23.ULUSLARARASI FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ!
KÜLTÜR SANAT 14.06.2023 08:52:00 918 0

23.ULUSLARARASI FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ!

“Tepenin Ardı” isimli sinema filminde oynadığı rol ile en iyi erkek oyuncusu seçilen oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent ile Türk kökenli Alman oyuncuTayfun Bademsoy’a takdim edildi.

Kültürlerarası İletişim Derneği tarafından TÜRSAK Vakfı Türkiye proje ortaklığı iledüzenlenen ve sinemaseverlerle 23. kez bir araya gelen Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı.
Hessen Eyaleti Kültür ve Uyum Bakanlığı, Frankfurt Büyükşehir Belediyesi, Frankfurt Türkiye Başkonsolosu desteği ve Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başladı. Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen ve Başkanlığını Hüseyin Sıtkı’nın yaptığı festivalin açılış gecesine; beyaz perdenin tanınmış oyuncu ve yönetmenlerinin yanı sıra Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer de katıldı.

Festival Gecesinde Ödül Yağmuru!

Açılış gecesinde konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali başkanı Hüseyin Sıtkı, 23 yıldır sürdürülen Festivale bugüne kadar değer katan tüm sanat dünyasına ve destek verenlere teşekkürlerini sunduğunu belirtti.
Her yıl Almanya’da düzenlenen Uluslarası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’ne sinemaya iz bırakmış birbirinden önemli isimler katılırken; Killing Bagheera adlı film ile hafızlarda yer edinen Seren Şahin’e Alman Kısa Film ödülü takdim edildi. Geçen yılın seyirci ödülünü de en çok izlenen Sabırsızlık Zamanı Filmi’nin yönetmeni;Aydın Orak alırken, ödülü oyuncu Eylem Yıldız tarafından verildi.
Bu yıl yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı “Prestij Meselesi” filmi Avrupa Prömiyerini Uluslarası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde gerçekleştirdi. Film sonrasında seyirci tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Mahsun Kırmızıgül, izleyiciler ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdi. Gösterim sonrası gerçekleşen söyleşide filmin oyuncularından Mahmut Kırmızıgül, seyircinin sorularını cevapladı. 
Prestij Meselesi, müzik yapımcısı Hilmi Topaloğlu’nun kurucusu olduğu Prestij Müzik döneminde yaşananları konu alırken; Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent’in de Prestij Müzik ile yollarının kesişmesini ve çıktıkları yolculuğa odaklanılıyor.  

Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu!

23. kez düzenlenen Türk Film Festivali | International / Frankfurt/M.’nin “Yaşam Boyu Onur ve Vefa Ödülleri” sahiplerini buldu. "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nün sahipleri; 1996 yılında “Eşkıya” filmindeki “Keje” rolüyle büyük başarı elde eden tiyatro ve sinema oyuncusu Sermin Hürmeniç’e verilirken; 24. Ankara Film Festivali ve 3. Malatya Film Festivali'nde “Tepenin Ardı” isimli sinema filminde oynadığı rol ile en iyi erkek oyuncusu seçilen oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent ile Türk kökenli Alman oyuncuTayfun Bademsoy’a takdim edildi.
Festivalin geleneksel olarak her yıl kaybettiğimiz sanatçılara verdiği ödül olan ‘Vefa ödülü” ise bu yıl 2008 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Suna Pekuysal ile 2000 yılında aramızdan ayrılan oyuncu Ergün Köknar’ın oğulları Sait Ali Köknar'a verilecek.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı