiş ülke emekçileri ve dünya halkları ağır bedel ödemektedir.Bu anlamda, yaşadığımız dünyanın doğasının tahrip edilmesiyle ortaya çıkan küresel ya da yerel iklimsel sorunlar bulunmaktadır. Doğayı ve insanı doğrudan ilgilendiren temel sorunlar olarak saptanabilecek, insanı ve onun geleceğini ilgilendiren ırkçılık, savaş, açlık, yoksulluk, işsizlik, göç, ekoloji, sınıfsal farklılıklar, gelir dağılımı, tarım ve gıda ile beslenme, barınma, sağlık ve eğitimin yerel düzeydeki eşitsizliklerin ortaya çıkışı, ekonomik, toplumsal, siyasal ve kültürel etkileri, yarattığı sonuçlar ve çözüm önerileri ele alınacaktır.Aynı şekilde, etnik ayrımcılık, bölgesel ya da yerel düzeyde dinsel gericiliğin yarattığı sorunlar, kadın cinayetleri, tecavüzler, çocuk işçilik gibi yerelliklerdeki bu ve benzer sorunlar ile eşitsizlikler de bu sempozyumun bildiri konularını oluşturmaktadır.Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil 4. Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’nun “Küresel Sorunlar ve Yerel Eşitsizlikler” gibi oldukça geniş olan bu başlık kapsamına giren konuları, siyasal, kültürel, sosyolojik ve felsefi açıdan ele alan bildiriler sunulacaktır.Sempozyum akademi ve akademi dışı araştırmacıların da bildiri sunumuna açıktır” diye konuştu.

Pişmanlık ayrıca, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji Araştırmaları Sempozyumu’na bildiri sunmak isteyenlerin şartnameye göre çalışmalarını yapmaları ve göndermeleri gerektiğini belirterek, sosyologların ve araştırmacılara katılmaları yönünde çağrıda bulunarak aşağıdaki iletişim adreslerinden bilgi ve şartname isteyebileceklerini ifade etti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı