16 STK, kömür ve termik santralin durdurulması için dava açtı
GÜNDEM 8.09.2020 12:05:00 830 0

16 STK, kömür ve termik santralin durdurulması için dava açtı

16 sivil toğlum örgütü adına 12 avukatın açtığı davayla ilgili olarak Av. İsmail Hakkı Atal, “30 kömürlü termik santralin kapatılması, 7 termik santral projesinin de iptali için Çanakkale İdare Mahkemesinden Danıştay’a başvurduk"

Aralarında Adana’dan Çevre ve Tüketici Koruma Derneği ve Adana Tabip Odası’nın de bulunduğu sivil toplum örgütleri adına bir açıklama yapan Av. İsmail Hakkı Atal, “30 kömürlü termik santralin kapatılması, 7 termik santral projesinin de iptali için Çanakkale İdare Mahkemesinden Danıştay’a sunulmak üzere Cumhurbaşkanlığı aleyhine davamızı açtık” dedi.
12 avukatla birlikte açılan davada şu STK’lar davacı olarak bulunuyor:

16 STK
Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (Adana), Mersin Çevre Dostları Derneği,Antakya Çevre Koruma Derneği,İskenderun Çevre Koruma Derneği, Erzin Çevre ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği,Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği ,Çan Çevre Koruma Derneği, Yeşil Artvin Derneği , EGEÇEP Derneği , Ordu Çevre Derneği , Adana Tabip Odası,Ziraat Mühendisleri Odası ,Erzin Ziraat Odası,Erzin Yeşilkent Sulama Kooperatifi ,Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği.

12 AVUKAT
STK’ların vekilliğini ise,Av. İsmail Hakkı Atal, Av. Ömer Turgut Erlat,Av. Ümran,Aydın, Av. Arif Ali Cangı,Av.Şehrazat Mercan,Av.Yakup Şekip Okumuşoğlu , Av.Bedrettin Kalın ,Av. Berna Babaoğlu , Av. Zuhal Dönmez , Av.Ümit Arif Özsoy ,Av.Ceren Koçak , Av. Burcu Özaydın Kahveci, Av. Furkan Oğuz  yapıyor.
Davalılar ise, T.C. Sağlık Bakanlığı,T.C. Tarım ve Orman  Bakanlığı,T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı,T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanlığı,T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı.
Dava dilekçesinde ise şunlar ifade edildi:
Corona virusun COVİD -19 olarak mutasyona uğrayarak ülkemizde ve dünyada ölümcül salgin hastaliğa yol açma  sebebinin iklim değişikliği olduğunun bilimsel olarak sabit olması ve yine ekteki bilimsel çalışmalarla hava kirliliğinin ve termik santrallerin neden olduğu partikül madde kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde Covid-19 vakalarının ve ölümlerinin daha fazla olduğunun saptanmış olması nedenleriyle; Türkiye'de işletmede olan  30 kömürlü termik santralin üretim lisanslarının iptal edilerek bu termik santrallerin kapatılmasına , henüz işletmeye alınmamış olan 7 termik santralin ise üretim lisanslarının ve projelerin iptaline ; Anayasanın 104.maddesinden kaynaklanan yetki ve görevle karar verilmesi talebiyle Cumhurbaşkanlığına yaptığımız idari başvurunun zimnen reddi yönündeki karara  dair işlemin iptaline, telafisi imkansiz zarar ve açik hukuka aykirilik şartlari birlikte gerçekleştiğiınden dava sonuçlanincaya dek yürütmenin durdurulmasina , incelemenin duruşmali yapılmasına    karar verilmesi talebidir.”


(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı